به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، «علی بابایی کارنامی» در جلسه علنی روز سه شنبه و در مخالفت با لایحه بودجه ۱۴۰۰ اظهار کرد: کاهش اتکا به نفت و کاهش وابستگی شرکتهای زیرمجموعه به نفت در لایحه بودجه دیده نمیشود.
نماینده مردم ساری افزود: عدم وابستگی به نفت دغدغه رهبر معظم انقلاب است ولی در لایحه بودجه همچنان رانت و فشار بر اقشار آسیب پذیر و وابستگی به نفت وجود دارد و توجه به تولید که برای مردم بسیار مهم است در بودجه دیده نمیشود.
وی ادامه داد: دغدغه امروز مردم سلامت و معیشت است که در این زمینه راهکارهای درستی در بودجه وجود ندارد. داشتن فضای مبتنی بر عدالت، اصلاح حقوق و دستمزد در بخش خصوصی و دولتی نیز از دیگر مسائلی است که در بودجه وجود ندارد و ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه در این لایحه دیده میشود که سبب تورم است.
کارنامی افزود: قرار بود لایحه بودجه سفره اقشار آسیب پذیر جامعه را بیشتر کند ولی امروز این سفره کوچکتر شده و این لایحه بودجه نمیتواند انتظار مجلس انقلابی را برآورده کند.
نماینده مردم ساری با بیان اینکه موضوع مالیات در بودجه به درستی تعریف نشده است، گفت: درحالی که سال ۱۴۰۰ سال سیاسی است و قرار است دو تشکل برای انتخابات ریاست جمهوری با یکدیگر رقابت کنند و زیر ساخت لازم با توجه به شرایط فعلی برای این مهم وجودندارد.
« علی علیپور خنکداری» نماینده مردم قائمشهر هم در مخالفت با لایحه بودجه گفت: انتخابات ریاست جمهوری، تغییر دولت، تورم، بحران کرونا و گرانی از مهمترین دغدغهها در سال آینده است که برای این موارد در بودجه تمهیدات لازم پیش بینی نشده است.
وی افزود: به رغم وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی دربودجه، ۴۲ درصد تورم در کشور وجود دارد. چه فردی تضمین میکند که اگر ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰تومانی در لایحه بودجه باشد، میتوان ثبات اقتصادی ایجاد کرد. سال آینده نیاز به آرامش است و مگر میشود ارز ۴۲۰۰ تومان را به ۱۷ هزار و ۵۰۰ رساند و بعد بگویید که تورم شدید اتفاق نخواهد افتاد.
نماینده مردم قائمشهر اضافه کرد: سال آینده باید در جهت تزریق آرامش به جامعه تلاش کنیم تا مردم با آرامش به پای صندوق رای بیایند، ما با پاک کردن صورت مسئله و افزایش قیمت ارز در حال ایجاد شرایطی هستیم که در سال آینده با تورم ۴۰۰ برابری روبه رو شویم، ما در مجلس حق نظارت داریم و باید اینگونه موارد را کنترل کنیم.
«جبار کوچکی نژاد» نماینده مردم رشت نیز در مخالفت با لایحه بودجه گفت: باید مراقبت شود که گرانی و تورم به مردم تحمیل نشود.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد در بودجه کسری وجود دارد، گفت: درآمدهای ناپایدار را چگونه میتوانید مدیریت کنید.طرفی عدم وابستگی به نفت باید در بودجه دیده شود ولی این وابستگی وجود دارد و حقوق های نجومی نیز همچنان با پرجاست.
به گفته نماینده مردم رشت در مجلس بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجوددارد که برای این موضوع در بودجه راهکار لازم دیده نشده است.
کوچکی نژاد با بیان اینکه افزایش ۱۰۰ درصد درآمدهای دولت در کنار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به درستی اجرا نشده است، گفت: اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی غلط است راهکارهای کمیسیون تلفیق نیز بیشتر سبب ایجاد بحران در جامعه خواهد شد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: اگر به جای کالا به مردم پول داده شود، مردم بیشتر مصرف گرا خواهندشد. همچنین درآمد دولت از بودجه ۱۹۹ هزار میلیارد تومان است و کمیسیون ۳۰۰هزار میلیارد تومان برای درآمدهای در نظر گرفته است که متوازن نیست.
ادامه دارد