منصور شیشهفروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به تشکیل جلسات ستاد مدیریت بحران در شهرستانهای اردستان و نایین اظهار داشت: در این جلسه آخرین اقدامات انجام شده دستگاهای اجرایی در امدادرسانی به روستاهای آسیب دیده از سیل بررسی شد و ارزیابی میدانی از خسارات به عمل آمد.
وی افزود: در این رابطه تیمهای جمعیت هلال احمر و بسیج در راستای تخلیه آب و گل و لای از منازل آسیب دیده اقدام و بنیاد مسکن برای بازگشایی و تخلیه گل و لای از معابر روستایی اقدام کرد.
شیشهفروش با اشاره به کمکهای حمایتی از طریق جمعیت هلال احمر و کمیته امداد برای افراد تحت پوشش گفت: برق، آب، گاز و مخابرات مناطق آسیب دیده وصل و مقرر شد اداره منابع طبیعی نسبت با تخلیه رسوب و رفع خطر از بندهای آبخیزداری در شهرستانهای کوهپایه و نایین اقدام کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه مقرر شد دستگاههای اجرایی برای بازسازی راهها، قنوات و معابر آسیب دیده اقدام کنند، بیان کرد: خسارات وارده برآورد و برای تامین منابع اعتباری به مراجع ذی ربط کشوری ارسال شد.
وی افزود: بنیاد مسکن باید با تشکیل ستاد بازسازی اماکن مسکونی در روستای نهوج اردستان برای بازسازی آسیبها و احداث پل فنی و یا آبنما برای پیشگیری از حوادث مشابه اقدام کند.
شیشهفروش ادامه داد: بر اساس برآوردهای اولیه در اثر وقوع سیل در ۶ شهرستان شمالی و شرقی استان، ۲ هزار میلیارد ریال خسارت به زیرساختهای بخش مسکن، کشاورزی و راهها وارد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در سیل اخیر به ۱۳۸ واحد مسکونی، ۵۶ دستگاه پل و ابنیه فنی، ۲۲۲ کیلومتر از راههای شهری و روستایی، ۶۰۰ هکتار از مزارع و باغات، ۳۰ رشته قنات، تلف شدن بیش از ۶۰۰ دام سبک و ۳ کیلومتر از معابر روستایی و شهری خسارت وارد شد.
وی عنوان کرد: بارش شدید و ناگهانی باران که در برخی از مناطق تا ۴۶ میلیمتر هم گزارش شد موجب سیلابی شدن رودخانههای فصلی شد که به علت حجم رسوبات و ورود گل و لای، خاشاک و نخالههای در مسیر و عدم توان آبگذری پلهای واقع در روستا و محورها، سیلاب از اطراف پلها جاری و منجر به بروز خسارات شد.
شیشهفروش با تأکید بر لایروبی و ساماندهی رودخانههای فصلی و آزادسازی تصرفات در حریم و بستر رودخانهها گفت: تخلیه نخاله از مسیلها و دهانه پلها، اجرای طرحهای پخش سیلاب و آبخیزداری، اصلاح پلها و ابنیههای فنی فاقد توان عبور سیل، احداث و تقویت سیل بندهای حفاظتی برای کنترل سیل و حفاظت قنوات، راهها و اماکن مسکونی در برابر سیل و اجرای طرحهای هدایت و جمعآوری روانآبها از اولویتهای اصلی برای پیشگری از سیل است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: دستگاههای متولی از جمله اداره راهداری، بنیاد مسکن، شرکت آب منطقهای، سازمان جهادکشاورزی، اداره منابع طبیعی و شهرداریها موظف هستند با پایش مستمر وضعیت مناطق، برای کاهش اثرات سیل اقدام کنند.
به گزارش فارس، وقوع سیلاب ناگهانی ناشی از بارش شدید باران و تگرگ پنجشنبه ۱۸ خرداد ماه در روستای نهوج واقع در ۶۵ کیلومتری شرق اردستان باعث جان باختن ۳ نفر از ساکنان روستا به علت تخریب منزل و آب بردگی شد.
همچنین در اثر سیلابی شدن رودخانه ۹ نفر مجروح و به مراکز درمانی اعزام شدند و خساراتی به اماکن مسکونی، راهها معابر و اراضی کشاورزی، دامهای سبک و کلنی زنبور عسل در این منطقه وارد شد.
در اثر وقوع طوفان گرد و خاک نیز ۶ نفر به دلیل ریزش دیوار جنب امامزاده نرمی دولتآباد مجروح و به بیمارستان اعزام شدند. سیل بردگی خودروی پراید در محور مشکنان به تودشک نیز سبب فوت راننده پراید شد.
پایان پیام/۶۳۱۰۱/