بهار مطبوع کازرون در دل زمستانی سرد با رایحه خوش نرگس

خبرگزاری فارس شنبه 01 بهمن 1401 - 16:23

به گزارش خبرگزاری فارس از کازرون، ناز و کرشمه نرگس‌های معطر و بی نظیر، زیباترین قاب های ماندگار زندگی است که در دل و جان نقش می بندد و جاودانه می ماند، نرگس یادگار زمستانی است که مسافرانش، مسافر بهارند.

عطر نرگس به نام‌ و یاد امام‌ زمان‌ ( عج ) طراوت بخش مکان ها و روح بخش مجالس ایرانی هاست.

نرگس، گیاهی پیاز دار با ارتفاع بین ۳۰ تا ۴۵ سانتی متر و با گل های ۳ تا ۸ تایی در اوایل فصل زمستان در یک دوره ۴۵ روزه به گل می نشیند که با توجه به میزان آب مورد نیاز و محصول تولیدی و گل دهی در فصل زمستان، در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، جای جای بخش جره و بالاده ،از حیاط خانه ها تا مراتع، مزارع، باغات و دشت های بزرگ‌، آکنده از عطر دل انگیز نرگس است.

محسن شیبانی بخشدار بخش جره و بالاده طی گفتگو باخبرگزاری فارس گفت: انواع این‌ گل معطر و زیبا در بخش جره و بالاده کاشت می شود، کشاورزان دیگر روستاهای تابعه بخش جره و بالاده از جمله بیدکان، تل بیدکان، قصرعلی، کت خفر، بیدزرد، گیخ ،جوالیقان، علی آباد موصلی دادین علیا و ...نیز اقدام به کاشت نموده اند که در این راستا از طریق مراجع حمایتی مثل بنیاد برکت و کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره)، تسهیلات قابل توجهی به آنها  پرداخت شده است.

 وی افزود: برداشت بیشتر نرگس ها در شهرستان‌ مربوط به بخش جره و  بالاده می باشد که دو دشت بلبلک‌ و نرگس زار جره در صورت بارش رحمت الهی یا آبیاری مناسب، برداشتی در حدود ۱۲ تن خواهند داشت، این دو دشت از طرف دولت به افراد واجد شرایط واگذار می شود.

 ضمن برداشت گل نرگس از باغات و مزارع شخصی که از اواسط پاییز شروع می شود، برداشت گل های زیبای دو دشت بزرگ‌ نرگس زارهای جره و بالاده از اوایل دی آغازشده و تا اواخر بهمن ادامه خواهد داشت. 

او ادامه داد: با توجه به بارندگی های خوب امسال در نوبت های مناسب بیش از ۳۰۰ میلیمتر، برداشت گل نرگس در بخش جره و بالاده از اوایل دی ماه آغازشده و تا اواخر بهمن ماه ادامه خواهد داشت.

شیبانی گفت: مساحت نرگس زار جره، حدود ۸ هکتار و مساحت نرگس زار بلبلک حدود ۴ هکتار می باشد که به صورت مزایده عمومی از طریق اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار می گردد.

 ‌شیبانی با اشاره به محبوبیت و خاص بودن‌ گل های نرگس این‌ منطقه تصریح کرد: گل های نرگس جره و بالاده از طراوت و مرغوبیت خاصی برخوردار است که گونه های متعددی همچون شهلا، شش پر و... را شامل می شود که از میان آنها گونه شهلا به جهت داشتن زیبایی خاص، رایحه ویژه و شاخصه‌هایی همانند ضخامت مناسب ساقه گل نرگس و تعداد غنچه های گل مشهور و مورد استقبال بازدیدکنندگان است.

 او در ادامه افزود: با توجه به اینکه برداشت بیشتر نرگس ها در شهرستان‌ مربوط به بخش جره و  بالاده می باشد، دو دشت بلبلک‌ و نرگس زار جره در صورت آبیاری مناسب برداشتی در حدود ۱۲ تن خواهند داشت، این دو دشت از طرف دولت به افراد واجد شرایط واگذار گردیده است و برداشت گل نرگس تا اواخر بهمن ادامه دارد.

بخشدار جره و بالاده گفت: با توجه به اینکه شغل اکثریت مردم بخش جره و بالاده کشاورزی و دامپروری بوده و استقبال خوب مردم برای کاشت و گسترش انواع گل نرگس، در ابتدای سال تفاهم نامه همکاری مشترک بین مرکز فنی و حرفه ای و جهاد کشاورزی جره و بالاده با مراکز حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی( ره ) و بنیاد برکت و...منعقد گردید و دوره های آموزش تخصصی کاشت، پرورش و برداشت گل در سطح شهر بالاده و روستاهایی تابعه ی بخش جره و بالاده برگزار و تسهیلات مناسبی در اختیار متقاضیان از طریق کمیته امداد امام خمینی( ره) و بنیاد برکت قرار داده شده است.

محسن شیبانی، ضمن‌ اشاره به اهمیت گلهای نرگس در منطقه و قرار گرفتن آنها در فهرست تایید و ثبت آثار ملی تصریح نمود: علاوه بر بحث اشتغال و درآمد، وجود مزرعه های گل نرگس در سطح بخش جره و بالاده نشاط اجتماعی و خانوادگی بسیار ارزشمندی را ایجاد کرده است.

وی ابراز امیدواری کردکه با نگاه خاص مسئولین مربوطه درشهرستان و استان در تمام‌ زمینه های مربوط به کاشت و گسترش گل نرگس تلاش شود و اقدامات موثری صورت بگیرد.

پایان پیام/

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.