در چند سال اخیر چالشی که کشور را درگیر کرده حرکت به سوی پیری جمعیت است، فعالیتهای فرهنگی مستمر، ابزارهای تشویقی و ترغیبی، تعیین قوانین تنبیهی در یکی دو سال گذشته از سوی مسئولان کشور را شاهد بودهایم اما در اجرای این طرح ها چرا در فرزند آوری و جوانی جمعیت به نسبت موفق نبودهایم؛ نشان از بیتوجهی تصمیم سازان این امر در موضوعات زیر ساختی است که طبق آمار با کاهش موالید روبه رو هستیم.
به گفته کارشناسان اقتصادی صرف دادن وام و تسهیلات مسکن آنهم با درصد بسیار بالا نمیتواند مردم را به فرزندآوری تشویق کند، زیرا مشوقهای مادی در نظر گرفته شده در برابر کوه مشکلات اقتصادی موجود اصولاً به حساب نمیآیند لذا راهکار اساسی آن خارج ساختن کشور از بحران اقتصادی و همچنین تغییر فرهنگ زندگی بدون فرزند یا تکفرزندی به سمت فرهنگ فرزندخواهی است.
با توجه به مصوبه اخیر دولت در خصوص برخورد جدی با مالکانی که مسکن خود را اجاره نمی دهند و مشمول مالیات می شوند؛ ای کاش قانونی مصوب میشد با مالکانی که خانه خود را به خانواده کم جمعیت اجاره می دهند هم برخورد می شد.
این افزایش قیمت افسارگسیخته مسکن از پایتخت به شهرستانها هم رسیده و قانون مشخصی برای بهاء مسکن وجود نداشته و قیمت های هر منطقه سلیقه ای و دلخواه افزایش می یابد.
اگر در این میان ایجاد شکاف طبقاتی را در شهرهای حتی کوچک نادیده بگیریم کمبود مسکن متناسب با تقاضا نیز در این شهرها جای بحث داشته و به معضل بزرگی تبدیل شده است.
صدور بیش از۳هزار پروانه ملکی در بابل
در این خصوص رئیس اتحادیه املاک شهرستان بابل به خبرنگار ایسنا گفت: درشهرستان بابل سه هزار و۳۴ پروانه املاکی صادر شده است.
مجید حبیب زاده مرزونی اظهار کرد: بازار مسکن یک بازار اقتصادی مهمی است که از شاخصههای اقتصادی مهم تبعیت میکند لذا شرایطی که امروز بر بازار مسکن حاکم است امری بدیهی است.
وی با اشاره به اینکه افزایش بینش و آگاهی برای اعضای این صنف از برنامه های محوری اتحادیه است، تصریح کرد: امروزه آگاه بودن نقش مهمی در تصمیم گیری دارد لذا در این راستا با برگزاری کلاس های تخصصی و آموزش های لازم در جهت مسائل حقوقی و مالیاتی با حضور مشاوران اتحادیه قدم های مثبتی برای مشاورین املاک شهرستان برداشته شد.
بی ثباتی بازار مسکن
رئیس اتحادیه املاک شهرستان بابل یادآور شد: بی ثباتی بازار مسکن اتفاقات بدی را رقم می زند لذا ضروریست متولیان امر اقدامات اساسی وبرنامه مدونی برای مهار تورم در این حوزه داشته باشند.
وی از فعالیت بیش از دو هزار و ۹۲۸ دفتر مشاوران املاک فعال در شهرستان بابل خبر داد و خاطرنشان کرد: از این تعداد هزار و ۱۰۲ دفتر فعال در شهر بابل و هزار و ۸۲۶ دفتر فعال در بخش های۶ گانه فعالیت دارند.
نایب رئیس اول اتاق اصناف شهرستان بابل در خصوص بحران افزایش قیمت مسکن، گفت: نمی شود افزایش مسکن را مخصوص یک مجموعه دانست زیرا این امر وابسته به افزایش قیمت متریال های ساختمانی و فشارهای اقتصاد جهانی به ویژه قیمت دلار است که باید مدیریت شود.
