نشاط سیاسی و اجتماعی جامعه لازمه مشارکت پرشور در انتخابات

ایرنا یکشنبه 12 بهمن 1399 - 07:15
اصفهان- ایرنا- برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در فضایی پرشور به اعتقاد کارشناسان نیازمند نشاط سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در جامعه است تا با تقویت امیدآفرینی و مسوولیت‌پذیری در مردم به مشارکت گسترده در این همایش سیاسی ملی منجر شود.
نشاط سیاسی و اجتماعی جامعه لازمه مشارکت پرشور در انتخابات

به گزارش ایرنا، پیش‌شرط مشارکت حداکثری مردم در انتخابات سال آینده، شور انتخاباتی است که لازمه آن، نشاط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است زیرا مردم با نشاط و امیدواری می‌توانند تصمیمی درست برای آینده درخشان جامعه خود بگیرند.

دین مبین اسلام نیز در آیات و روایات متعدد بر شادابی و نشاط و نکوهش بی‌حوصلگی و کسالت و در نتیجه سلامت روح و نفس تاکید فراوان دارد و یکی از اهداف مهم و رسالت پیامبران الهی و ائمه اطهار (ع) نیز همین موضوع بوده است.

 بسیاری از تحلیلگران فرهنگی و سیاسی معتقدند که نشاط به عنوان مولفه‌ای تاثیرگذار در تغییر و تحول روحیه مردم جامعه می‌تواند با ایجاد حس تعلق و مسوولیت‌پذیری اجتماعی به پویایی و بالندگی جامعه برای گذر از مشکلات مختلف به ویژه در عرصه اقتصادی بینجامد.

بنا بر اعتقاد این کنشگران، نشاط فرهنگی و اجتماعی می‌تواند در عین ارتقای شاخص‌های سلامت روان جامعه آنها را برای دستیابی به بهترین راهکارها برای عبور از مشکلات و حضور موثر در فعالیت‌های تاثیرگذار به ویژه در عرصه سیاسی و دخیل‌شدن در سرنوشت خود سوق دهد.

آنها بر این باورند که در تقویت و یا کاهش نشاط اجتماعی در جامعه مجموعه‌ای از عوامل فردی و فرافردی همانند، ارضای نیازها، احساس مقبولیت نزد دیگران، احساس عدالت توزیعی، فضای عمومی جامعه، پایگاه اقتصادی و اجتماعی بسیار موثر و تاثیرگذار است.

 تزریق نشاط به عنوان یک حس مثبت و سازنده در وجود افراد جامعه نیازمند برنامه‌ریزی‌های اصولی توسط دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی است تا بتوانند در این قالب مردم را از روزمرگی و غرق شدن در افکار مایوسانه نجات دهند و به پویایی و نشاط و ارتباطات سالم و در نهایت حضوری پویا و پرشور در عرصه انتخابات ۱۴۰۰ برسانند.

در حالی که کشور با رویداد سیاسی بزرگ و بین‌المللی انتخابات در سال آینده روبروست نیاز است تا از هم اکنون با آسیب‌شناسی حضور و مشارکت مردم در این عرصه به ارائه راهکارهای لازم در این‌ باره پرداخته شود.

جامعه با نشاط به موفقیت دست می‌یابد

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان، لازمه مشارکت پرشور مردم در انتخابات ۱۴۰۰ را ایجاد و تقویت پویایی و نشاط در جامعه برشمرد.

علی اکبر کجباف در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: موفقیت های کسب شده در طول تاریخ و در تمام ادوار همواره به دست انسان های پرنشاط و شاداب حاصل شده است.

وی اضافه کرد: نشاط فرهنگی و اجتماعی یکی از مولفه های اصلی توسعه و پیشرفت جامعه است که ماهیت آن با لذتهای هیجانی و زودگذر بسیار متفاوت است،  اسلام در آیات و روایات بسیاری بر شادی و نشاط که نیاز فطری و مورد قبول دانشمندان و امامان معصوم(ع) است، تاکید دارد و این مهم همواره رونق و پیشرفت جامعه را به همراه خواهد داشت.

