به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، روستاهای زیادی در چهارمحال و بختیاری با تانکر آبرسانی میشوند و از داشتن آب شرب پایدار به عنوان حداقلیترین نیاز محروم هستند، تصاویر این تانکرها سالها صدای محرومیت و رنج مردمی بود که در استانی زندگی میکنند که سرچشمه سه رود بزرگ و دارای منابع آبی فراوان است.
بارها به این مسئله در رسانهها پرداخته شد، مستند ساخته شد، فریادهای بسیاری زده شد و حتی این بحث به عنوان یک معضل ملی طرح شد، به نظر میرسد وجود چنین مشکلاتی در طول سالهای متمادی ناشی از ضعف در مدیریت منابع آب یا عدم اهتمام کافی به محرومیتزدایی و فراهم کردن زیرساختهای اساسی بوده است.
نبود آبرسانی شرب در روستاها و فقدان زیرساختهای مهمی از این قبیل عامل مهمی برای مهاجرت از روستا به شهر است، متأسفانه نسبت روستانشینی و شهرنشینی چهارمحال و بختیاری در سالهای گذشته ۷۰ درصد و ۳۰ درصد بوده اما امروزه این نسبت برعکس شده است یعنی ۳۰ درصد جمعیت استان در روستاها و ۷۰ درصد در شهرها ساکن هستند.
دغدغه آب در استان ما از ابتدا دغدغهای مهم و جزو قولهای استاندار دولت سیزدهم در چهارمحال و بختیاری بوده است. شهریورماه امسال بود که استاندار با ارائه آماری اعلام کرد نزدیک به ۱۰۰ روستا در استان با تانکر آبرسانی میشود.
با ورود قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی(ع) که یکی از رسالتهای مهم خود را آبرسانی به روستاها قرار داده است، بخش زیادی از مشکل در حال حل شدن است.
بیش از ۷ هزار روستا در سطح کشور توسط قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) آبرسانی میشوند و روستاهای چهارمحال و بختیاری نیز از این اقدام جهادی بینصیب نمانده و این قرارگاه از اوایل امسال در استان فعال شده است.
غلامعلی حیدری چندی پیش در جمع گروههای جهادی استان گفت: حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار در حال برگشت بود که با تشکیل جلسه شورای تأمین، همه این مبلغ یکجا به حساب قرارگاه امام حسن(ع) واریز شد تا مرحله اول طرح آبرسانی برای روستاهای خانمیرزا آغاز شود.
این طرح تا پایان امسال به پایان میرسد و مرحله دوم آبرسانی برای ۵۳ روستای سردشت با اعتباری حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیز قرار است انجام شود.
این طرح با پشتیبانی قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) و دبیری بسیج سازندگی، به همت تیپ ۴۴ قمربنیهاشم و اداره آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری انجام میشود.
طرحهای آبرسانی در استان ما با موانعی مثل نقشهبرداری دقیق، تعیین خط هادی روستایی و... مواجه بوده است که سعی شده این موانع با همکاری دستگاهها برداشته شود.
طرحهای آبرسانی نیازمند تأمین آب، تجهیزات انتقال آب، خط لوله، کانالکشی، تأسیس منابع آب و... است که با عملیاتهای عمرانی مهندسی شده انجام میشود و واحد مهندسی تیپ ۴۴ قمر بنیهاشم بخشی از این عملیات را عهدهدار شده است.
مسئول بسیج سازندگی چهارمحال و بختیاری در این خصوص گفت: تعداد روستاهای قرارداد اولیه ۴۴ روستاست و ۲۸ روستا نیز مازاد بر طرح آبرسانی خواهد شد. تا به امروز تعداد ۲۳ روستا در این طرح آبرسانی شرب شده و عملیات آبرسانی ۹ روستا نیز در حال انجام است.
مجری طرحهای ملی روستایی شرکت آبفا چهارمحال و بختیاری هزینه عملیات اجرایی آبرسانی به ۴۴ روستای استان را ۱۶۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این روستاها در قالب ۹ پروژه و طی ۳۰ ماه از آغاز عملیات ساخت دارای شبکه آبرسانی خواهد شد.
این ۹ پروژه شامل مجتمع آبرسانی خانمیرزا، مجتمعهای آبرسانی سرتَنگ محمود و آبشاران علیا سفلی در شهرستان کیار، مجتمعهای آبرسانی دهنوگودرز و اوره بارز و روستای شیرمرده در شهرستان لردگان، مجتمع دهناش بازفت و روستای گِل سرخ در منطقه شهریاری شهرستان کوهرنگ و روستای لُشتَر در شهرستان اردل است.
این فیلم گزارشی از ساخت مجتمع آبرسانی «دهناش» در بخش بازفت با ۵۰ کیلومتر شبکه انتقال و توزیع است که سه هزار و ۷۰۰ نفر را از نعمت آب پایدار و سالم بهرهمند میکند.
به نظر میرسد ورود قرارگاه جهادی امام حسن مجتبی(ع) و همت آن در به سرانجام رساندن طرحهای آبرسانی نویدبخش حل مشکلی است که سالها گریبان مردم محروم روستاهای چهارمحال و بختیاری را گرفته و با اتمام این طرحها در چند ماه آینده پایان روزهایی که آب شرب سالم برای مردم آرزو بوده است فرا میرسد.
امید است با همت همگانی این طرحها تا آبرسانی به همه روستاهای استان ادامه پیدا کند و تمام مردم استان عادلانه از نعمت آب شرب سالم برخوردار باشند.
پایان پیام/