به گزارش خبرنگار مهر، علی احمدی ظهر یکشنبه در ستاد جمعیت چهارمحال و بختیاری، با اشاره به اقدامات انجام شده در قرارگاه جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، اظهار کرد: در تیرماه امسال دبیرکل سازمان ملل متحد قانون افزایش جمعیت در ایران را نگران کننده عنوان کرد و بنگاههای خبرپراکنی تهاجماتی علیه قانون مصوب مجلس شورای اسلامی به راه انداختند.
وی با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی، افزود: در سال ۱۳۷۹ متوسط تعداد فرزندان برای هر زن به عدد حدود ۲.۵ رسید و به عبارتی برنامههای تعدیل موالید در این سال باید قطع میشد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اما همچنان با دستهای پشت پرده و سیاستهای غلط که پیاده شد سیاست تعدیل موالید ادامه داشت تا زمانی که ابلاغ سیاستهای جمعیتی انجام شد و نهایتاً در سال ۱۴۰۱ به صورت جدی در دستورکار جدی کشور و استان قرار گرفت.
احمدی عنوان کرد: در دهههای ۶۰ و ۷۰ از طرق مختلف ترویج کنترل جمعیت با استفاده کمکهای نقدی جهانی در همه شهرها و روستاها حتی در دورافتادهترین نقاط ایران انجام میشد.
وی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری آخرین استانی بود که با استفاده از بخش خصوصی وسایل پیشگیری از بارداری را تهیه کرد.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: اعتبارات کلانی برای اجرای طرح تنظیم خانواده در ایران هزینه شد و اکنون که ایران به دنبال ترویج فرزند آوری است دبیرکل سازمان ملل متحد از آن ابراز نگرانی میکند.
احمدی بیان کرد: استانهای کشور بهلحاظ شاخص باروری کلی (متوسط تعداد فرزندانی که یک زن در سن باروری باید داشته باشد تا نسل وی منقرض نشود) به پنج دسته تقسیم شدهاند که شامل باروری بسیار پایین ۱.۲ درصد و کمتر، باروری پایین ۱.۵، باروری کمتر از سطح جانشینی بین ۱.۵ تا ۲.۱ درصد، سطح جانشینی ۲.۱ و بالاتر از سطح جانشینی ۲.۱ و بیشتر است.
وی تاکید کرد: استانهای یزد، خوزستان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان وضعیت بالاتر از سطح جانشینی دارند و مابقی استانهای کشور باروری کمتری از سطح جانشینی دارند و برخی از استانها نیز گرفتار چاله جمعیتی شدند که ازجمله آن استانهای گیلان، مازندران، سمنان و تهران است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: این اعداد در شهرستانهای استان شامل اردل ۲.۳ درصد، بروجن ۱.۷ درصد، بن ۱.۴ درصد، سامان ۱.۴ درصد، شهرکرد ۱.۴ درصد، فارسان ۱.۸ درصد، کوهرنگ ۲.۴ درصد، کیار ۱.۵ درصد، خانمیرزا ۲.۲ درصد، لردگان ۱.۸ درصد و متوسط استانی ۱.۷ درصد است.
احمدی ادامه داد: در همه شهرستانهای چهارمحال و بختیاری از متوسط سطح جانشینی پایینتر هستیم.
وی عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری به لحاظ نرخ تجرد آمار بالایی دارد که در همین راستا شهرستانهای بن، سامان، شهرکرد، کیار و بروجن نیازمند توجه جدی هستند.