۵۰ درصد مزارع چغندرقند میاندوآب مجهز به روش‌های نوین آبیاری شد

ایرنا سه شنبه 01 آذر 1401 - 15:03
مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: بیش از ۲ هزار و ۱۸۸ هکتار (در حدود ۵۰ درصد) مزارع چغندرقند این شهرستان در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه به روش‌های نوین آبیاری شد.

علی دیانتی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال زراعی گذشته در مجموع چهار هزار و ۱۰۰ هکتار چغندرقند در این شهرستان کشت شده بود که از این مقدار بیش از ۲ هزار و ۱۸۸ هکتار (در حدود ۵۰ درصد) در راستای کاهش مصرف آب به روش های نوین کشت و آبیاری شد.

وی با اشاره به تحقق سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه و توسعه و ترویج تکنیک های جدید آبیاری با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت محصول چغندرقند اضافه کرد: در این راستا تجهیز اراضی به سامانه آبیاری تحت فشار بارانی در یک هزار و ۳۱۰ هکتار و استفاده از نوار آبیاری تیپ در ۱۶۰ هکتار انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: تغییر آرایش کشت و توسعه و ترویج الگوی کشت جوی و پشته «۶۰×۴۰» در سطح ۷۲۰ هکتار، کشت چغندرقند به صورت نشایی در سطح یک و نیم هکتار، واکاری با نشا در سطح هشت هکتار و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی، در حد قابل توجهی مصرف آب در این محصول کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: کاهش تعداد دفعات آبیاری و میزان آب مصرفی، یکنواختی مزرعه، صرفه جویی در مصرف نهاده های کشاورزی از قبیل بذر، کود و سموم کشاورزی، سهولت کنترل علفهای هرز و کاهش هزینه های کارگری در عملیات وجین ، کاهش خطرات سرمازدگی بهاره، خسارت آفات و بیماریهای گیاهی و افزایش عملکرد محصول تولیدی از مزایای روش کشت نشاء است.

دیانتی افزود: با تصویب دولت امسال این محصول با نرخ تضمینی هر کیلوگرم ۲ هزار و ۱۱۷ تومان با عیار ۱۶ از کشاورزان خریداری می‌شود که نسبت به سال گذشته برای هر کیلوگرم ۸۷۰ تومان افزایش یافته است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اضافه کرد: هماهنگی‌های لازم با کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و این شهرستان در خصوص تسریع در تحویل محصول چغندرقند جهت آزادسازی اراضی زیر کشت این محصول و پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران انجام گرفته است.

وی افزود: از ابتدای فصل برداشت (اواخر شهریور) این محصول تاکنون بیش از ۱۴۱ هزار تُن چغندرقند از مزارع این شهرستان برداشت و تحویل کارخانه قند شده است و پیش بینی می شود حدود ۲۵۰ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.

چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آذربایجان غربی نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.

آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطب‌های مهم تولید چغندرقند در کشور است.

کارخانه قند میاندوآب در سال ۱۳۱۵ با ظرفیت جذب ۳۵۰ تُن چغندر در روز تاسیس شد و در سال ۱۳۹۴ ظرفیت آن به یک هزار و ۸۰۰ تُن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب سه هزار و ۲۰۰ تُن در روز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و کشور فعالیت دارد.

شهرستان میاندوآب بعد از تفکیک اراضی کشاورزی شهرستان‌های جدیدالتأسیس چهاربرج و باروق، دارای ۴۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت، (شامل: ۴۴ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی آبی و ۵۰۰ هکتار اراضی دیم) است و بیش از ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی به میزان ۸۶۴ هزار تُن از این میزان اراضی تولید می‌شود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید