20 بهمن 1357؛ حماسه‌ای بی‌نظیر از ایل بزرگ بختیاری که در تاریخ ماندگار شد

خبرگزاری تسنیم سه شنبه 21 بهمن 1399 - 07:43
گروه استان‌ها - این گزارش روایتی است از بیعت ایل بزرگ بختیاری با امام خمینی(ره) و اعلام انزجار و بیزاری این ایل بزرگ از شاپور بختیار، نخست وزیر رژیم طاغوتی، که فکر می‌کرد ایل بختیاری پشتوانه او هستند.

به گزارش خبر گزاری تسنیم از  شهرکرد، با انتشار خبر ورود امام خمینی(ره) به ایران، تحولی عظیم  بین مردم و افکارشان رخ داد که سبب به وجود آمدن حماسه‌های بزرگ شد.با انتشار خبر ورود امام(ره)  مردم و انقلابیون پرقدرت‌تر از قبل برای به ثمره نشاندن انقلاب اسلامی برخواستند، یک پارچگی و حرکت میلیونی مردم ایران به سمت تهران برای بیعت با امام(ره)، حماسه‌ها آفرید که باعث به ثمر نشستن انقلاب شد.

در ایام ورود معمار کبیر انقلاب، دیدارها و بیعت‌های مختلفی شکل گرفت، یکی از این دیدارها و بیعت‌ها، بیعت ایل بختیاری و عشایر بختیاری با ایشان بود، دیداری که هرگز شاپور بختیار، نخست وزیر رژیم شاهنشاهی، که خود اهل چهارمحال و بختیاری بود، فکر نمی‌کرد شکل بگیرد.

شاپور بختیار متولد روستای کنرک از شهرستان بروجن در چهارمحال و بختیاری بود، وی که در روزهای پایانی رژیم طاغوتی شاهنشاهی، نخست وزیری ایران را برعهده داشت، تفکرش بر آن بود که ایل بختیاری پشتوانه او هستند و او را حمایت می‌کنند، اما ایل بزرگ بختیاری نه تنها بختیار را حمایت نکردند، بلکه با حضور به موقع در تهران و بیعت با امام راحل(ره)، انزجار خود را از بختیار اعلام کردند.

بختیاری‌ها بعد از سخنرانی و تهدید بختیار برای به میدان آوردن ایل بختیاری در تهران و به زعم خود سر جا نشاندن مردم با کمک بختیاری‌ها، برای ابراز بیزاری خود نسبت به بختیار، نخست وزیر رژیم شاهنشاهی به تهران آمدند، هرچند در این میان ممکن بود همه اقوام از تمامی استان‌های کشور برای ابراز بیزاری خود از بختیار راهی تهران شوند، ولی اینکه مردم بختیاری از یک فرد بختیاری که در مقابل امام، مردم و انقلاب ایستاده، ابراز بیزاری کنند، حرکتی بسیار مهم بود.

حرکت مردم ایل بزرگ بختیاری از اهالی بروجن، چغاخور و بلداجی یکی از اقدامات شجاعانه، آگاهانه و با بصیرت این قوم در مسیر پیروزی انقلاب است که در حمایت ولایت و زعامت انقلاب اسلامی در روز پنجشنبه 19 بهمن ماه 57 رخ داد.

حدود 1500 نفر از ایل بزرگ بختیاری از بلداجی، بروجن و سایر مناطق استان چهارمحال و بختیاری به همراه نمایندگانی از طوایف بختیاری چهارلنگ و هفت لنگ کشور، در صبح روز جمعه 20 بهمن‌ماه 1357 با حضور در مدرسه علوی تهران، با امام خمینی(ره) دیدار و بیعت کردند و آمادگی همه جانبه خود را برای حمایت و پشتیبانی از انقلاب اسلامی و امام اعلام نمودند.

امام خمینی(ره) در این روز خطاب به ایل بختیاری، حضور پر افتخار و حماسه آفرین بختیاری‌ها را مهم بر شمرد و فرمودند: «شما جوانمردان ایل بزرگ بختیاری خوش آمدید، یکی از بزرگترین خیانت‌هایی که سلسله پهلوی به ایران کردند این بود که عشایر و ایلات ما را از بین بردند. پشتوانه مملکت ما ایلات و عشایر بودند از جمله ایل بختیاری که من سوابق با آن‌ها دارم بختیاری‌‌ها این عنصر را از خود نمی‌دانند و مقابل او ایستاده‌اند باید این قیام را ادامه دهید تا ان شاءالله آخرین نقطه و نهایت که قیام یک حکومت عدل انسانی اسلامی به جای یک حکومت طاغوتی است.»

این حماسه حضور و بیعت قاطعانه بختیاری‌ها، طلیعه خجسته انقلاب عظیم شد، بیعت تاریخی ایل بختیاری با امام باعث نا امیدی رژیم پهلوی و خروشان کردن امواج انقلابی مردم شد، همچنین بعد از سخنرانی امام راحل و بیعت ایل بختیاری با ایشان و سخنرانی مهدی بازرگان نخست وزیر امام(ره) در دانشگاه تهران، بختیاری‌ها حمایت همه جانبه خود را از دولت موقت نیز اعلام کردند.

مقام معظم رهبری نیز در رابطه با حماسه بزرگ ایل بختیاری در کنگره شهدا درمهرماه 94 فرمودند: «اینکه همه بیعت کنند درست است اما این حرکت انقلابی مردم استان چهار محال و بختیاری به دلیل اینکه بختیار از اهالی همین استان بود و مردم چهار محال از وی ابراز بیزاری کردند اهمیت خیلی زیادی داشت.اینکه مردم توقع دارند که آن روز، روز شاخصی باشد درست است، این واقعاً جا دارد.»

 تهدید بختیار مبنی بر سرجا نشاندن مردم توسط ایل بختیاری

به سراغ یکی از حاضران این بیعت تاریخی رفتیم، حجت الاسلام و المسلمین یدالله رحمانی که در آن زمان تنها 12 سال داشته با پدرش و دیگران برای بیعت با امام خمینی(ره) راهی تهران می‌شود. وی گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: در سال 57 دقیقا در روزهایی که انقلاب اسلامی رو به پیروزی و حکومت پهلوی روبه سقوط بود، شاپور بختیار در یکی از سخنرانی‌های خود مردم را تهدید به آوردن ایل بختیاری برای حمایت از پهلوی و سرجای نشاندن مردم به تهران کرده بود، ادعایی که موجب حرکت خود جوشِ مردم و ایل بختیاری برای ابراز بیزاری خود نسبت به بختیار و صحبت‌های او شد.

وی افزود: حاج سید حشمت علوی روحانی محل در بلداجی و بزرگان روستاها در رابطه با این حرکت خودجوش، بیعت با امام(ره) و ابراز بیزاری نسبت به بختیار اطلاع رسانی و تبلیغ می‌کردند. سرانجام ایل بختیاری برای رفتن به تهران سازماندهی و تقسیم و با اتوبوس از بلداجی، بروجن، گندمان و چغاخور به سمت شهرضا راهی و در آنجا به یک‌دیگر پیوستند و در روز پنجشنبه 19 بهمن ماه 57 برای بیعت با امام و ابراز بیزاری از بختیار راهی تهران شدیم.

رحمانی با بیان اینکه آن زمان 12 سال سن بیشتر نداشتم که با پدر همراه شدم اما جزئیات را به خوبی در خاطر دارم گفت: در راه، مردم تصور می‌کردند ایل بختیاری برای حمایت از بختیار به تهران می‌رود، لذا در برخی از شهرها مردم جلوی اتوبوس‌ها را می‌گرفتند اما زمانی که عکس امام (ره) را می‌دیدند خیالشان راحت می‌شد و حتی ضمن تشکر، از ما پذیرایی نیز می‌کردند.

وی عنوان کرد: سرانجام روز جمعه 20 بهمن ماه 57 ساعت 9 صبح به تهران رسیدیم و برای دیدار با امام خمینی (ره) به مدرسه علوی رفتیم، با ایشان بیعت کردیم که بعد از دیدار با امام(ره) عده‌ای از جمعیت برای سخنرانی آقای بهشتی و محتشمی رفتند و بعدازظهر همان روز نیز در مراسم سخنرانی آقای بازرگان نیز شرکت کردیم.

 شعار ایل بختیاری: ما بختیاری‌ها از بختیار بیزاریم 

رحمانی اظهار کرد: مردم تهران در دانشگاه شعرهای انقلابی-حماسی و شعا«درود بر ایل بختیاری» سر می‌دادند. صبح روز شنبه ایل بختیاری با لباس‌های بختیاری که بر تن داشتند در خیابان‌های تهران راهپیمایی و شعار «ما بختیاری‌ها از بختیار بیزاریم» را سر می‌دادند که این شعارها و حضور بختیاری‌ها در میدان ثابت کرد بختیاری‌ها از بختیار حمایت نخواهند کرد.

وی بیان کرد: شب 21 بهمن ماه 57 بود که از تهران راهی چهارمحال و بختیاری شدیم ولی به دلیل شلوغی شهرها و حکومت نظامی شب در قم ماندیم، البته از قبل به ما گفته بودند امشب را در تهران بمانیم بهتر است و اگر قصد عظیمت داریم مراقب حمله زمینی و هوایی هواداران بختیار باشیم، خلاصه اینکه شب 22 بهمن ماه 57 در شبی که انقلاب به پیروزی رسیده بود ساعت 9 شب به بلداجی رسیدیم.

رحمانی اظهار کرد: 42 سال از آن ماجرا و حماسه ایل بختیاری می‌گذرد و ما افتخار می‌کنیم که بزرگان ما این بصیرت را داشتند که این حرکت خودجوش و بزرگ را سازماندهی کنند، در حالی که معلوم نبود انقلاب پیروز شود یا نه یا اینکه اصلا سالم برگردند یا نه ولی با این حال بختیاری‌ها برای حمایت از انقلاب و امام و بیزاری از بختیار راهی تهران شدند و حماسه‌ای بزرگ از خود به یادگار گذاشتند.

انتهای پیام/7540/ی

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.