به گزارش ایرنا، اسماعیل بایبوردی روز پنجشنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران آران و بیدگل افزود: ایستگاه سنجش آلودگی هوا با پایش هوای پاک و سالم از هوای ناسالم میتواند به سلامت عمومی در این شهرستان کمک کند.
وی ادامه داد: آلودگی هوا عاملی زیانبار برای سلامت عموم مردم و سرمایههای انسانی است و زمینهساز توسعه مشکلات زیست محیطی برای شهروندان تلقی میشود.
فرماندار آران و بیدگل با یادآوری اجرای قانون هوای پاک از سال ۱۳۹۶ در این شهرستان اظهار داشت: منابع طبیعی و غیرطبیعی آلودهکننده هوا عاملی مخرب در محیط زیست محسوب میشود و راهاندازی ایستگاه سنجش آلودگی هوا به اجرای قانون هوای پاک کمک میکند.
ضرورت راهاندازی مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین
وی همچنین راهاندازی مرکز معاینه فنی برای خودروهای سنگین در شهرستان صنعتی آران و بیدگل را ضروری دانست و افزود: برای جلوگیری از آلودگی هوا، راهاندازی این مرکز در شهرستان با توجه به حجم تردد خودروهای سنگین در شهرکهای صنعتی نیاز است.
فرماندار آران و بیدگل با تاکید بر استقرار صنایع این شهرستان با پیوست زیست محیطی اظهار داشت: یکی از شاخصهای توسعه پایدار میزان حفاظت از محیط زیست است.
بایبوردی با بیان اینکه هوای آران و بیدگل در ۳۰۰ روز از سال آفتابی است، افزود: استفاده از انرژیهای خورشیدی علاوه بر رفع مشکل کمبود برق، تولید انرژیهای پاک و تجدیدپذیر نیز به دنبال دارد.
وی با یادآوری ۲۴ نقاط آسیبپذیر شناسایی شده در مقابل سیلهای احتمالی در رودخانههای فصلی شهرهای آران و بیدگل، نوشآباد، سفیدشهر و ابوزیدآباد گفت: ساماندهی، لایروبی و اصلاح نقاط آسیبپذیر نیازمند اعتبارات استانی و ملی است.
رودخانه گازرگاه نیازمند ساماندهی
بایبوردی به ضرورت ساماندهی و دیوارهچینی رودخانه گازرگاه در حدفاصل یحییآباد و مزرعه نو در آران و بیدگل اشاره کرد و افزود: دستگاه متولی دیوارهچینی و ساماندهی این رودخانه شرکت آب منطقهای استان اصفهان است.
وی ساماندهی رودخانههای جاده ابوزیدآباد در بخش کویرات را ضروری دانست و گفت: لایروبی، تقویت دیواره و تعریض بستر این رودخانه به دلیل جلوگیری از ورود خسارات به کشاورزان نیز ضرورت دارد.
بایبوردی ساماندهی رودخانههای سفیدشهر و نوشآباد در بخش مرکزی را ضروری و مهم ارزیابی کرد و گفت: ساماندهی نشدن رودخانههای سفیدشهر و نوشآباد از طریق لایروبی و تعریض بستر این رودخانهها میتواند خسارتهای انسانی و شهری را به دنبال داشته باشد.
فرماندار آران و بیدگل اصلاح یا حذف بند خاکی روستای یزدل در بخش مرکزی را ضروری دانست و گفت: با توجه به نبود مخزن مناسب برای ذخیره سیلاب، کارشناسان اصلاح بندخاکی یا حذف آن را توصیه کردهاند.
وی ساخت پل بر روی رودخانه حیدر در تقاطع جاده قدیم کاشان - سفیدشهر را به دلیل نبود پل مناسب برای عبور سیلاب را لازم و مقطع نامناسب پل موجود را یکی از نقاط آسیبپذیر شناسایی شده اعلام کرد و افزود: ساخت پل غیراصولی در تقاطع رودخانه سوکچم تقیزاده با جاده جدید نوشآبا د - سفیدشهر نیاز به اصلاحات دارد.
بایبوردی به ساخت پل جدید در محل جاده طاهرآباد - یزدل و همچنین رودخانه سوکچم در محل تقاطع جاده سفیدشهر اشاره کرد و گفت: نبود پل مناسب در این محورها موجب انحراف و طغیان سیلاب میشود.
به گفته وی، ساخت پل بر روی مسیلهای محور جاده کاشان – ابوزیدآباد و همچنین رودخانه گازرگاه در یحییآباد میتواند موجب جلوگیری از انحراف و طغیان سیلاب و خسارتهای احتمالی شود.
فرماندار شهرستان آران و بیدگل با اشاره به سه دهانه پل نامناسب بر روی رودخانه گازرگاه در محل مزرعه نو اظهار داشت: حذف این سه پل و آزاد کردن مسیر رودخانه بسیار مهم و ضروری است.
وی، افزایش دهانه پل رودخانه گازرگاه در محل تقاطع شهرک صنعتی هلال را خواستار شد و افزود: با توجه به پساب خروجی تصفیهخانه کاشان در نزدیکی شهر نوشآباد، پساب خروجی این تصفیهخانه باید تعیین تکلیف شود.
بایبوردی به ساماندهی رودخانه و ساخت کانال مناسب در محل تقاطع خط آهن در مزرعه اسدآباد اشاره کرد و گفت: نبود پل مناسب بر رودخانه سوکچم در تقاطع جاده نوشآباد و همچنین تقاطع جاده سفیدشهر – مسجد الحسین(ع) میتواند باعث انحراف و طغیان سیلاب و خسارتهای احتمالی در مواقع بحرانی سیل شود.
وی ساماندهی و دیوارهچینی رودخانه سفیدشهر در مجاورت مسجد حضرت ابوالفضل (ع) را ضروری عنوان کرد و افزود: ساخت پل در رودخانه یزدل مجاورت جاده بیبی زینب (س) برای جلوگیری از انحراف و طغیان سیلاب لازم است.
فرماندار آران و بیدگل طرح جمعآوری، هدایت و دفع آبهای سطحی آران و بیدگل را نیازمند اعتبارات استانی و ملی دانست و اضافه کرد: تحقق این موضوع از بروز خسارتهای احتمالی در زمان وقوع سیلاب جلوگیری میکند.
شهرستان ۱۰۳ هزار نفری آران و بیدگل در فاصله نزدیک به ۶ کیلومتری کاشان و ۲۱۵ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.