به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، حمید غفاری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری ۲۳ شهرک و ناحیه صنعتی را شامل میشود که قرارداد اجرای ۱۰۴ پروژه عمرانی به مبلغ ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال برای پروژههای زیرساختی در این نواحی منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پروژههای زیرساختی مذکور پیشرفت ۹۲ درصدی دارند، افزود: در بخش صنایع کوچک و در راستای جنبه حمایتی ۱۸ مشاور در ناحیه صنعتی با هدف ارائه خدمات به واحدهای صنعتی مستقر شدند.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱ واحد صنعتی عارضهیابی شدند و علل تعطیلی مورد بررسی قرار گرفت و پس از جلسات متعددی که در شهرستانهای شهرکرد، لردگان و بروجن تشکیل شد ۴۰ پروژه بهبود انجام و مشکلات این واحدها بررسی شد.
ثبت ۹ واحد صنعتی دانشبنیان در چهارمحال و بختیاری
غفاری بیان کرد: ۱۵ واحد صنعتی در استان مستعد دانشبنیان شدن بودند که پس از بررسیهای لازم با همکاری پارک علم و فناوری ۹ مورد در لیست واحدهای دانشبنیان ثبت شد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۲۰۶ دوره آموزشی با ۵ هزار و ۴۲۴ شرکتکننده و ۹ تور صنعتی نیز با ۱۵۲ شرکتکننده برگزار شد که منجر به انعقاد ۱۲ قرارداد همکاری بین واحدهای صنعتی استان با شرکتهای بازدیدکننده بسته شد.
تجاریسازی ۴ ایده برتر در چهارمحال و بختیاری
غفاری با اشاره به حمایت از ایدههای برتر استارتاپی، اظهار داشت: در سال گذشته از ۶ ایده برتر حمایت شد و ۴ مورد از ایدههای برتر تجارتسازی شد و از ۱۰ مورد پایاننامه نیز که در راستای رفع مشکلات واحدهای صنعتی بود، حمایت شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان گفت: در سال گذشته ۳۱ مورد از واحدهای راکد در داخل و خارج از شرکت شهرکها، به چرخه تولید بازگشتند.
وی با اشاره به انجام اقدامات ایمنی، بهداشت و محیط زیست در ۵۱ واحد صنعتی افزود: ممیزیها در واحدهای صنعتی شهرکرد، بروجن، سامان ۱و ۲ و کوهرنگ انجام شد و موارد توسعه اصلاحی به این واحدها ارائه شد.
غفاری ادامه داد: در همین راستا ۱۰ دوره آمورشی به میزان ۳۰۰ نفر ساعت برگزار شد و ۶۶۰ نفر ساعت پایش واحدهای صنعتی و رفع مشکلات محیط زیستی از جمله کنترل مسیر راهبری تصفیهخانه فاضلاب شرکت شهرکها و اتصال واحدهای صنعتی جدید به تصفیهخانه مرکزی فاضلاب صورت گرفت.
وی بیان کرد: متقاضیانی که اراضی شرکت شهرکها را دریافت میکنند اما طبق زمانبندی عمل نمیکنند بر اساس مفاد دفترچه در جلسه داوری مطرح میشوند و نسبت به تعیین تکلیف این اراضی اقدامات لازم صورت میپذیرد.
تعیین تکلیف اراضی بدون پیشرفت فیزیکی در چهارمحال و بختیاری
غفاری تصریح کرد: قراردادهایی که تا پایان سال ۱۳۹۸ منعقد شده و پیشرفت فیزیکی آنها در حد زمین خام، دیوارکشی یا فندانسیون کف باقی مانده بود، تماما تعیین تکلیف شدند و در سال جاری نیز قراردادهای مربوط به سال ۱۳۹۹ با همین شرایط و قراردادهایی که تا سال ۱۳۹۵ منعقد شده و اقدام به نصب اسکلت سوله کردند، تعیین تکلیف میشوند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰، ۱۶۹ قرارداد به مساحت ۴۳ هکتار و در سال ۱۴۰۱ نیز ۷ قرارداد به مساحت ۲۰ هکتار فسخ و بازپسگیری شدند.
