به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در حاشیه جلسه قرارگاه جهادی نجات تالاب انزلی، درباره اقدامات صورت گرفته برای احیای این تالاب و همچنین برنامه ها برای سرعت بخشی به این اقدامات توضیحاتی ارائه کرد.
حمزه عشوری گفت: مهمترین مؤلفه در بحث نجات تالاب انزلی، مدیریت آبخیز است؛ بدین معنا که رسوباتی که از بالادست وارد تالاب می شوند، باید مدیریت شوند و برای این امر اعتباراتی هم به سازمان منابع طبیعی داده شده است.
وی افزود: مورد مهم بعدی، فاضلاب هاست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان توضیح داد: متأسفانه بخش زیادی از فاضلاب شهرستان های حاشیه تالاب انزلی، از طریق رودخانه ها وارد تالاب می شود.
عشوری یادآور شد: هرچند برای احداث تصفیه خانه های شهرستان های انزلی، رشت صومعه سرا و فومن پیشرفت هایی صورت گرفته اما از وزارت نیرو و آب و فضلاب انتظار داریم که به این روند سرعت دهند تا ما بتوانیم هرچه زودتر منابع آلاینده تالاب را حذف کنیم.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست و اداره محیط زیست استان گیلان طبق یک برنامه زمانبندی دو ماهه، تمام منابع آلاینده ای که وارد رودخانه های زرجوب و گوهررود و در نهایت وارد تالاب انزلی می شوند، شناسایی کرده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: به رودخانه های منتهی به تالاب انزلی، 99 نقطه ورودی فاضلاب وجود دارد؛ البته اطلاعات اولیه در این حوزه کاملاً جمع آوری شده و سعی می شود به ترتیب این آلاینده ها حذف شوند.
عشوری به احداث و راه اندازی تصفیه خانه زندان لاکان اشاره و اضافه کرد: زندان لاکان اولین منبع آلوده کننده رودخانه گوهررود بود که بعد از تخصیص اعتبار لازم، ایجاد تصفیه خانه و بهره برداری از آن، یکی از منابع آلاینده کم شد.
وی در ادامه گفت: بخش قابل توجهی از فاضلاب های صنعتی که وارد دو رودخانه زرجوب و گوهررود می شود، مربوط به فاضلاب شهر صنعتی سپیدرود است که خوشبختانه برای ایجاد سیستم تصفیه فاضلاب این شهرک، صندوق ملی محیط زیست اعتبار مناسبی در نظر گرفته و بسته به روند جذب این اعتبار، مشکل رفع خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در مورد سامانه های تصفیه بیمارستان های شهرستان رشت نیز گفت: این بیمارستان ها سامانه های تصفیه دارند اما آنالیزها نشان داده اند که این سامانه ها ناقص هستند و تلاش داریم با صدور اخطاریه و دیگر پیگیری ها، مشکل آنها هم حل شود.