حبیب زاده با اشاره به اینکه توان خریدمسکن برای قشر جوان و مسکن اولی ها با توجه به قیمت های نا متعارف بسیار سخت وعذاب آور شده است، تصریح کرد: همکاران ما در صنف مشاوران املاک شهرستان بابل در تلاش هستند با حذف دلالان و سوداگران مسکن بتوانند گوشه ای از مشکلات افزایش مسکن را کنترل کنند.
وی همچنین حمایت دولت از بخش خصوصی و جامعه انبوه سازان مسکن را راهکاری برای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن برای کنترل آسیب پذیری در جامعه در دهک های مختلف برشمرد.
رئیس اتحادیه املاک شهرستان بابل در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص بررسی پرونده های کمیسیون حل اختلاف و شکایات اتحادیه صنف مشاوران املاک این شهرستان گفت: تاکنون بیش از۳۰۰ پرونده در اتحادیه مورد برسی قرار گرفت و حل و فصل شد که این امر سبب شد بخشی از کارهای دستگاه قضایی کمتر شود.
محمد ترکیان یکی از مالکان شهرستان بابل به خبرنگار ایسنا گفت: شاهد افزایش قیمت ملک در تمام نقاط کشور هستیم و این مختص به یک شهر، استان و منطقه خاصی نیست.
وی افزود: اگر با نگاه مالکان به این مسئله توجه کنید متوجه می شوید چاره ای جز افزایش قیمت ملک ندارند زیرا در حالی شعار واگذاری وام مسکن به مردم داده می شود که با درصد بسیار بالا آنهم با نوسان قیمت مصالح ساختمانی که هرلحظه شاهد افزایش آن هستیم مواجه می شوند.
این مالک اضافه کرد: ما نیز برای ساخت ملک خود هزینه سنگینی را متحمل شدیم که اگر بخواهیم با قیمت تمام شده و سود کم به فروش برسانیم جز هدر رفت سرمایه نداریم و با پول فروش مالک نمی شود سرمایه گذاری چندانی کرد.
وی یکی از معضلات افزایش قیمت سرسام آور ملک و اجاره بهاء در شهرستان بابل را افزایش تقاضا برشمرد و گفت: تعداد مسکن موجود کمتر از تقاضای بازار است.
وی با بیان اینکه وقتی مردم با تورم مواجه هستند وقدرت خرید ملک ندارند به سمت اجاره مسکن میروند، اظهار کرد: چون تقاضا در حوزه مسکن افزایش چشمگیری داشته بهاء ملک نیز افزایش می یابد.
ترکیان گفت: اگر تورم موجود در بازار در حوزه های دیگر مدیریت نشود بازار مسکن نیز از این قائده مستثنی نبوده و با بحران حوزه مسکن مواجه خواهیم بود.
مالکانی که به بیش از سه نفراجاره نمی دهند
رضا رادمانی فر نیز در خصوص مشکلات اجاره بهاء مسکن به خبرنگار ایسنا گفت: قیمت اجاره مسکن در شهرستان بابل خارج از توان مستاجران است.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در هنگام اجاره مسکن با آن مواجه هستیم تعداد خانوار است که برخی مالکان تنها به زوجین یا حداقل دارای یک فرزند اجاره میدهند.
وی یادآور شد: با افزایش سرسام آور اجاره مسکن و اجبار خانوار برای پیدا کردن مسکن جدید دسترسی به برخی امکانات از جمله محل کار و مدرسه فرزندان را سخت می کند و این امر در چنین شرایط دشوار اقتصادی باری بر دوش خانوارها شده است زیرا باید کرایه ایاب و ذهاب را به اجاره مسکن اضافه کنند.
انتهای پیام