مهمترین رویدادهای خبری اردبیل در هفته‌ای که گذشت

ایرنا شنبه 25 بهمن 1399 - 11:51
اردبیل- ایرنا- تخصیص اعتبار سفر رئیس جمهوری، افزایش ۹۴ درصدی صادرات، احداث ۶۳۴ کیلومتر بزرگراه، راه‌اندازی هشت مجتمع گلخانه‌ای، اجرای ناحیه صنعتی پارس‌آباد، بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید وآغاز واکسیناسیون کادر درمان علیه ویروس کرونا از جمله مهمترین رویدادهای خبری استان اردبیل در هفته گذشته بود.
مهمترین رویدادهای خبری اردبیل در هفته‌ای که گذشت

اعتبار سفر رئیس‌جمهوری به اردبیل اختصاص یافت

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از اختصاص ۷۱۲ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سفر رئیس‌جمهوری به اردبیل خبر داد.

داود شایقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ۱۲ هزار میلیارد ریال منابع  اعتباری سفر رئیس‌جمهوری به استان اردبیل تاکنون ۷۱۲ هزار میلیارد ریال جذب پروژه‌های مصوب سفر شده و بزودی پنج هزار میلیارد ریال دیگر از آن در دست پیگیری و ابلاغ است.

وی اظهارکرد: از محل سفر رئیس‌جمهوری به استان ، منابع ملی و سازمان برنامه و بودجه برای پروژه راه‌آهن اردبیل - میانه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار جذب شده که نشان از توجه ویژه دولت به این پروژه است.

شایقی گفت:در حوزه توسعه راه‌ها هم از محل سفر رئیس‌جمهوری هشت هزار و ۹۶۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده بود که سه هزار میلیارد ریال آن در ماه‌های گذشته برای توسعه بزرگراه‌ها استان تخصیص یافته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با بیان اینکه ۶۰ درصد بودجه سال جاری اختصاص یافته است، افزود: زمان مقرر برای جذب اعتبارات سال ۹۹ مطابق روال هر سال  تیرماه ۱۴۰۰ است که امید می‌رود این اعتبارات تا پایان شهریورماه تحقق یابد.

صادرات استان اردبیل ۹۴ درصد افزایش یافت

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: میزان صادرات از این استان در ۱۰ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۴ درصد افزایش داشته است.

رامین صادقی در نشست کمیته توسعه تجارت اردبیل اظهارکرد: در ۱۰ ماه گذشته صادرات محصولات متنوعی از گمرکات استان اردبیل به ارزش ۱۹۴ میلیون دلار انجام شده است که امید می‌رود در ۲ ماه پایانی سال نیز روند مناسبی را در افزایش صادرات از گمرکات استان شاهد باشیم.

وی بیان کرد: برخلاف سال‌های گذشته که سیب‌زمینی و محصولات پلاستیکی عمده محصولات صادراتی استان بود، امسال ۶۰ درصد صادرات استان اردبیل مربوط به محصولات صنعتی می‌باشد و این مهم  امیدبخشی را برای توسعه و رونق این بخش، بیش از گذشته کرده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل عمده مقصد تجارت این استان را کشورهای همسایه به ویژه آسیای میانه و قفقاز اعلام کرد و افزود: ۲ برنامه اساسی در بخش صادرات به جد رصد و دنبال می‌شود که نخستین بخش مربوط به افزایش محصولات صادراتی با ارزش افزوده بیشتر است.

۶۳۴ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل احداث می‌شود

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: بر اساس برنامه‌ریزی ۶۳۴ کیلومتر بزرگراه در این استان احداث می‌شود که اکنون ۳۰۰ کیلومتر آن در دست اجراست.

محبوب حیدری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: دولت توجه جدی به توسعه بزرگراه‌ها داشته طوری‌که تمامی راه‌های  استان اردبیل در کنار مطالعات امکان‌سنجی از ردیف اعتبار ملی و اخذ ماده ۲۳ برخوردار است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل به بهره‌برداری رسیده است، اظهارکرد: جاده اردبیل - سرچم به طول ۱۷۸ کیلومتر، اردبیل- مشگین‌شهر بطول ۹۰ کیلومتر و اتصال آن به اهر، اردبیل - آستارا و احداث تونل دوم آن و همچنین احداث بزرگراه نیر - سراب از جمله پروژه‌های بزرگراهی استان است که در حال اجرا می‌باشد.

