بندر آقگنبد در جزیره اسلامی در بخش ایلخچی شهرستان اسکو واقع شده و یکی از بنادر مهم دریاچه ارومیه در امور بازرگانی و اقتصادی بوده و ارتباط اهالی هفت روستای آق گنبد، سرای، قبچاق، تیمورلو، گمیچی، بوراچارلو و بهرام آباد (خورالو) را با شهر ارومیه برقرار میکند. این بندر در ساحل غربی جزیره اسلامی و در قسمت شرقی دریاچه ارومیه واقع شده است، این روستا حدود ۸۰۰ نفر جمعیت دارد.
پس از خشک شدن بخش اعظمی از دریاچه ارومیه این قسمت از دریاچه نیز خشک شده و نمکهای موجود در این منطقه به یکی از اصلیترین دغدغههای مردم منطقه تبدیل شده است. نمکی که هنگام وزش باد، شوره زار توام با تند باد را ایجاد کرده و روستای آق گنبد را فرا میگیرد.
فقط زیان ناشی از نمک، نصیب اهالی روستا شده است
رباب طاهری، نائب رئیس شورای روستای آقگنبد در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: برداشت نمک از دریاچه ارومیه از سال ۱۳۸۸ آغاز شده اما روستای ما جز ضرر، منفعتی از نمک این دریاچه نبرده است. وضعیت معیشتی مردم در این روستا اسفناک بوده و بسیاری از این افراد به این علت که مددجو هستند نمیتوانند مایحتاج اولیه زندگی خود را نیز تامین کنند.
وی میافزاید: در همین راستا در نیمه دوم سال ۱۴۰۰، شرکت تعاونی روستایی را تاسیس کرده و اخیرا ۳۱۱ نفر از روستاییان را به عضویت این شرکت درآوردهایم تا سهمی از برداشت و فروش این نمکها عاید مردم روستا شود.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب معیشت در این روستا، عنوان کرد: تنها خواستهما از مسئولان این است که عواید حاصل از برداشت نمک از نزدیکترین قسمت دریاچهارومیه به روستای آق گنبد را به این روستا اختصاص دهند و در این صورت ما به هیچ منبع مالی نیازمند نخواهیم بود.
نائب رئیس شورای روستای آق گنبد گفت: در رابطه با این موضوع، به رئیس جمهور، استاندار و معاونان استانداری نامه ارسال کردهایم اما تا این لحظه حاصلی نداشته است.
شرکت برداشت کننده منابعی را در اختیار دهیاری قرار میدهد
رامین نظامی خواه، بخشدار ایلخچی در این راستا به ایسنا گفت: برداشت نمک از این دریاچه با توجه به پروتکلهای زیست محیطی با محدودیتهای، زمان و حوزه برداشت همراه است و علاوه بر این پروتکلها مجوزهایی از سمت ادارات کل محیط زیست و صمت استان نیز صادر میشود.
وی ادامه داد: یکی از این مجوزها به برداشت نمک عمرانی و دیگری به برداشت نمک صنعتی مربوط است، که برداشت نوع صنعتی این قسمت از نمک دریاچه ارومیه بر عهده یک شرکت بهره بردار است.
بخشدار ایلخچی گفت: در این راستا قرار شده است که شرکت یاد شده منابعی را در اختیار دهیاری برای ایجاد اشتغال بگذارد.
نظامی خواه عنوان کرد: شرکت تعاونی تشکیل شده در روستا کامل نیست و اخیرا کم و بیش شاهد فعال شدنش بوده و آمادهی همکاری با این شرکت در زمینههای مختلف هستیم.
انتهای پیام