از محل این موقوفه درشهرستان آمل، سالانه بخش زیادی از درآمدهای رقبات را تهیه وتامین کتاب های مورد نیاز حوزه های علمیه شهرستان و حمایت از طلاب جوان وپژوهشگران علوم دینی می شود.
پس از درگذشت مرحوم "میرزا فضل اله بیگلربیگی نوایی" و بنا به وصیتش در سال۱۲۸۵ هجری قمری، بیش از ۵۸ هکتار از زمین های تحت مالکیت خود در چند نقطه از شهر آمل را صرف امورات خیریه در حوزه نشرکتاب های دینی ازجمله فقه، اصول، تفسیر، حدیث ، احکام وقف کرده است.
به همین منظور در راستای عمل به نیات واقف خیراندیش مرحوم میرزا فضل اله بیگلربیگی نوایی، نمایشگاه کتاب های دینی ومذهبی در حوزه علمیه حضرت ابوالحسن (ع) درمسجد جامع آمل به منظور استفاده روحانیون و طلاب جوان این حوزه برپا شد.
اهمیت وقف مرحوم بیگلربیگی نوایی و جایگاه آن در نشرمعارف دینی، باعث شد تا حجت الاسلام یعقوبیان امام جمعه آمل به همراه سیدعباس حسینی فرماندارویژه آمل وجمعی از روحانیون شهرستان ازاین نمایشگاه درحوزه علمیه حضرت ابوالحسن(ع) بازدید کنند.
اندیشه هدایت وقف کتاب های دینی توسط مرحوم بیگلربیگی ارزشمند است
حجت الاسلام ابراهیم یعقوبیان امام جمعه آمل دربازدید از این نمایشگاه گفت: موقوفه میرزا فضل الله بیگلربیگی که از۱۶۰ سال قبل تا الان این فکر و اندیشه را برای تامین ودسترسی آسان طلاب حوزه های علمیه به کتاب داشتند، قابل ستایش وارزشمند است.
وی افزود: اینکه با این نگاه ارزشی و بالا برای تامین کتاب های حوزه های علمی که طلبه ها راحتتر کتاب دستشان باشد، درکشور بی سابقه است و اگر ما بخواهیم درنشر معارف دین، قرآن و عترت، اندیشه و عقل نظر و عقل را تربیت کنیم، بدون کتاب ممکن نیست و مرحوم میرزا بیگلربیگی با درک درست شرایط جامعه به این مهم اقدام کرد.
ساخت کتابخانه مرکزی آمل با مشارکت موقوفه میرزافضل الله بیگلربیگی
امام جمعه آمل دربخش دیگری با اشاره به اینکه بسیارعلاقمند هستیم تا مجموعه شهرستان درکنار نماینده ودفترموقوفه مرحوم میرزافضل الله بیگلربیگی نوایی، فعالیت های حوزه کتاب های دینی، نشر وتجهیزات مربوط به آن را توسعه دهیم، گفت، کتابهایی که ازگذشته درکتابخانه وسطح شهرستان است، به عنوان میراث شیعه است که باید احیاء، نسخه برداری شود کتاب های جدید هم چاپ شود.
حجت الاسلام یعقوبیان با اشاره به اینکه آثار علمای به نام آملی در نجف، کاظمین و کربلا وجود دارد، که باید منتقل یا نسخه برداری شود وهمین موارد مستلزم یک حامی بزرگ هم برای گردآوری وهمین اینکه نسبت به ساخت یک کتابخانه مرکزی در شهر آمل، با همکاری دفتر و نماینده موقوفه بیگلربیگی دربرنامه خواهیم داشت.
وقف مرحوم بیگلربیگی ، نشان از جایگاه وفرهنگ کتابخوانی درآمل دارد
سید عباس حسینی فرماندار ویژه شهرستان آمل هم پس ازبازدید ازاین نمایشگاه گفت، مرحوم میرزا فضلالله بیگلربیگی در ۱۶۰ سال قبل یک وقفی انجام داده که نشان می دهد برای ترویج فرآیند کتابخوانی دغدغه داشته ومهمتر اینکه نشان دهنده قدمت ادب، فرهنگ کتابخوانی در شهر آمل بوده است.
وی افزود: امیدواریم با فضایی که امروز تعریف شده و دست اندرکاران موقوفه انجام دادند و نگاهی که امام جمعه آمل دارد، به صورت هدفمند، این موقوفه برای کتاب و کتابخوانی با رویکرد دینی و مسائل مرتبط با آن با اولویت عالمان آملی، هرچه سریعتر کتابخانه مرکزی آمل شرایط اجرایی آن فراهم شود.
عرضه بیش از ۲ هزار جلد کتاب در نمایشگاه
نماینده رسمی متولی موقوفات میرزا فضل الله بیگلربیگی نوایی گفت: نمایشگاه کتاب درحوزه علمیه حضرت ابوالحسن (ع) درمسجد جامع آمل یکی از چندین نمایشگاه کتاب و تهیه کتاب مورد نیاز برای علما، طلاب جوان و روحانیون حوزه های علمیه شهرستان آمل است که درچند سال اخیر برگزار می شود.
محمدرضا عمرانی افزود: دراین نمایشگاه بیش از ۲هزار جلد با هزارعنوان کتاب از ۳۰ انتشاراتی مطرح در زمینههای، فلسفی، کلام، تفسیر وفقهی برای استفاده طلاب، روحانیون ودانش پژوهان حوزوی به ارزش ۵ میلیارد ریال از محل درآمد موقوفه مرحوم بیگلربیگی تهیه وتامین شده است.
انتهای پیام