حیدری اظهارکرد: جاده صحرا به گرمی و گرمی - بیله‌سوار به طول ۸۰ کیلومتر نیز با انتخاب پیمانکار در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود عملیات اجرایی این پروژه در سه سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی از آغاز عملیات اجرایی  فاز اول جاده پارس‌آباد - سربند و سربند - مشگین‌شهر خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه  با پنج هزار و ۲۰۰میلیارد ریال اعتبار آغاز شده و تلاش بر این است در زمان مقرر به اتمام برسد.

حیدری افزود: مسیر کلور - درام و شال- ماجولان و ماسوله هم به عنوان یک پروژه گردشگری در اولویت قرار گرفته و امید است با بهره‌برداری کامل از این پروژه‌ها جنوب استان از بن‌بست خارج شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل ادامه داد: در سه سال اخیر بیش از ۷۰۰ کیلومتر از راه‌های مواصلاتی استان اردبیل برای ارتقا به بزرگراه دارای ردیف ملی شده که بیانگر توجه دولت به توسعه بزرگراهی است.

هشت مجتمع گلخانه‌ای در استان اردبیل در مرحله راه‌اندازی است

رئیس جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: هشت واحد مجتمع گلخانه‌ای در هشت شهرستان استان در حال راه‌اندازی است که سطحی معادل ۲۸۹ هکتار را به خود اختصاص می‌دهد.

خلیل نیکشاد در آیین افتتاح بزرگترین طرح گلخانه‌ای تولید توت فرنگی در خلخال اظهارکرد: در حال حاضر ۱۱ شهرک گلخانه‌ای در استان فعال است، برای ۴۰ واحد دیگر نیز در استان جواز تاسیس صادر شده، چهار واحد در حال بهره‌برداری بوده و چهار واحد دیگر نیز در سطح ۲۵ هکتار آماده واگذاری است.

وی با بیان اینکه  خلخال در اجرای طرح‌های گلخانه‌ای بزرگ و  مقیاس کوچک معیشتی  بسیار مطلوب عمل کرده است، افزود: این شهرستان جزو ۱۰ شهرستان برتر کشور در این زمینه است و با اجرا و تکمیل این طرح‌ها به گل‌شهر استان تبدیل می‌شود.

وی گفت: مدیریت جهاد کشاورزی خلخال برای راه‌اندازی ۷۶ واحد گلخانه‌ای مقیاس کوچک پروانه ساخت صادر کرده  که از این تعداد ۳۰ طرح گلخانه‌ مقیاس کوچک معیشتی خانواده به مرحله بهره‌برداری رسیده و تعداد قابل‌توجهی نیز بزودی آماده افتتاح می‌شود.

نیکشاد افزود: برای گسترش گلخانه‌های کوچک مقیاس ۱۶۰ مجوز صادر شده که ۱۲۱ مورد آن به بانک‌های عامل جهت اخذ تسهیلات معرفی شده و ۱۰  واحد نیز آماده بهره‌برداری است.

او با اشاره به شرایط اقلیمی مناسب خلخال اضافه کرد: هم‌اکنون هشت واحد گلخانه‌ای بزرگ در سطح بیش از ۴.۵ هکتار با تولید بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل در سال به عنوان قطب تولید گل رز هلندی در جنوب استان اردبیل تبدیل شده است.

وی ادامه داد: ۶ واحد گلخانه تولید و پرورش گل رز هلندی و ۲ گلخانه تولید کاکتوس با وسعت بیش از ۴۵  هزار متر مربع در خلخال فعالیت داشته و یک واحد گلخانه‌ای بزرگ با وسعت سه هزار و ۵۰۰ مترمربع در روستای خوجین، یک واحد با وسعت پنج هزار مترمربع و ۲ طرح توسعه‌ای با ۶ هزار مترمربع در حال راه‌اندازی است که با بهره‌برداری از این پروژه‌ها وسعت و میزان تولید گلخانه‌های تولید گل رز هلندی این منطقه ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به گفته نیکشاد، مجموع مساحت گلخانه‌های رز هلندی خلخال در اوایل ایجاد این طرح‌ها چهار هزار متر بود و این میزان با راه‌اندازی گلخانه‌های جدید به ۴۵ هزار متر مربع از نظر مساحت و از لحاظ میزان تولید نیز از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بوته گل رز هلندی به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بوته گل افزایش یافته است.

