احسان منصوری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه فعالیتهای کانون به سه بخش هنری، ادبی و فرهنگی تقسیم میشود گفت: فعالیتهای هنری شامل خوشنویسی، سفالگری، طراحی، پویانمایی، هنرهای نمایشی، عکاسی، هنرهای بومی و سنتی، ظریف کاری چوب و ... است. کارگاههای ادبی نیز شامل نگارش خلاق، داستاننویسی، شعرسرایی، خوانش متون تخصصی و کلاسیک مثل شاهنامه خوانی، حافظ خوانی و مثنوی خوانی است. کارگاههای فرهنگی نیز برای خانوادههای کودکان و نوجوانان پیرامون سبک زندگی و فرزندپروری در مراکز منتخب برگزار میشود.
منصوری با اشاره به برگزاری کارگاه تخصصی نجوم در پارکهای امیرکبیر و آزادی اراک و شهر فرمهین تصریح کرد: کارگاههای نمایش خلاق، رباتیک، شطرنج، چرتکه، بازی و سرگرمی و فن بیان نیز از دیگر کارگاههای ویژه است. همچنین برای میزبانی بیست و پنجمین جشنواره ملی قصهگویی اعلام آمادگی کردیم و در این راستا کارگاههایی را به صورت تخصصی در حال اجرا داریم.
وی با اشاره به منتفی شدن بحث ملحق شدن کتابخانههای کانون به نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: در مراکز ۵۰ گانه کانون در استان، ۴۸۶ هزار جلد کتاب کودک و نوجوان داریم که از ابتدای سال تا به امروز ۱۲۹ هزار جلد کتاب به امانت رفته است. آمار مربیان و مدرسان در سطح استان نیز ۲۰۰ مربی است که نیمی از مربیان ثابت ما هستند و حدود نیمی دیگر از طریق گزینش و مصاحبه، برای تابستان جذب شدهاند.
وی با بیان اینکه ثبتنام کارگاههای تابستانه کانون به صورت حضوری و آنلاین صورت میگیرد، گفت: بیش از ۱۳ هزار نفر در سطح استان تا به امروز در کارگاههای تابستانه کانون ثبت نام کردهاند. هزینه ثبت نام اولیه ۲۰ هزار تومان به صورت ثابت در سطح کشور است که پس از ثبتنام از ۸ مولفه فرهنگی رایگان مثل قصهگویی و کارهای دستی بهرهمند میشوند. هزینه بقیه کارگاهها نیز از ۵۰ هزار تومان تا حداکثر ۳۰۰ هزار تومان است که هزینه کارگاهها با کارگاههای موسسات خصوصی قابل مقایسه نیست.
منصوری با اشاره به مشکلات کانون گفت: متاسفانه با توجه به بازنشستگیهای زیادی که در سالهای گذشته در کانون داشتیم، اجازه جذب نیرو پیدا نکردیم که اگر سازمان امور استخدامی در بحث تامین نیروی انسانی به ما کمک کند، خدمت بزرگی به کانون کرده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی اضافه کرد: کانون با کمترین هزینههای جاری توانسته بیشترین خدمت را به کودکان و نوجوانان داشته باشد که شاهدش هم سرمایه اجتماعی عظیمی است که در سطح ملی دارد. سال گذشته شایعه انحلال کانون مطرح شد که بدنبال آن سرمایه اجتماعی عظیمی بسیج شد و در شبکههای اجتماعی پشت کانون قرار گرفت.
وی با بیان اینکه مراکز کانون با بودجه بسیار محدودی ارائه خدمت میکنند گفت: کانون به صورت خاموش و بدون سر و صدا در طول سالیان طولانی، کارهای زیادی را با کمترین هزینه ممکن انجام داده است. در شهر جدید امیرکبیر، ساروق، توره، کارچان و مناطق پرجمعیت اراک مثل کوی علی ابن ابیطالب(ع)، شهدای صفری و شهرک ولیعصر مرکز فعال نداریم و نیاز به ساختمان و نیروی انسانی داریم تا خدمات را ارائه کنیم.
منصوری با اشاره به وجود انجمنهای علمی و ادبی در کانون تصریح کرد: در کانون، بانک قصه گویی و ادبی با حدود هزار نفر عضو داریم که سطحبندی این افراد انجام شده است تا استعدادهای برتر را شناسایی کنیم. همچنین در هر ماه حداقل یک نویسنده ملی را دعوت میکنیم و در روز ۱۸ تیرماه نیز به مناسبت روز ادبیات کودک و نوجوان، اختتامیه جشنواره قصهگویی هویت را برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام