به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در ۱۰ سال اخیر ۲ و نیم میلیارد مترمکعب آب، از سیلهای اخیر در سیستان و بلوچستان با استفاده از سازههای آبخیزداری استحصال شده است.
مدیر کل منابع طبیعی استان سیستان وبلوچستان با بیان اینکه از سیلابهای اخیر در مناطق چابهار، دشتیاری و کنارک ۷۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شد افزود: شدت بارندگیهای ۷ دی ماه در چابهار، دشتیاری و کنارک باعث سیل در این مناطق شد، اما شدت بارندگی در نیک شهر و ایران شهر کمتر بود.
به گفته آقای عبدالباسط پاک زاد، در این مناطق سیل زده حدود ۲۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است که با این سازههای آبخیزداری از سیلابهای اخیر در مناطق چابهار، دشتیاری و کنارک ۷۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شد.
وی افزود: در ۵ حوزه آبخیز استان سیستان وبلوچستان که ۱۷ میلیون هکتار مساحت دارد ۱/۵ میلیون هکتار مورد مطالعه قرار گرفته و ۷۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است.
مدیر کل منابع طبیعی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه با سازههای آبخیزداری از بارش و سیلابهای سال گذشته ۲۷۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شد، بیان کرد: ۷۰ درصد بارشها در استان سیستان وبلوچستان در ماههای آذر، دی و بهمن میبارد و متوسط بارندگیها حدود ۱۹ میلیارد متر مکعب است که ۷۰ درصد آن تبخیر میشود.
طبق اعلام معاون آبخیز داری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی: مقرر شده در طول برنامه هفتم و هشتم موضوع آبخیزداری بسته شود و بر همین اساس طرح نهضت آبخیزداری در سطح ۹۰ میلیون هکتار تدوین شد که ۴۰ میلیون هکتار در برنامه هفتم و ۵۰ میلیون هکتار در برنامه هشتم توسعه در مدت ۱۰ سال به پایان برسد.
آقای حسن وحید با بیان اینکه تاکنون حدود ۳۰ تا ۳۲ میلیون هکتار کار آبخیزداری انجام شده است، گفت: ارزیابیهایی درحوزه آبریزها و مطالعاتی درباره کاهش فرسایش خاک و کاهش خسارات مناطق سیل خیز انجام شد و تاثیر این بررسیها موجب کاهش فرسایش حداقل ۵ تن خاک حداقل در یک هکتار و خسارات در مناطق سیل خیز ۶۰ الی ۷۰ درصد کاهش یافت.