در این مراسم گلخانه تولید محصول کشاورزی توت فرنگی اتشک خلخال با ظرفیت تولید ۴۵ تن در هر دوره مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

ناحیه صنعتی پارس‌آباد در ۲ فاز اجرا می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل از اجرا و آماده‌سازی ناحیه صنعتی پارس‌آباد در ۲ فاز و با مساحت ۱۰۰ هکتار خبر داد.

محمد اهلی در بازدید از عملیات اجرایی ناحیه صنعتی پارس‌آباد افزود: اجرای این ناحیه در دو فاز ۵۰ هکتاری تعریف شده است که با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران و اتمام واگذاری در فاز نخست، واگذاری زمین در فاز دوم آن آغاز شده است.

وی از برون‌سپاری شبکه روشنایی معابر اصلی و ورودی ناحیه صنعتی پارس‌آباد به پیمانکار کارآمد خبر داد و اضافه کرد: این شبکه با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شرکت اجرا می‌شود و تلاش براین است پروژه تا پایان سال جاری اجرا و به مرحله بهره‌برداری برسد.

وی اظهارکرد: استقرار سرمایه‌گذاران در ناحیه صنعتی پارس‌آباد با استقبال خوبی همراه بوده است، به همین علت تلاش می‌شود تکمیل زیرساخت‌های این ناحیه در اولویت برنامه‌های کاری این شرکت قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل ادامه داد: تکمیل زیرساخت‌های لازم یکی از اولویت های اصلی این شرکت است و بر این اساس امکانات و تاسیسات مورد نیاز واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی تامین می‌شود. 

۱۴ هزار کلاس درس تحویل آموزش و پرورش می‌شود

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور گفت: تا پایان امسال ۱۴ هزار کلاس‌ درس نیمه‌تمام تکمیل و تحویل آموزش وپرورش می‌شود.

مهرالله رخشانی‌مهر در حاشیه افتتاح طرح‌های مدرسه‌سازی خلخال بیان کرد: با تحویل این تعداد پروژه آموزشی،شمار کلاس‌های درس تحویلی به آموزش و پروش در سال جاری به ۲۶ هزار کلاس درس خواهد رسید.

وی افزود: در حال حاضر ۱۹.۵ درصد مدارس کشور نیازمند تخریب، بازسازی و یا مقاوم‌سازی هستند که تعداد قابل توجهی از مدارس استان اردبیل و خلخال را نیز شامل می‌شود.

رخشانی‌مهر اظهارکرد: بیشتر پروژه‌های عمرانی که در چهار سال اخیر تحویل آموزش و پرورش شده یا خیرساز بوده یا با مشارکت خیران اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد مدارس کشور توسط خیران احداث شده است، اضافه کرد: اگر در یک منطقه روستایی ۳۰ درصد و در مناطق شهری ۵۰ درصد اعتبار مدارس توسط خیران تامین شود، پروژه به عنوان پروژه خیرساز تلقی می‌شود.

۵۰ واحد راکد استان اردبیل به چرخه تولید بازگشتند

 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: ۵۰ واحد صنعتی راکد استان از ابتدای سال‌جاری تاکنون با بازگشت به چرخه تولید ۹۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد کردند.

رامین صادقی در این زمینه بیان کرد: استفاده از ظرفیت خالی واحدهای صنعتی یکی دیگر از محورهای اصلی فعالیت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در سال‌جاری بود که در این راستا تعداد ۴۰ واحد بین ۳۰ تا ۸۰ درصد از ظرفیت خود را افزایش دادند و برای ۶۰۰ نفر اشتغال جدید ایجاد شد.

وی همچنین با اشاره به صدور پروانه بهره‌برداری برای طرح‌های ایجادی افزود: برنامه‌ریزی‌هایی که برای این بحث در استان اردبیل شده بود، ۱۵۰ طرح را شامل می‌شد که خوشبختانه تا کنون برای ۱۹۲ واحد پروانه بهره‌برداری صادر شده است و افزایش ۷۵ درصدی نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با بیان اینکه اردبیل از نظر طرح‌های ایجادی در سطح کشور جایگاه دوم را دارد، ابراز امیدواری کرد که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، شاهد جهش واقعی تولید در این استان باشیم.