نشاط موتور محرکه رشد جامعه 

مدیر گروه تاریخ دانشگاه اصفهان با بیان اینکه نشاط موتور محرکه رشد و پیشرفت در جامعه است افزود: جامعه با نشاط می‌تواند تمام سدها و موانع پیش‌روی خود را کنار بزند و افقی روشن را برای خود متصور سازد.

وی اظهار داشت: زمانی که مردم جامعه از نشاط لازم برخوردار باشند، شاخص‌های کیفیت زندگی آنها ارتقا و در نهایت رضایت از زندگی، محیط اطراف و جامعه در آنها افزایش می‌یابد و با روانی سالم می‌توانند در عرصه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازیهای کشور از جمله انتخابات وارد شوند.

کجباف با اشاره به شرایط حساس کشور در عرصه بین‌المللی به واسطه تحریم‌ها و فشارهایی که از ابتدای انقلاب کماکان به مردم وارد شده و در چند سال اخیر شدت یافته است افزود: بر این اساس باید بیش از هر زمان دیگری به نشاط‌آوری جامعه در بُعدهای فرهنگی و اجتماعی توجه و همت شود تا فضای رغبت و مشارکت گسترده برای انتخابات سال آینده ایجاد شود.

ضرورت تزریق امید به جامعه 

به گفته این استاد دانشگاه، حوزه اقتصادی کشور به دلیل تحریم‌ها و فشارهای خارجی از یک سو و از سوی دیگر شیوع ویروس کرونا در زمان حاضر با مشکلات بسیاری مواجه است و این چالش‌ها تاحدودی موجب تضعیف روحیه مردم شده است.  

وی تصریح کرد: بر این اساس لازم است تا متولیان فرهنگی و اجتماعی در راستای برگزاری انتخاباتی پرشور در سال آتی با شیوه‌ها و برنامه‌های مختلف به تلطیف فضای جامعه با تزریق امید و نشاط بپردازند.   

شناسایی موانع حضور در انتخابات 

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت: با توجه به اینکه فقر اقتصادی می‌تواند مهمترین عامل افسردگی و ناتوانی مردم باشد بر این اساس مهمترین راهکار برای ایجاد نشاط و شادابی برای این گروه از مردم بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی با تدابیر لازم است.

وی ادامه داد: به هر حال انتخابات به عنوان، عرصه سرنوشت‌ساز برای مردم از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید از اکنون موانعی که آنها را از حضور در این صحنه عقب می‌راند شناسایی و رفع کرد.

کجباف از دیگر راهکارهای نشاط آفرینی و پویایی برای حضور در رویداد بزرگ سیاسی کشور را برنامه‌های بانشاط و مشارکت‌جویانه در بُعد فرهنگی در دانشگاه‌ها و در سطح شهر توسط مسوولان شهری و متولیان فرهنگی و مذهبی جامعه برشمرد.

همه برنامه ها به نشاط سیاسی جامعه منجر شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه نشاط فرهنگی حلقه متصل با نشاط اجتماعی و این نشاط نیز در پیوند با نشاط اقتصادی است گفت: در نهایت این پیوندها به نشاط سیاسی در جامعه منجر می‌شود.

حجت‌الاسلام رمضانعلی معتمدی در گفت و گو با ایرنا افزود: در این راستا مقوله فرهنگ با هنجارها و ارزشهای بنیادین، بایدها، نبایدها و گویش‌ها عجین شده است.

وی با بیان اینکه یکی از اصول نشاط اجتماعی و فرهنگی، نشاط اقتصادی است گفت: کارهایی  که باید در حوزه اقتصادی صورت بگیرد باید پیوست فرهنگی داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان افزود: اگر تمام سرمایه‌گذاریها در بخش دولتی و به ویژه خصوصی، پیوست فرهنگی و اجتماعی داشته باشد، اهتمام به این موضوع می‌تواند جامعه را سمت فرهنگ‌محوری و اجتماع‌محوری سوق دهد.

