به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، حیدر داودیان گفت: این شرکت براساس مصوبه مدیریت بحران استان در ۱۲ بهمن ۹۹ رهاسازی آب را از نیمه دوم همین ماه از سد گلورد به تالاب میانکاله آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه میزان آبی که هم اکنون از طریق سد، شبکه آبیاری و زهکشی گلورد برای نجات پرندگان وارد تالاب میانکاله میشود حدود ۲ متر مکعب در هر ثانیه است، اظهار کرد: آب رهاسازی شده از سد گلورد از طریق سد انحرافی نکارود به طول ۴۰ کیلومتر کانال اصلی و ۱۰ کیلومتر زهکش از منطقه التپه پس از طی مسیر ۵۰ کیلومتری وارد تالاب مذکور میشود که امیدواریم با این رهاسازی شاهد کاهش تلفات پرندگان باشیم.
معاون طرح و توسعه آب منطقهای مازندران با اشاره به اقدامات این شرکت برای بهبود شرایط زیست محیطی تالاب میانکاله در طی سالهای گذشته، افزود: ۲ طرح زهکش بسیار مهم التپه و شهیدآباد در شرق استان با ظرفیت ۱۵متر مکعب با هدف جلوگیری از ماندابی و خسارات سیل به اراضی کشاورزی منطقه احداث شد که با عملیاتی شدن این طرح، آب پس از هر بارندگی به تالاب میانکاله هدایت میشود.
تلفات پرندگان مهاجر زمستانگذران در تالاب بین المللی میانکاله که از زاغمرز در شهرستان بهشهر تا بندرگز در استان گلستان به وسعت حدود ۴۸ هزار هکتار امتداد دارد برای دومین سال متوالی از نهم بهمن ماه سال جاری شروع شد و همچنان نیز کم و بیش ادامه دارد.
براساس گزارش رسمی ادارهکل محیطزیست مازندران با گذشت ۱۰ روز از این رخداد تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ لاشه پرندگان جمع آوری و با نظارت کارشناسان دامپزشکی دفن شد. سازمان دامپزشکی سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیهای با توجه به بررسیهای به عمل آمده و تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده از این بررسی و نتایج آزمایشگاهی نمونههای اخذ شده در شش محور مختلف، عامل اصلی رخداد مرگ و میر بالای پرندگان در تالاب بینالمللی میانکاله را بوتولیسم (مسمومیت ناشی از سم باکتری کلستریدیا بوتولینوم) اعلام کرد.