یک هزار و ۸۶۸ مدرسه استان اردبیل به شبکه ملی اطلاعات پیوست

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل اعلام کرد: امسال یک هزار و ۸۶۸ مدرسه شامل ۷۶۹ واحد آموزشی شهری و یک هزار و ۹۹ مدرسه روستایی به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند.

بهروز رزمی در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اتمام پروژه اتصال مدارس استان به شبکه ملی اطلاعات و اهمیت این پروژه در ایام شیوع ویروس کرونا گفت: پس از شیوع کرونا و تعطیلی مدارس، آموزش مجازی و از راه دور اهمیت ویژه‌ای یافت و بر این اساس امکانات و بستر لازم جهت برقراری اینترنت پرسرعت در مدارس شهری و روستایی استان فراهم شد.

وی مجموع اعتبار هزینه شده برای اتصال مدارس شهری و روستایی استان اردبیل به شبکه ملی اطلاعات را ۱۸۶ میلیارد ریال اعلام کرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل همچنین افزود: برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سطح استان، امسال در مجموع ۷۵ پروژه‌ ایجاد، راه‌اندازی و ارتقای سایت‌های ارتباطی با صرف یک هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال در سطح استان اردبیل افتتاح شده است.

وی ایجاد و راه‌اندازی ۵۴ سایت جدید توسط اپراتور همراه اول و ارتقای ۱۴ سایت توسط این اپراتور به فناوری نسل سوم و چهارم و نیز بهره‌برداری از پنج سایت جدید ارتباطی توسط اپراتور ایرانسل و دو سایت جدید توسط اپراتور های‌وب را از جمله این طرح‌ها ذکر کرد.

رزمی بیان کرد: امسال با صرف ۶۰ میلیارد ریال اعتبار، ۱۶۵ کیلومتر فیبر نوری نیز در سطح استان اردبیل اجرا شد و ۲ مرکز مخابراتی و هفت سایت ارتباطی به شبکه فیبر نوری متصل شده است.

مدرن ترین باشگاه سوارکاری استان اردبیل در سرعین افتتاح شد

همزمان با دهه مبارک فجر مدرن ترین باشگاه سوارکاری استان اردبیل در شهرستان سرعین افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل در آیین بهره برداری از این باشگاه گفت: برای احداث و راه‌اندازی این باشگاه سوارکاری بیش از ۴۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی هزینه شده است.

وی با اشاره به فعالیت ۶ باشگاه سوارکاری در استان اردبیل افزود: باشگاه سوارکاری ساوالان سرعین در زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع احداث و راه اندازی شده و ظرفیت نگهداری ۴۰ راس اسب را دارد.

وی اظهار کرد: شهرستان سرعین به لحاظ داشتن موقعیت جغرافیایی و اقلیم خوب می تواند به یکی از قطب های ورزشی سوارکاری کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به زیرساخت ها و ظرفیت های گردشگری و ورزشی شهرستان سرعین بیان کرد: جشنواره های اسب سواری و مسابقات سوارکاری مختلفی می توان در این شهرستان برگزار کرد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل با تقدیر از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت های ورزشی از جمله سوارکاری اضافه کرد: برای توسعه و پیشرفت این رشته اصیل که ریشه در تاریخ دارد، همه باید تلاش کنند. 

بزرگترین طرح آبخیزداری استان اردبیل در خلخال بهره‌برداری شد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلخال گفت: بهره‌برداری از بزرگترین طرح آبخیزداری استان اردبیل در منطقه کندرق خلخال آغاز شد.

صادق پورمحمد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرای این طرح بزرگ آبخیزداری با مخزن ذخیره آب سه هزار و ۴۰۰ مترمکعب در منطقه کندرق از توابع بخش خورش‌رستم خلخال بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی آبخیزداری هزینه شده است.  

وی اظهارکرد: طرح‌های آبخیزداری در روستاهای نمهیل از توابع بخش خورش‌رستم و گورانسراب از توابع بخش مرکزی خلخال در سال جاری تکمیل شده و طی روزهای آینده نیز عملیات اجرایی طرح آبخیزداری شهر هشجین با تخصیص پنج میلیارد ریال اعتبار آغاز می‌شود.

