دکتر امیر حسین بهداد در گفتوگو با خبرنگاران ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید قربان، اظهار کرد: در روز عید سعید قربان اکیپهای اداره کل دامپزشکی جهت نظارت شرعی و بهداشتی بر ذبح دامهای قربانی از ساعت ۷ صبح تا ۱۳ ظهر آماده ارائه خدمات به مردم شریف در سراسر استان میباشند.
وی با اشاره به اینکه در فصل گرم سال قرار گرفتهایم و احتمال خطر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که یک بیماری خطرناک مشترک بین انسان و دام بوده و میتواند منجر به فوت فرد مبتلا شود، گفت: مردم جهت تهیه دام زنده به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام که توسط شهرداریها ایجاد گردیده مراجعه نموده و از تهیه دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابانها و افراد غیر مجاز خودداری کنند.
وی افزود: امسال مراکزی جهت آسایش مردم در شهر تبریز و سایر شهرستانهای استان در نظر گرفته شده که مردم بتوانند دامهای قربانی خود را به راحتی و اطمینان خاطر از مراکز در نظر گرفته شده، تهیه و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی و نظارت شرعی روحانیان ناظر بر ذبح شرعی قربانی کنند.
وی ادامه داد: میدان عرضه دام زنده واقع در جاده آناخاتون، بالاتر از CNG به طرف جاده ونیار جهت تهیه دام زنده، کشتارگاه صنعتی دام شهرداری تبریز واقع در جاده خسروشهر - ساتلو، شیرخوارگاه احسان تبریز واقع در منظریه، کمیته امداد امام خمینی، واقع در ابوریحان روبروی شهرداری، موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز واقع در شتربان، خیابان ثقه الاسلام، خیابان شمس تبریزی از جمله مراکزی میباشند که برای ارائه خدمات بهداشتی دامپزشکی در روز قبل عید و روز عید قربان در نظر گرفته شده است.
وی همچنین به ویژگیهای دام سالم نیز اشاره نمود و افزود: مردم در موقع خرید دام زنده توجه داشته باشند که دام خریداری شده سرحال و بدون لنگش بوده، پوست و پشم سالمی داشته و دارای زخم و یا ریختگی پشم نباشند، چشمها براق و پوزه دام تمیز و بدون آبریزش و ترشحات باشد، علائم بیماری مانند عطسه و سرفه دیده نشود و در دام حالت جوش (نشخوار) مشاهده گردد.
بهداد خاطر نشان کرد: هرگونه کشتار دام خارج از کشتارگاه ممنوع است و بر اساس تبصره ۲ ماده ۲ آییننامه بازرسی و معاینه بهداشتی گوشت، کشتار دامهای قربانی در اعیاد و مناسبتهای مذهبی در خارج از کشتارگاه با نظارت سازمان دامپزشکی کشور بلامانع میباشد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، وی از مردم خواست تا همکاریهای لازم را با اکیپهای نظارتی در سراسر استان داشته و در صورت نیاز با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس حاصل نمایند تا اکیپهای سیار دامپزشکی در محل حضور یافته و بر ذبح دام قربانی نظارت بهداشتی و شرعی داشته باشند.
انتهای پیام