به گزارش خبرگزاری برنا ، علیرضا جلالزایی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات موزه منطقه ای جنوب شرق برگزار شد اظهار داشت: این اداره کل در سیستان و بلوچستان براساس رسالت خود در سه حوزه خاص میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر اساس نمودار خاص و واقعیتها یکسری اقدامات را رقم زده و دولت نیز در این استان سرمایه گذاری های زیادی انجام داده اما به دلیل حجم گسترده متاسفانه اقدامات بخوبی نشان داده نشده است.
وی گفت: امروز همه نگاه ها به سیستان و بلوچستان جلب شده و یکی از مولفه هایی که دستخوش تغییرات است صنعت گردشگری بوده که به عنوان صنعت دوم دنیا خود را نشان داده است.
وی ادامه داد: با همکاری پارک علم و فناوری به سمت علمی شدن صنایع دستی قدم برداشتیم و چشم انداز روشنی در آینده برای فروش و تولیدات صنایع دستی وجود دارد.
این مقام مسئول گفت: پس از ثبت ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزن دوزی و ادیمی به عنوان شهر ملی خامه دوزی می توان گفت تلفیق این دو هنر نگاه جدیدی از ایجاد می کند و ظرفیت های صادراتی ما را از چمدانی و کوچک به سمت صادرات از پایانه و گمرک تغییر می دهد.
جلالزایی گفت: بیش از ۵۱ درصد جمعیت استان روستانشین هستند که ۸۵ درصد بانوان آن در صنایع دستی مشغول به کارند و امروز می توانیم تعداد صنعتگران فعال در استان را به طور قطع اعلام کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با تمام رایزن های اقتصادی سفارت های مستقر در کشور هماهنگی های انجام دادیم که با کمک آن ها بتوانیم صادرات صنایع دستی را به تمام نقاط دنیا داشته باشیم.
جلالزایی بیان کرد: هم اینک صنایع دستی سیستان و بلوچستان به کشورهای آفریقایی و حاشیه خلیج فارس صادر می شود، استارت آپ هایی که ورود کردند و راه اندازی خانه خلاق صنایع دستی سبب حضور همه برند های صنایع دستی شده است.
وی گفت: صنایع دستی استان به سمت جایگاه هدفمندی می رود، دکتر مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی بودجه ای را پیگیری میکند که بتوانیم "گاراژ ملک" را به عنوان اولین بازار فروش صنایع دستی با محوریت گردشگری و صنایع دستی معرفی کنیم تا این دو شاخه در هم آمیخته شوند.
این مقام مسئول تصریح کرد: امیدواریم تا اوایل سال آینده این بازار به بهره برداری برسد و ۴۰ غرفه برای آن پیش بینی شده که ۵۰ درصد آن ها مرمت و ۳ تا ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، علاوه بر آن بانک ایران و انگلیس و یک مورد هم در چابهار با عنوان بازار فروش صنایع دستی در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: در دهه مبارک فجر ۲۰ پروژه با اعتبار ۴۴ میلیارد تومان در سیستان و بلوچستان افتتاح می شود که می تواند میراث فرهنگی، صنایع دستی و به ویژه گردشگری استان را را متحول کند.
وی اظهار کرد: روز گذشته هتل پارتین در زابل افتتاح شد و به زودی هم اقامتگاه بوم گردی ایل گلی در زاهدان افتتاح می شود، امروز نگاه به گردشگری استان و ظرفیت های بکر استان است که تا الان دیده نشده بود.
جلالزایی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱۰ اقامتگاه بوم گردی در سیستان و بلوچستان فعال است و اعطای مجوز به متقاضیان برای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی در سیستان و بلوچستان در کمترین زمان ممکن انجام می شود.