وی از شتاب پروژه‌های و طرح‌های آبخیزداری این شهرستان از سال گذشته خبر داد و گفت: با اجرای بیش از ۲۰۰ طرح و پروژه آبخیزداری و احداث بندهای تاخیری آب در این شهرستان تحول بزرگی در کنترل سیلاب‌ها و افزایش آب سفره‌های زیرزمینی منطقه ایجاد شده است.

پورمحمد با بیان اینکه سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ مترمکعب آب در منابع آبی خلخال تولید و بیشترین حجم آب تولیدی شهرستان بدون استفاده مفید از دسترس منطقه خارج و وارد رودخانه قزل‌اوزن شده و راهی رودخانه سفیدرود و دریای خزر می‌شود، افزود: اجرای طرح‌های آبخیزداری کمک بزرگی به کنترل آبهای سطحی و افزایش آب سفره‌های زیرزمینی می‌کند.

او گفت: در حال حاضر از مجموع هفت حوزه آبخیز با مساحت ۳۹ هزار هکتار و دارای طرح مطالعاتی در سال‌های گذشته ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از حوزه‌های آبخیز روستاهای خوجین، اسکستان، خمس و ترزنق در بخش مرکزی این شهرستان اجرا شده است.

نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان اردبیل بهره‌برداری شد

نخستین واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان اردبیل در قالب پویش هر هفته "الف ب ایران" روز سه‌شنبه با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسمی رسید.

ظرفیت تولید واحد اول بخار نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل ۱۶۰ مگاوات برق است که پس از تکمیل به یک‌هزار و ۴۴۰ مگاوات خواهد رسید.

برای احداث نخستین واحد بخار این نیروگاه  ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

نیروگاه سیکل ترکیبی اردبیل از مجموعه‌های بزرگ واحد نیروگاهی کشور است و عملیات احداث این نیروگاه از سال ۱۳۸۴ شروع و در سال ۱۳۸۷ فاز اول آن به بهره‌برداری رسید، این واحد نیروگاهی یکی از نیروگاه‌های ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید یک‌هزار مگاوات در ۶ واحد گازی می‌باشد که در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار احداث شده است.

به گفته مسئولان این نیروگاه ، تمامی مراحل طراحی ساخت و نصب تجهیزات این واحد نیروگاهی توسط مهندسان، تکنسین‌ها و کارکتان ایرانی انجام گرفته است،  ۷۰ درصد تجهیزات به کار گرفته شده در این نیروگاه ایرانی بوده و تلاش می‌شود ۳۰ درصد تجهیزات وارداتی نیز بومی‌سازی شود.

 قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء سپاه به همراه مشارکت بخش‌های مختلف صنعت کشور از جمله مپنا موفق شده از ۶ واحد نیروگاه گازی موجود به سه واحد نیروگاه بخار دست پیدا کنند، متخصصان ایرانی توانستند گازهای خروجی از واحدهای قدیمی این نیروگاه را در بویلرهای واحدهای جدید جای داده و سه فاز ۱۶۰ مگاواتی را به ظرفیت خروجی این نیروگاه اضافه کنند.

رئیس‌جمهوری ۲۲۴ طرح ورزشی را در کشور افتتاح کرد

همزمان با دهه مبارک فجر بهره‌برداری از ۲۲۴ پروژه و طرح ورزشی با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس‌جمهوری به صورت همزمان افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

برای اجرای این طرح‌ها که با حضور وزیر ورزش و امور جوانان به صورت همزمان از اردبیل بهره‌برداری شد، هشت هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان در آیین افتتاح این طرح‌ها در سخنانی گفت: سالن دو و میدانی اردبیل،  استادیوم ورزشی چهار هزار نفری بندر گز استان گلستان و پنج هزار نفری دورود استان لرستان از  جمله پروژه‌های بزرگ افتتاحی هستند.

وی بیان کرد: ۱۵۷ زمین چمن مینی فوتبال طبیعی و مصنوعی، سه استخر و تعداد دیگری از فضاهای ورزشی نیز دیگر طرح‌های ورزشی افتتاحی می‌باشند. 

