فرزین فرهادی با بیان اینکه در آستانه سالگرد چهل و دومین بهار شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم،
وی گفت: بخش آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران در دهه فجر امسال ۶۷ پروژه زیربنایی را با اعتبار ۴۸ میلیارد تومان از محل منابع ملی و استانی در سطح استان به بهرهبرداری خواهد رسید.
این مسئول ادامه داد: با بهرهبرداری پروژههای آب و خاک در مازندران، برای ۲ هزار و ۲۵۰ نفر اشتغالزایی شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه چهار پروژه تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی به مساحت ۲۸۴ هکتار، ۱۲ پروژه مرمت و بهسازی آببندان ها به مساحت ۲۸۶ هکتار قابلیت بهرهبرداری را در این ایام دارد، افزود: هفت پروژه سامانه نوین آبیاری به مساحت ۹۰۰ هکتار در این ایام به بهرهبرداری میرسد که ۶۸۰ نفر از بهرهبرداران بخش کشاورزی از مزایای این پروژه بهرهمند میشوند.
این مسئول خاطرنشان کرد: ۲۵ پروژه احداث کانال آبیاری کشاورزی و لاینینگ کانالهای انتقال آب زراعی به مساحت ۴۲ کیلومتر در سطح استان به بهرهبرداری میرسد.
وی از مرمت و بهسازی دو رشته قنات در استان خبر داد و افزود: پنج پروژه شنریزی جاده دسترسی به مزارع به طول ۸.۵ در این ایام به بهره برداری می رسد که بهرهبرداران از مزایای آن بهرهمند خواهند شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی گفت: چهار پل و بند انحرافی در سطح استان احداث و به بهرهبرداری خواهد رسید.
فرهادی از افتتاح ۱۲ پروژه ایستگاه پمپاژ و انتقال آب خبر داد و گفت: ۱۵۰ نفر از بهرهبرداران بخش کشاورزی از مزایای این پروژه بهرهمند میشوند.
وی بیان کرد: مرمت و بهسازی آببندانها یکی از طرحهای مهم در سطح استان است که پیگیریهای لازم در این خصوص انجام شد چراکه مازندران به عنوان خاستگاه سازه آبی سهم قابل توجهی را از منابع اعتباری را به خود اختصاص داده و در سال آینده پروژه های خوبی در سطح استان اجرا خواهد شد تا کشاورزان از منابع آب مطمئن زراعی برای فعالیتهای کشاورزی بهرهمند شوند و ریسک خطر کم آبی را از اراضی کشاورزی دور کنند.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: آببندانها علاوه بر اینکه آب مطمئن زراعی را برای کشاورزان تامین میکند و با توجه به اینکه سازه درون مزرعهای محسوب میشود میتواند زهآب اراضی بالادست را در مواقع بارندگی جمعآوری و کیفیت کشاورزی را در اراضی بالادست زهدار افزایش دهد.
فرهادی با بیان اینکه برداشت بیرویه از چاههای سطحی در اراضی پایین دست وجود دارد کاهش پیدا میکند که این امر سبب میشود سفرههای آب زیرزمینی بهتر تغذیه شود، گفت: یکی از موارد مهم که در سازههای آببندان وجود دارد این است هزینه انتقال و احداث کانالهای درجه یک و دو برای منابع آب حادث نمیشود و منابع آب مقرون به صرفه و اقتصادی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
وی به زهکشی اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر عملیات اجرایی چهار پروژه زهکشی در شهرهای ساری، بابلسر، سیمرغ و جویبار آغاز شده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران افزود: مطالعات پروژه زهکشی در محدوده سد گلورد از سال قبل استارت زده شد و ۲۲ هزار هکتار از اراضی محدوده سد گلورد در گلوگاه، بهشهر و نکا مورد مطالعه زهکشی اراضی قرار خواهند گرفت.
انتهای پیام