وی در خصوص وضعیت طرحهای صنعتی در حال ساخت و ساز در ۲۱ ناحیه صنعتی و شهرکهای صنعتی استان گفت: یکهزار و ۸۰۳ مورد قرارداد شامل ۴۵۰ قرارداد تخصیص زمین، ۲۶۲ قرارداد دیوارکشی، ۲۶۷ قرارداد ساخت اسکلت، ۵۱۰ قرارداد اسکلت در حال تکمیل، ۱۹۲ قرارداد تکمیل سالنهای تولید و ساختمان جمعی و ۱۲۲ قرارداد نصب ماشینآلات منعقد شده است.
صدور ۱۱۰۹ پروانه بهرهبرداری از واحدهای صنعتی
غفاری با اشاره به اینکه یکهزار و ۱۰۹ قرارداد، پروانه بهرهبرداری اخذ کردند، افزود: این قراردادها در بخشهای مختلف برق، خدماتی، سلولوزی، صنایع غذایی، فلزی، کانیهای غیرفلزی و نساجی هستند.
وی با اشاره به کمبود آب در برخی واحدهای صنعتی از جمله شهرک صنعتی شهرکرد، سامان، وردنجان، فرخشهر، سفیددشت و بلداجی بیان کرد: اگر طرح آبرسانی به نیمی از مردم استان اجرایی شود و تخصیصهای مربوط به حوزه صنعت اتفاق بیفتد مشکل کمبود آب این واحدهای صنعتی حل میشود.
غفاری تصریح کرد: در راستای حمایت از سرمایهگذاران قراردادی با بانک توسعه و تعاون منعقد شده است که طی آن شرکت شهرکها ۵ میلیارد تومان از اعتبارات داخلی خود و بانک نیز ۲۰ میلیارد از اعتبارات داخلی را به پرداخت تسهیلات به صاحبان صنایع اختصاص دهند و این افراد بتوانند تا سقف ۳ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خاطرنشان کرد: میزان سرمایهگذاری در ۲۱ شهرک و ناحیه صنعتی استان تا پایان آذر ۱۴۰۱، ۳۹ هزار و ۸۳۸ میلیارد ریال برآورد شده است که تقریبا ۴۹۰ هکتار از کل اراضی را شامل میشود و در مجموع ۱۷ هزار و ۸۱۲ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
وی با اشاره به مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان تصریح کرد: مقرر شده بود ناحیه صنعتی فرش در شهرکرد با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان راهاندازی شود اما هنوز زمینی برای این امر اختصاص داده نشده است و مقرر شده تا ۱۰ روز آینده از بین سه زمین پیشنهادی یک مورد انتخاب شود و شرکت شهرکهای صنعتی برای ایجاد زیرساختها اقدام کند.
غفاری افزود: یکهزار و ۵۰ میلیارد ریال برای اجرای پستهای برق در نواحی صنعتی بروجن، سفیددشت و بروجن اعتبار گذاشته شد که ۴۲۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی، ۳۲۰ میلیارد ریال از اعتبارات مرکزی و ۳۵۰ میلیارد ریال نیز از اعتبارات استانی مصوب شد؛ تاکنون این طرح ۲۲ درصد تامین مالی شده و پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی را به همراه داشته است.
وی گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان نیز به زیرساختهای نواحی صنعتی تخصیص داده شد که ۲۵۰ میلیارد ریال از ردیف اعتبارات استانی و ۲۵۰ میلیارد ریال نیز از اعتبارات مرکزی و ۹ میلیارد نیز از ردیف اعتبارات ملی بوده است و تاکنون با تامین اعتبار ۲۵ درصدی قریب به ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
غفاری اظهار داشت: ۸۰۰ میلیارد تومان نیز برای شبکه تصفیهخانههای شهرک صنعتی تخصیص داده شد که تاکنون با تامین اعتبار ۴۰ درصدی شاهد پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی بودهایم.
ایجاد ۶ شهرک صنعتی جدید در چهارمحال و بختیاری
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان ادامه داد: ایجاد ۶ شهرک صنعتی جدید در کنرک شهرستان بروجن، بروجن ۲، لردگان۲، فرخشهر ۲، محمودآباد شوراب کبیر و گوجان شهرستان فارسان نیز مصوب شد که دو مورد انجام شده است و بقیه نیز در دست اقدام هستند.
وی در پایان تصریح کرد: ۶۰۰ میلیارد ریال نیز برای ایجاد زیرساختها و سند توسعه شهرستان کوهرنگ تخصیص داده شد که ۳۰ درصد منابع مالی تاکنون تامین شده و با پیشرفت فیزیکی ۴۵ درصدی همراه بوده است.
پایان پیام/ ۶۸۰۳۵