خبرگزاری میز ان – در این نشست علی رمضانی مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران ضمن تاکید بر اهداف هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اظهار کرد: شعر ثروت ملی برای ایرانیان است که نهضت خلق آثار ارزشمند فرهنگی و ادبی را به دنبال دارد زیرا سایر گونههای ادبی همانند شعر در زبان فارسی توان همراه کردن اقشار و اقوام ایران زمین را به دلیل تسلط در افکار جامعه ندارد .
وی در مورد میزان جایزه هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر بیان کرد: امسال به روال سالهای گذشته به برترین آثار۱۵۰ میلیون و به شایستگان هفدمین جشنواره بین المللی شعر فجر نیز ۵۰ میلیون تومان تعلق خواهد گرفت.
رمضانی تصریح کرد: شعر فارسی واگویه های ملت ایران از نوع؛ دوستی، شرافت، حماسه و همه ویژگی های مثبت برای یک ملت است. نکته قابل توجه در هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر امسال حجم آثار ارائه شده نسبت به سالهای گذشته است حضور قابل توجه آثار که نشان دهنده علاقه جامعه ادبی برای شرکت در این جشنواره محسوب می شود. هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر از سوی نو شاعران آن هم به صورت پر تعداد قابل اهمیت است.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران به معرفی جشنواره و آثار ادبی شرکت کننده در هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر اشاره و افزود: شعر هیاهو ندارد و این وظیفه رسانه است که آن را به جامعه معرفی کند لذا همکاری و همیاری رسانه ها در این زمینه بسیار با اهمیت است. اختتامیه جشنواره بین المللی شعر فجر همزمان با ولادت «امیرالمومنین(ع)» برگزار خواهد شد.
وی در ادامه اشارهای داشت به تهدیدات زبان فارسی در کشورهای همسایه و تصریح کرد: کشورهای همسایه که زبان فارسی درآنان رواج دارد ودر منطقه خاور میانه هستند به دلیل چالشهای موجود در این کشور ها زبانشان در خطر قرار دارد همین مهم حتی جشنواره های بین المللی شعر فجر را تحت تاثیر خود قرار داده هدف ما، گسترش دامنه شعر فارسی در منطقه خاورمیانه استو اما چناچه قصد داریم که نام شاعران بزرگ همانند هم مولانا، رودکی و نظامی زنده و قدرمند برای ایران نگهداریم؛ باید به طور واضح تر آثار آنان را در زندگی مردم وارد کنیم بدین ترتیب این شاعران کمتر مورد تهدید و حذف از فهرست شاعران ایران زمین قرار خواهند گرفت.
رضا اسماعیلی در مورد روند داوری و اهداف جشنواره های بین المللی فجر تاکید کرد: استقبال خوب از هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر از ویژگیهای بارز این دوره است بررسی ها نشان میدهد رشد هفدهمین دوره از جشنواره بین المللی شعر فجر رشدی حدود ۲۰ درصدی نسبت به سالهای گذشته داشته به طوری که ۳۱۲۵ عنوان شرکت کنندگان در این دوره ثبت شده و مورد ارزیابی داوران قرار گرفته است.
وی از دیگر ویژگیهای هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر عدم تمرکز آن در پایتخت را عنوان کرد و افزود: افتتاحیه هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر امسال درشهر شیراز برگزار شد و شهرهای خرمآباد و استان خراسان رضوی همچنین جزیره ابوموسی از جمله استان هایی بودند که درحال و هوایی ادبی و فرهنگی هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر شرکت داشتند.
اسماعیلی در مورد وجه تمایز هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر و اظهار کرد: نشست های ویژه شعر نو شامل شعر نیمایی و سفید به صورت مستقل برگزار شد از جمله ویژگیهای دیگر هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر برگزاری نشست های دانشجویی در دانشگاه فردوسی را می توان نام برد همچنین ارتباط با رسانه ها و اطلاع رسانی و ارائه مقاله های متعدد از سوی شاعرانه توانمند را در حاشیه هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر عملکرد و وجه تمایز آن محسوب می شود.
وی با شاره به برگزاری هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر خاطرنشان کرد: دغدغه ما ایجاد پویایی و رونق برای تولید آثار خلاق و نوآوری در حوزه شعر و ادبیات است اما بعد دیگر این امر را همراهی رسانه ها برای معرفی ابعاد هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر باید دانست؛ برگزار کنندگان هفدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر تلاش دارند تا به نوبه خود سهم بزرگی در معرفی آثار داشته و در این زمینه دستور العمل هایی را بکار خواهند گرفته که از جمله آنان برگزاری جلسات نقد و بررسی در محافل ادبی بوده است.
در پایان این نشت دبیر هفدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر اعلام کرد: امسال ۳۱۲۵ عنوان دفتر شعر به دبیرخانه شعر فجر ارسال شد که از این میزان ۳۲۷ عنوان کتاب درباره شعر(نقد و پژوهش)، «۳۲۸» در بخش شعر کودک. ۲۴۷۰ عنوان در بخش بزرگسال بود که به تفکیک ۱۲۰۰ کتاب در بخش شعر نو (سپید و نیمایی)، ۱۱۷۵ عنوان دربخش کلاسیک و ۹۵ عنوان در بخش شعر محاوره و ترانه بودند.
نامزد بخشهای مختلف ایندوره از جشنواره مذکور به این شرح اعلام شدند:
در بخش درباره شعر
«شاعران حوزه ادبی خراسان» از محمد غلامرضایی، نشر سمت
«قرنهای بیزمان»، نوشته مهدی محبتی، نشر هرمس
«نظامی گنجهای و پنجگنج» نوشته نصرالله امامی، سمت
«هشت رود» از محمدکاظم کاظمی، شهرستان ادب
در بخش کودک و نوجوان
«جنگل» سروده معصومه معصومزاده، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
«دلتنگتم و میدانی» از مریم زندی، انتشارات سروش
«قلب کوه از سنگ نیست» سروده غلامرضا بکتاش، انتشارات سروش
«از کنار روزها» سروده هادی منوری. انتشارات زبان فارسی
«روی پیشانی باد نوشته ویرانی» سروده فاطمه اقلامی، انتشارات نفیر
«میان جیوه و اندوه» از لیلا کرد بچه، نگاه
در بخش «شعر محاوره و ترانه» از نظر هیئت داوران هیچ کتاب برگزیده و شایسته تقدیر نشد. فقط در مراسم اختامیه شایسته تحسین خواهیم داشت.
«دقایق» سروده سعید تاج محمدی، شهرستان ادب
«زیر ساعت حرم» از مریم سقلاطونی، سوره مهر
«شعر نان نمیشود» سروده مهدی میرزا رسولزاده، کتاب بهار
«مرتد» سروده مهدی جهاندار، شهرستان ادب
«یار بَست» سیدضیاء موسوی، انتشارات شانی
انتهای پیام/