حکم جالب دستگاه قضا برای متخلف اینستاگرامی؛ جذب مخاطب برای صفحه مجازی امر به معروف و نهی از منکر

خبرگزاری تسنیم شنبه 18 بهمن 1399 - 08:36
گروه استان‌ها- بر اساس رأی صادره از دادگاه کیفری شهرستان نیکشهر جوانی که اتهامش انتشار تصاویر و مطالب نافی عفت عمومی بود، به جذب مخاطب مجازی در راستای امر به معروف و نهی از منکر محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیکشهر، مدتی پیش فردی ساکن شهرستان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان در صفحه شبکه مجازی اینستاگرام خود با انتشار تصاویر نافی عفت عمومی به جذب مخاطب روی آورد تا اینکه با توجه به جنبه عمومی جرم و گزارشات رسیده به مقام قضائی، دستور بازداشت این فرد صادر شد.

متهم جوانی 30 ساله، متاهل و فاقد سابقه کیفری بود و همین موضوع مقام قضائی را در صدور حکم برای وی محتاط‌تر کرد؛ همانطور که در حکم صادره از شعبه 101 دادگاه کیفری دو شهرستان نیکشهر آمده؛ "متهم پس از محاکمه و با توجه به مدارک و قرائن موجود در پرونده محکوم به امر به معروف و نهی از منکر از طریق فضای مجازی شده است".

سامان صفری قاضی شعبه 101 دادگاه کیفری دو شهرستان نیکشهر در ادامه حکم آورده "با توجه به شمول میزان مجازات مذکور تحت ماده 66 قانون مجازات اسلامی از حیث الزام دادگاه به تعیین مجازات جایگزین حبس و بنا به استناد ماده 64 بند الف مواد 83 و 84 قانون مجازات اسلامی حبس نامبرده را به تشکیل پیج اینستاگرام با موضوع پیشگیری از جرائم رایانه‌ای با حداقل هزار نفر دنبال کننده و مجموعاً 270 ساعت فعالیت هر روز یک ساعت و یک پست مرتبط، تبدیل می‌کند".

در ادامه این حکم آمده: "این حکم با در نظر گرفتن آثار ناشی از جرم، سن و مهارت مجرم و توجه به مخاطرات فضای مجازی به ویژه برای نوجوانان و جوانان و ضرورت فرهنگ‌سازی برای استفاده صحیح از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و با توجه به اینکه در زندان مجرمان حرفه‌ای و افراد خطرناک حضور دارند و از طرفی کنترل چندانی نیز وجود ندارد، صادر شده است. این مسئله(به زندان رفتن متهم پرونده)، باعث می‌شود افراد خطرناک دور هم جمع شده و گروه‌هایی را تشکیل داده و به آموزش آنان بپردازند و در نتیجه بسیاری از زندانیان بعد از آنکه از زندان آزاد شوند، اصلاح نمی‌شوند بلکه روش‌های ارتکاب بزهکاری و جرم را به صورت حرفه‌ای و سازمان یافته یاد می‌گیرند".

در ادامه متن قاضی شعبه 101 دادگاه کیفری دو شهرستان نیکشهر آمده: "به دلیل اینکه مجازات حبس نتوانسته اهداف مورد نظر را تامین کند که همانا اصلاح تربیت و درمان مجرم و عبرت‌آموزی دیگران و پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم توسط مجرم و یا انجام آن به وسیله دیگران بوده، بلکه خود(زندان) به کانون آموزش بزهکاری تبدیل شده، این تصمیم گرفته می‌شود و در صورت تخلف محکوم از اجرای دستورات مجازات حبس اجرا خواهد شد".

انتهای پیام/395/ش

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.