وی اضافه کرد: از سویی در جامعه، نهادهای تاثیرگذاری از جمله نهاد خانواده و نهادهای حاکمیتی همانند مدرسه و مسجد و دیگر بخش‌ها هستند که در مقوله فرهنگ از تاثیرگذاری بالایی برخورداند.

نشاط فرهنگی مطلوب، لازمه رویداد سیاسی ۱۴۰۰

معتمدی با تاکید بر اینکه در رویداد سیاسی انتخابات ۱۴۰۰ باید جامعه از نشاط فرهنگی خوبی برخوردار باشد گفت: در این راستا لازم است تا خرده فرهنگ‌ها در جامعه به فرهنگ عمومی تبدیل شود که این مهم نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های لازم است.

وی بخش مهمی از نشاط ‌آفرینی فرهنگی و اجتماعی را به دیدگاه نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰ در بخش ملی و محلی دانست و گفت: این افراد باید با گنجاندن و هدف قراردادن برنامه‌های فرهنگی در راس دیدگاه‌های خود، موجبات نشاط فرهنگی در جامعه را فراهم کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان افزود: این افراد باید برنامه‌هایی را ارائه دهند که علاوه بر ارتقای مشارکت اجتماعی، قابل اجرایی شدن و عملیاتی هم باشد.

وی تصریح کرد: باید اهداف و شعارهای نامزدهای انتخابات برمبنای امیدآفرینی در جامعه باشد تا نشاط فرهنگی و اجتماعی را بالا ببرد و به نشاط سیاسی و مشارکت پرشور مردم در انتخابات منجر شود.

معتمدی، یادآوری ضرورت حضور مردم در انتخابات آتی را با زبان فرهنگ از دیگر موارد مهم در افزایش مشارکت مردم در این رویداد عظیم سیاسی برشمرد و گفت: باید از اکنون با پرداختن به طرح‌ها و برنامه‌های امیدآفرین در سطح فرهنگی و اجتماعی زمینه نشاط سیاسی و مشارکت گسترده در پای صندوق‌های اخذ رای در خرداد سال آینده فراهم شود.

تحقق مشارکت حداکثری با امیدآفرینی 

استاد حوزه علمیه اصفهان گفت: یکی از زمینه‌های تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰، امیدآفرینی و ایجاد نشاط اجتماعی و فرهنگی در بین مردم است.

حجت‌الاسلام حسن بابایی در گفت و گو با ایرنا افزود: امروزه انتخابات و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی خودشان به عنوان مهم‌ترین نماد مردم سالاری شمرده می‌شود و بر این اساس باید به ملزومات همراه کردن آنها توجهی ویژه صورت گیرد.

وی اضافه کرد: در این راستا باید تولید محتواهای مثبت و دلگرم‌کننده در حوزه تبلیغات و اطلاع‌رسانی از اکنون در دستور کار بخشهای فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد تا زمینه‌ساز شور و نشاط در جامعه شود.

استاد حوزه علمیه اصفهان افزود: یکی از ارکان لازم در این راستا و پیش از پرداختن به ابعاد فرهنگی و اجتماعی، ایجاد شرایط معیشتی بهتر برای مردم است تا آنها به پشتوانه توجه مسوولان به وضعیت خود بتوانند گامهای استوار و پرشوری در این انتخابات بردارند.

استاد حوزه علمیه اصفهان، با بیان اینکه کشور در سالهای اخیر به ویژه یکسال گذشته با خبرهای ناگواری مواجه شد گفت: شیوع ویروس کرونا از یک طرف و بروز حوادث غیرمترقبه و همینطور مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها موجب شد که یک حالت حزن و اندوهی در مردم به وجود بیاید.

