به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شِکِرلَلِه یا نیشکر گیاهی است که حدود ۴ تا ۷ سال عمر میکند و اگرچه بسیاری تصور میکنند این گیاه در مناطق جنوبی و در خوزستان کشت میشود، اما کشت آن در برخی مناطق مازندران از جمله بابلسر، قائم شهر و بابل رواج دارد و کشاورزان زیادی در این بخش فعال هستند.
بر اساس برخی منابع تاریخی نیشکر برای نخستین بار از هند به مازندران آورده و در برخی مناطق مستعد استان کشت شد و به مرور رونق گرفت که اکنون مازندران بعد از خوزستان رتبه دوم کشور را در تولید این محصول دارد نیشکر در ۲۴۰ هکتار از زمینهای مازندران کشت و با استحصال ساقههای آن حدود ۱۵۰۰ تن شکر سرخ بدست میآید.
برای تهیه شکر سرخ یا شکر لَلِه، نیها را که بلندی آن به ۲ تا ۶ متر میرسد با دستگاه خردکن آبگیری میکنند، سپس آب نیشکر را در دیگهای مخصوص پخته و بعد از چند ساعت دو محصول شیرین، شامل شکر قرمز و کف نیشکر از آن بدست میآید که مصارف خوراکی و دارویی دارد.
شکر قرمز که برخیها بجای قند از آن برای نوشیدن چای استفاده میکنند سوغات زمستانه مازندران است و هر بسته یک کیلوگرمی آن ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد.