احیای یک تالاب بعد از 13 سال به مناسبت دهه فجر!

رکنا شنبه 22 بهمن 1401 - 09:37
رکنا: مدیر امور عشایر استان تهران از احیای تالاب بندعلی‌خان پس از ۱۳ سال خبر داد و گفت: عملیات احداث و لایروبی کانال انتقال آب به مراتع عشایری سیاه کوه برای احیای مراتع و تالاب بندعلی‌خان شهرستان ورامین اجرا شد که در نتیجه این اقدام ۲۲۰ خانوار عشایری از مواهب این تالاب بهره‌مند شدند.
احیای یک تالاب بعد از 13 سال به مناسبت دهه فجر!

به گزارش رکنا به نقل از ایرنا، فرشید ذبیحی، اظهار کرد: سه طرح عمرانی و خدماتی در ایام دهه فجر در مناطق عشایری این استان افتتاح شد که حدود ۴۰۰ خانوار از خدمات این طرح‌ها بهره‌مند شدند.

وی افزود: یکی از مهمترین طرح‌های خدماتی و عمرانی حوزه عشایری در موضوع تالاب بندعلی‌خان شهرستان ورامین بود که با اعتباری حدود هفت میلیارد ریال به وسعت پنج کیلومتر اجرایی و عملیاتی و این تالاب پس از ۱۳ سال احیا شد.

مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: لایروبی و مرمت قنات حاجی آباد شهرستان ملارد طرح دیگری است که با اعتباری حدود یک میلیارد ریال در ایام دهه فجر افتتاح و حدود ۱۰۰ خانوار از خدمات این طرح بهره‌مند شدند.

به گفته وی، لایروبی و مرمت قنات منطقه تماشا در شهرستان پردیس طرح دیگری است که با اعتباری حدود ۶ میلیارد ریال افتتاح و ۲۵ خانوار عشایری از خدمات این طرح بهره‌مند شدند.

ذبیحی با اشاره به جشنواره‌های عشایری در مناطق استان تهران گفت: این جشنواره‌ها با حضور پرشور جامعه تولیدکننده عشایر در حال برگزاری است و علاوه بر اجرای ویژه برنامه‌های محلی عشایر با پخت نان، آش و دوغ محلی و سایر محصولات از شرکت کنندگان پذیرایی می‌کنند.

وی با بیان اینکه جامعه عشایر استان تهران در طول هشت سال جنگ تحمیلی بیش از ۱۰۰ شهید تقدیم انقلاب کردند، افزود: این جامعه تولیدکننده در روز راهپیمایی ۲۲ بهمن با لباس محلی و برپایی سیاه چادرهای عشایری حضوری پرشور دارند و در تهران و سایر شهرستان ها در کنار دیگر اقشار جامعه هستند.

۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند.

جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.

این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند.

عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز به شمار می‌آیند.

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.