علیرضا آشناگر در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به عملکرد دانشگاههای علوم پزشکی سمنان و شاهرود و دستگاههای مرتبط با حوزه سلامت، عملکرد استان در مقابله با کروناویروس را موفق ارزیابی و تصریح کرد: نمره استان در مقابله با این بیماری همهگیر، در مجموع نمره قبولی است.
رئیس ستاد استانی مقابله با کروناویروس با بیان اینکه استان سمنان در کنترل کووید19 خوب عمل کرده افزود: به واسطه همین عملکرد مناسب وضعیت استان در حال حاضر وضعیت نسبتا با ثباتی است.
وی از رشد اندک مراجعان و سرپاییها در حوزه کروناویروس خبر داد و تصریح کرد: با توجه به خطر بالقوه این بیماری باید به طور جدی از شکل گیری اجتماعات در سطح استان جلوگیری شود و اگر دورهمی نیز از سر ناچاری وجود دارد باید با حداقل افراد و با رعایت کامل پروتکلها و حفظ فاصلهگذاری اجتماعی باشد.
آشناگر با اشاره به اثرات غیرقابل انکار همهگیری کرونا بر اقتصاد گفت: شیوع کرونا نه تنها در اقتصاد ایران که بر اقتصاد همه دنیا تاثیرگذار بوده و کووید19 قدری اقتصاد جهان را کوچک کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بخشهایی از اروپا همچنان در قرنطینه است خاطرنشان کرد: با وجود اثرات کرونا بر فعالیتهای اقتصادی کشور، دولت تلاش کرد که همزمان با کنترل بیماری فعالیت های عمرانی و تولیدی نیز تداوم بیابد و خوشبختانه در این حوزه عملکرد خوبی هم در سطح ملی و هم در سطح استان داشیم که امروز نمود آن را میتوان در افتتاح پروژههای آماده افتتاح دهه فجر دید.
استاندار سمنان با اشاره به برنامههای استانداری در دهه فجر امسال گفت: امسال سفرهایی به شهرستانهای استان با هدف افتتاح پروژهها خواهیم داشت اما با توجه به شرایط کرونایی بدیهی است که این سفرها متفاوت از قبل انجام میشود.
وی از افتتاح متمرکز پروژههای دهه فجر در شهرستانهای هشتگانه استان خبر داد و افزود: در دهه فجر امسال پروژههایی به ارزش 1416 میلیارد ریال در استان افتتاح و به بهرهبرداری میرسد که در مقایسه با پروژههای دهه فجر که 1200میلیارد تومان بودند از نظر ارزش، با افزایش اعتبار روبرو بودند.
وی از برنامهریزی برای افتتاح 382 پروژه عمرانی و 73 پروژه سرمایهگذاری در استان در ایام الله دهه فجر خبر داد و اضافه کرد:
این مقام ارشد اجرایی از برنامهریزی برای کلنگزنی و آغاز عملیات اجرایی 257 پروژه عمرانی در سطح استان با اعتباری افزون بر 870 میلیارد تومان خبر داد و اظهار کرد: اعتبار هزینه شده و پیشبینی شده برای پروژههای آماده افتتاح و کلنگزنی استان در مجموع افزون بر 2200 میلیارد تومان است که رقم بالایی است.
توسعه استان در گرو تامین آب از منابع فراستانیست
وی با اشاره به معضل کمآبی در این استان گفت: بدون شک توسعه اقتصادی استان سمنان بستگی تام به تأمین منابع آبی دارد و یگانه راه رفع معضل کمآبی تامین منابع آبی از منابع خارج از استان است.
آشناگر با اذعان به اینکه میزان بارشهای استان سمنان بهطور متوسط ۱۲۰ میلیمتر است، ادامه داد: جدا از میانگین پایین بارشها در استان، تبخیر نیز در استان به شدت بالاست. و از طرفی در طول این سالها تا آنجایی که امکان بوده از منابع زیرزمینی برداشت شده که همین مشکلاتی نیز بهوجود آورده است.
وی با اشاره به تلاش استان برای مدیریت بهینه مصرف گفت: علیرغم تلاش برای مدیریت مصرف و اقدامات شایستهای که در حوزه نصب کنتورهای هوشمند در چاههای کشاورزی صورت گرفته اما همچنان استان چه در بخش شرب و چه در بخش صنعت و معدن به منابع آبی نیازمند است.
استاندار سمنان از پروژه انتقال آب خزر به استان به عنوان یک ابرپروژه نام برد و گفت: همین امروز در نشستی با وزارت نیرو در خصوص تامین آب استان از منابع خارج استان چه در بحث تامین آب از دریای خزر و چه تامین آن از دیگر منابع داشتیم که امید است با تلاش مسوولان مردم این دیار در یک پروسه زمانی مناسب به این منابع آبی دسترسی بیابند چراکه توسعه استان منوط به تامین منابع آبی است.
وی با بیان اینکه مجوزهای لازم طرح اخذ شده افزود: مطالعات تامین منابع مالی این پروژه نیز اجرایی شده و در نشست با وزارت نیرو نیز اصرار داشتیم که اعلان فراخوان پروژه از سوی وزارت نیرو داده شود.
لزوم تضمین خرید آب از سوی وزارتخانههای نیرو و صمت
این مقام ارشد اجرایی با بیان اینکه این منابع آبی قرار است که تنها در بخشهای شرب و صنعت مورد استفاده قرار گیرد ادامه داد: از همین رو ما بر ضمین خرید آب از سوی وزارت خانههای نیرو و صمت اصرار داریم.
وی از سمنان به عنوان استانی مستعد در بخش کشاورزی نام برد و ادامه داد: علیرغم این استعداد، به دلیل محدودیت در منابع آبی، قرار است که توسعه کشاورزی در استان به سمت توسعه کشت گلخانهای و توسعه کشتهای کمآببر سوق داده شود.
آشناگر از استان سمنان به عنوان استانی مستعد در حوزه اشتغالزایی نام برد و گفت: اشتغالزایی در استان سمنان فرامنطقهای است و بخشی از اشتغال ایجاد شده در استان از سوی شهروندان استانهای همجوار جذب میشود لذا انتقال آب به استان در نهایت با توجه به رسالت ملی استان در بخش اشتغال به سود این استانهای همجوار نیز هست.
وی ادامه داد: روند افزایشی رشد جمعیت شهری در شهرستانهای استان نیز به خوبی گویای این است که مردم دیگر استانها و خصوصا استانهای همجوار توجه ویزه به این استان و ظرفیت های بالای آن دارند.
استاندار سمنان از تامین آب استان از محل سد فینسک نیز به عنوان دیگر پروژه مهم این بخش نام برد و افزود: اجرای این پروژه نیز همچون پروژه انتقال آب خزر به کویر مرکزی قرار است که از محل اعتبارات غیردولتی و با کمک سرمایهگذاران بخش خصوصی تامین شود.
این خبر تکمیل میشود