به گفته وی، تغییر حال و هوا و فضای چنین جامعه‌ای نیازمند تلاش برای انتشار اخبار خوش به جای خبرهای ناگوار است که جریان‌سازی در این مسیر وظیفه دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی است.

بابایی یادآور شد: از سوی دیگر رسیدگی جدی به وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم در ماه‌های پایانی سال یکی از وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که با تصویب طرح‌های قابل حس برای مردم آنها را به مشارکت حداکثری در انتخابات آتی دلگرم کنند.

لزوم تزریق خبرهای خوش به جامعه

 مسوول تشکل‌های دینی اداره‌کل تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: این نهاد از دوم تا ۲۲ بهمن، تزریق خبرهای خوش را در راستای امیدآفرینی در دستور کار قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: بر این اساس هر روز در قالب برنامه‌های امیدآفرین در دهه بزرگداشت انقلاب اسلامی، یک خبر خوش را به مردم انتقال می‌دهد تا از اکنون آنها با مسرت و شادابی آماده حماسه‌سازی در انتخابات آتی باشند.

این مسوول فرهنگی با تاکید بر برگرداندن شور و نشاط فرهنگی برای رسیدن به نشاط سیاسی به مردم افزود: تبلیغات اسلامی رسالت خود را در دهه فجر امسال که با ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و هفته گرامیداشت مقام زن و مادر و میلاد امام خمینی (ره) تقارن دارد برمبنای تغییرات مطلوب در حال و هوای جامعه با ایجاد نشاط فرهنگی لازم قرار داده است.

وی، دستاورد ایجاد نشاط فرهنگی در جامعه را تقویت رغبت، تمایل و آمادگی مردم برای حضور در انتخابات خرداد سال آینده است که این بشارت و امید را دریافت کنند که اگر خوب به میدان انتخابات و انتخاب درست بیایند، این شور، نشاط و امید در جامعه ساری و جاری خواهد بود.

بابایی یادآور شد: این نهاد فرهنگی ایجاد برنامه‌های شورآفرین و بانشاط برای کودکان و نوجوانان را نیز در ایام دهه فجر و اتصال آن به ماههای رجب، شعبان و رمضان در دستور کار خود قرار داده است.

وی، برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و گفتمان‌ها را از جمله برنامه‌های این نهاد در راستای شورآفرینی برای انتخابات ۱۴۰۰ برشمرد و گفت: برای ایام نوروز نیز ویژه برنامه‌هایی با این مضمون تدارک دیده شده است.

مسوول تشکل‌های دینی اداره‌کل تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: اگر بحث بیماری کووید ۱۹ تمام و برگزاری اجتماعات ممکن شود یکسری همایش‌ها با موضوع امیدآفرینی و نشاط اجتماعی به عنوان مقدمه‌چینی برای نشاط سیاسی تا پیش از انتخابات برگزار خواهد شد.

وی تاکید کرد: در این راستا تمامی بخش‌های کشور به ویژه در حوزه اقتصادی باید برای بهبود حال و هوای مردم و فضای جامعه با ایجاد شرایط و طرح‌های مطلوب در مقوله معیشت، فرهنگ و اجتماع برای دستیابی به نشاط سیاسی و حضور حماسه‌ساز و دشمن‌شکن مردم در انتخابات ۱۴۰۰ وارد عمل شوند.

سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری همزمان با ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا قرار است روز ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ برگزار شود.

در این انتخابات، هشتمین رییس جمهوری ایران با رای مردم برگزیده خواهد شد تا در مردادماه، زمام امور را از دکتر حسن روحانی رییس دولتهای یازدهم و دوازدهم تحویل بگیرد.
طبق ۱۱۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، " رییس جمهور برای مدت چهارسال با رای مستقیم مردم انتخاب می شود و انتخاب مجدد او به صورت متوالی تنها برای یک دوره بلامانع است."

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.