واکسیناسیون کادر درمان علیه کرونا در استان اردبیل آغاز شد

واکسیناسیون علیه بیماری کووید-۱۹ در استان اردبیل همزمان با سراسر کشور با تزریق واکسن به پنج نفر از کادر درمان بیمارستان امام خمینی(ره) شهر اردبیل آغاز شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در آیین آغاز واکسیناسیون کرونا در این استان گفت: کارکنان، پرستاران و عوامل درمان بخش‌های ویژه کرونا در مراکز درمانی استان در اولویت واکسیناسیون علیه کووید.۱۹ قرار گرفته‌اند.

دکتر شهرام حبیب‌زاده افزود: در این مرحله ۱۲۰ نفر، واکسن کرونا را دریافت می‌کنند که در دو نوبت و با فاصله زمانی ۲۱ روزه به افراد انتخاب شده تزریق می‌شود.

وی با اشاره به این که واکسن کرونا در مرحله بعد برای سایر اقشار به ویژه گروه‌های در معرض خطر نیز تزریق می‌شود، بیان کرد: واکسن تهیه شده از نوع اسپوتنیک.وی روسی بوده و بالای ۹۰ درصد کارایی دارد و افراد دریافت کننده را در برابر کرونا ایمن می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با ابراز امیدواری نسبت به افزایش میزان سهمیه واکسن تخصیص یافته به استان اردبیل در روزهای آینده و پس از دریافت بخش دوم و سوم واکسن از مرجع خارجی گفت: با تولید و استفاده از واکسن داخلی، بخشی از نگرانی در مورد این بیماری مهلک برطرف می‌شود.

وی زمان احتمالی ورود واکسن ملی به چرخه استفاده و تزریق را بعد از عید اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود که در سال جدید واکسیناسیون همگانی کرونا در کشور انجام شود.

دکتر حبیب زاده با بیان این که تزریق واکسن به معنای پایان بیماری کرونا نیست، بر رعایت مقررات بهداشتی و روش‌های مهار و کنترل این بیماری تاکید کرد و ادامه داد: با توجه به روند شکننده شیوع کرونا، همراهی مردم و رعایت پروتکل‌های کنترل این بیماری بسیار ضروری است.

وی همچنین گفت: شیوع کرونا در این استان در وضعیت شکننده قرار دارد که در صورت بی‌توجهی شهروندان، تبعات خطرناکی را به دنبال خواهد داشت و مردم نباید گرفتار عادی‌انگاری بیماری شوند.

پوشش بیمه‌ای صندوق روستاییان و عشایر اردبیل به ۶۰ هزار نفر رسید

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان اردبیل گفت: پوشش بیمه‌ای این صندوق در استان به ۶۰ هزار نفر رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.

رضا عبداللهی در نشست خبری با خبرنگاران در روستا ی حور نمین افزود: متوسط ضریب نفوذ کشوری صندوق ۲۲ درصد و در استان اردبیل ۳۳ درصد است که ضریب نفود بیمه‌ای این استان ۱۱ درصد از متوسط کشوری بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه جامعه هدف صندوق در این استان به ۱۸۱ هزار و ۳۸۵ نفر افزایش یافته است، اظهارکرد: از این تعداد ۱۴۵ هزار و ۴۵۲ نفر جمعیت روستایی و ۳۵ هزار و ۹۳۳ نفر جمعیت هدف در  شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر هستند.

عبداللهی گفت: در حال حاضر هیچ مانع و محدودیتی برای تحت پوشش قرار دادن جامعه هدف در صندوق وجود ندارد و ماموریت صندوق یاری کردن دولت در افزایش رفاه اجتماعی در جامعه هدف است.

وی با بیان اینکه شهروندان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر نیز می‌توانند به عضویت صندوق درآیند، افزود: غیر از اردبیل، گرمی، خلخال، مشگین‌شهر و پارس‌آباد جمعیت بقیه شهرهای این استان زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است که می‌توانند به عضویت صندوق در آیند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان اردبیل با بیان اینکه ۱۲۱ هزار نفر در این استان شناسایی شده‌اند که فاقد بیمه هستند و می‌توانند به عضویت صندوق  درآیند، افزود: این بیمه سه بخش بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت را شامل می‌شود و شامل خدمات درمانی نیست.

