به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا، وحید محمودیفر تصریح کرد: جشنواره سمنوپزان شهر دَرَق همه ساله در اسفندماه باهدف زنده نگاهداشتن فرهنگ و آیین کهن نوروزی و معرفی بیشتر محصول این منطقه برگزار میشود.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرمه افزود: در این جشنواره با بارگذاری ۱۶ دیگ در نهایت ۲ هزارو ۴۰۰ کیلوگرم سمنو تهیه شد.
او ادامه داد: نمایشگاه صنایعدستی، جشنواره غذاهای سنتی، بازیهای بومی و محلی، موسیقی سنتی، تئاتر و مراسم گود باستانی از جمله برنامههایی بود که در حاشیه این جشنواره برگزار شد.
این مقام مسئول گفت: شهر دَرَق به دلیل تولید صدها تُن سمنو در سال به عنوان پایتخت سمنو ایران شناخته شدهاست.
محمودیفر خاطرنشان کرد: پخت سمنو در شهرهای دَرَق به صورت موروثی، از پدربزرگها و مادربزرگها به فرزندان منتقل شده است و سمنوی دَرَق تا ۲ سال بدون نگهداری در یخچال کاملا سالم میماند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرمه در پایان افزود: استاندار خراسان شمالی بعد از جشنواره سمنو از قلعه جلالالدین گرمه بازدید کرد.
انتهای پیام