عبداللهی مبلغ پرداختی بیمه را ۳۳۰ هزار تومان تا ۸۴۰ هزار تومان در سال عنوان کرد و گفت: افزایش رقم بیمه حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد در سال انجام می‌شود.

کاروان‌سرای شاه عباسی نیر در لیست ثبت جهانی ۲۰۲۱ قرار گرفت

مدیرکل‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: کاروان‌سرای شاه عباسی نیر به‌ عنوان یکی از اثرهای تاریخی مهم این استان در لیست ثبت جهانی سال ۲۰۲۱ قرار گرفت.

نادر فلاحی در نشست بررسی روند ثبت جهانی کاروان‌سرای شاه عباسی صائین نیر اظهارکرد: این کاروان‌سرا با تلاش‌ها و پیگیری‌های شبانه‌روزی همکاران در معاونت میراث‌فرهنگی این اداره‌کل، به‌ عنوان یکی از کاروان‌سراهای منتخب و دومین اثر تاریخی ثبت جهانی استان اردبیل در لیست نهایی قرار گرفته است.

وی افزود: کاروان‌سرای شاه عباسی صائین نیر متعلق به دوره صفویه بوده و در رونق اقتصادی جاده ابریشم همچنین ایجاد ارتباط امن بین چین و اروپا نقش بسیار پررنگی داشته است که با توجه به اهمیت تاریخی آن، تلاش برای ثبت جهانی اثر صورت می‌گیرد.

مدیرکل‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل بیان کرد: کاروان‌سرای شاه عباسی نیر پس از مستندسازی و تکمیل پرونده به عنوان یکی از کاروان‌سراهای شاخص، در پرونده کاروان‌سرای ایرانی برای ثبت در فهرست میراث جهانی به یونسکو فرستاده شد.

وی اضافه کرد: ثبت جهانی اثرهای تاریخی، حداکثر یک سهمیه برای هر کشور است و پرونده کاروان‌سرای ایرانی به عنوان سهمیه ۲۰۲۱ ایران در یونسکو مطرح خواهد شد.

فلاحی ابراز امیدواری کرد، با ثبت جهانی این پرونده تعداد اثرهای ثبت جهانی استان اردبیل به ۲ مورد برسد؛ چرا که این مهم نقش بسزایی در توسعه گردشگری خارجی منطقه خواهد داشت.

کاروان‌سرای شاه عباسی صائین واقع در محدوده جاده قدیمی نیر- سراب، در ۱۰ کیلومتری شهر نیر از توابع استان اردبیل، سال ۱۳۶۲ با شماره ۱۶۵۳ در فهرست اثرهای تاریخی ملی ثبت شد.

تورهای طبیعت‌گردی اردبیل ساماندهی می‌شوند

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان اردبیل از تعیین ضوابط و مقررات ساماندهی تورهای طبیعت‌ گردی در اردبیل خبر داد و این امر را اقدامی در راستای جلوگیری از بروز تخلف‌ها در این حوزه برشمرد.

محمدرضا شایقی در نشست ساماندهی تورهای طبیعت‌گردی اردبیل گفت: تورهای طبیعت‌گردی در اردبیل از این پس با ضوابط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، انجمن صنفی دفاتر مسافرتی، گردشگری و اماکن عمومی و دستگاه قضایی ساماندهی می‌شود.

وی افزود: بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده، تمامی گروه‌های طبیعت‌گردی در اردبیل باید بر اساس ضوابط زیر نظر دفاتر گردشگری فعالیت داشته و با دفاتر قراردادی امضا کنند.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان اردبیل از برگزاری دوره‌های آموزشی برای سرپرستان گروه‌ها خبر داد و بیان کرد: این افراد باید برای استعلام سه‌گانه به مراجع ذی‌ربط مراجعه و در این زمینه اقدام کنند.

وی تاکید کرد: برای حفظ آبروی استان و شهر اردبیل به عنوان پایتخت حسینیت، همه گروه‌ها ملزم خواهند بود که شئونات اسلامی و قوانین طبیعت‌گردی را طبق اساسنامه اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رعایت کنند.

گزارش طرح‌های جهش تولید استان اردبیل تدوین شد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از تهیه گزارش طرح‌های جهش تولید به همت دبیرخانه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی این استان خبرداد.

داود شایقی در این زمینه تشریح کرد: این گزارش در هفت فصل به تفکیک دستگاه‌های اجرایی، بخش‌های اقتصادی و بانک‌های عامل، طرح‌های تحول‌آفرین و بزرگ، تاثیرگذار و پیشران جهش تولید همچنین موانع و مشکلات طرح‌ها در کنار گزارش تصویری نشست‌ها و بازدید میدانی طرح‌ها تهیه و تدوین شده است.

وی گفت: تلاش شده است در این گزارش هدف‌های ترسیم شده در برنامه جهش تولید و عملیاتی کردن منویات مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس‌جمهوری را در پایش، کنترل و شناسایی نقاط ضعف و قوت و میزان انحراف از برنامه‌ها و موانع طرح‌ها بررسی و در این مجلد گردآوری شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل با اشاره به ظرفیت‌های این استان در بخش‌های مختلف افزود: بیش از ۴۳ درصد مساحت استان اردبیل را اراضی کشاورزی، ۵۰ درصد را مراتع و ۳.۵ درصد را جنگل تشکیل می‌دهد که با برخورداری از بالاترین کاربری اراضی کشاورزی نسبت به کل وسعت استان، رتبه اول را در کشور دارد.

لیگ بدنسازی در کشور راه‌اندازی می‌شود

رئیس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام گفت: برای راه‌اندازی و برگزاری لیگ برتر بدنسازی و پرورش اندام در کشور برنامه‌ریزی شده و استان‌ها خود را برای شرکت در این مسابقات آماده کنند.

عبدالمهدی نصیرزاده در حاشیه مجمع سالیانه هیات بدنسازی و پرورش اندام استان اردبیل با بیان اینکه برای نخستین بار مسابقات لیگ برتر در رشته بدنسازی و پرورش اندام در کشور برگزار خواهد شد، افزود: ایجاد انگیزه در ورزشکاران، توسعه و رشد رشته ورزشی بدنسازی و پرورش اندام، کشف استعدادها و رفع برخی مشکلات مالی این رشته با جذب حامیان مالی از جمله مزایای برگزاری مسابقات لیگ برتر است.

وی با اشاره به زمان برگزاری این مسابقات افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته فدارسیون آمادگی برگزاری مسابقات لیگ را دارد اما با توجه به وضعیت شیوع ویروس کرونا به احتمال زیاد این مسابقات خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد.

وی مبارزه با دوپینگ و سالم‌سازی فضا را از اولویت‌های فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام برشمرد و اظهارکرد: دوپینگ خط قرمز فدارسیون بوده و هیچ ورزشکاری حق استفاده از مواد نیروزای غیرقانونی ندارد.

وی آموزش و فرهنگ‌سازی را از دیگر اولویت‌های فدارسیون برای رشد، توسعه و ارتقای رشته ورزشی بدنسازی و پرورش اندام دانست و بیان کرد: با استفاده از مواد نیروزا و دوپینگ کردن قهرمان جهان شدن ارزش ندارد.

تمهیدات برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ در اردبیل فراهم است

مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری اردبیل با اشاره به انتخابات سال ۱۴۰۰ گفت: تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در این استان فراهم شده است.

ماریا موسوی در نشستی با حضور مدیرکل جریانات سیاسی وزارت اطلاعات، دبیران احزاب و گروه‌های سیاسی و روسای جبهه‌ها و شوراهای سیاسی استان اردبیل افزود: تامین امنیت و سلامت انتخابات در این راستا همانند انتخابات‌های پیشین سرلوحه کار مجریان قرار دارد.

وی با تاکید بر نقش احزاب در شکل‌گیری فضای انتخاباتی بیان کرد: احزاب و گروه‌های سیاسی نقش موثری در انتخابات و افزایش میزان مشارکت مردم دارند.

مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری اردبیل با اشاره به مشارکت مردمی در این استان به نسبت میانگین کشوری یادآور شد: مردم این خطه در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری، پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی میزان مشارکتی بالاتر از میانگین کشوری داشتند.

به گفته وی، در حال حاضر ۵۳ حزب و گروه سیاسی، سه جبهه و شورا از جمله شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان، جبهه ایستادگی و جبهه پیشرفت، رفاه و عدالت در استان اردبیل فعالیت سیاسی دارند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.