عزاداری مردم شهرستان‌های استان اصفهان در سوگ علمدار کربلا + تصاویر و فیلم

خبرگزاری فارس پنج شنبه 05 مرداد 1402 - 14:20

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، تاسوعا یادآور روز نهم ماه محرم است. این روز که برای شیعیان و دوستداران اهل‌بیت(ع) اهمیت فراوانی دارد و با شب عاشورا ارتباط دارد که پر از حوادث تلخ و تاسف‌بار برای خاندان امام حسین(ع) بوده است.

عاشقان و دلدادگان مکتب حسینی همه ساله با برگزاری آیین‌هایی در سوگ جانگداز علمدار دشت کربلا اشک می‌ریزند و امسال نیز طبق سنوات قبل، در سراسر ایران هیئات مذهبی به عزاداری و سینه‌زنی در رثای حضرت ابوالفضل‌العباس(ع) پرداختند.

همزمان با روز نهم ماه محرم و تاسوعای حسینی، سوگواران حسینی در سراسر شهرستان‌های استان اصفهان با برگزاری مراسم‌های عزاداری فضایی معنوی را برای سوگ علمدار دشت کربلا برپا کردند.

اردستان

همایش بزرگ تاسوعای حسینی همچون سال‌های گذشته، با حضور باشکوه شیفتگان و عزاداران حسینی در آستان مقدس امامزاده اسماعیل(ع) اردستان برگزار شد و مردم این شهر به عزاداری برای حضرت ابوالفضل(ع) پرداختند.

 

سمیرم

با آغاز ماه محرم مردم سمیرم لباس سوگواری بر تن می‌کنند و به عزاداری برای اهل بیت (ع) می‌پردازند، مردم این مراسم و آیین سوگواری را با جان و دل و با تمام وجود برگزار می‌کنند.

دسته‌های عزاداری با سینه زنی و زنجیر زنی در روز تاسوعا به طرف امامزاده ابراهیم (ع) حرکت می‌کنند و در جوار امامزاده و گلزار شهدا به عزاداری می‌پردازند.

 

 

بافران نایین

همزمان با نهمین روز از ماه محرم، آیین تاسوعای حسینی با حضور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در شهر بافران برگزار شد.

در این مراسم که با حضور قشرهای مختلف مردم برگزار شد، دسته‌های سینه‌زنی و زنجیر‌زنی با حرکت در ۵ محله بافران به سوگواری سالار شهیدان عالم امام حسین(ع) و علمدار دشت کربلا حضرت ابالفضل العباس(ع) و دیگر شهدای کربلا پرداختند.

گفتنی است که مردم بافران هر ساله در روز تاسوعا طبق آیین سنتی «پَرسِ حسین» به درب منازل خانواده‌هایی که در یک سال گذشته عزیزی را از دست داده‌اند رفته و ضمن همدردی با آنان، فاتحه‌ای برای درگذشتگان می‌خوانند که این مراسم همزمان با دسته‌روی هیأت انجام می‌شود.

 

آیین سنتی حلقه ماتم در بافران

در شهر بافران در روز تاسوعا بعد از پایان مراسم دسته‌روی و زنجیر‌زنی، مراسم «حلقه ماتم» برگزار می‌شود که در این مراسم عزاداران حسینی کنار یکدیگر به صورت یک حلقه بزرگ ایستاده و چند نفر از بزرگان در میان حلقه به عنوان راهنما قرار می‌گیرند و اشعاری همراه با ضرب خاص دُهُل و زُنْج می‌خوانند.

 

 

بادرود

همزمان با روز تاسوعای حسینی همایش سقا با هدف گرامیداشت و تجلیل مقام حضرت ابوالفضل (ع) در حسینیه ابوالفضل بادرود برگزار شد.

این مراسم با زیارت عاشورا سید حسن گلختمی آغاز شد و در ادامه حاج اسماعیل اخباری از مداحان معروف ایران اسلامی در رثای عباس مرثیه سرایی کرد و حجت الاسلام مهدی دانشمند برای مقام حضرت ابوالفضل سخنرانی کرد.

پایان‌بخش مراسم سقا مدیحه‌سرایی و سینه زنی حاج مهدی سلحشور در این حسینیه بود.

 

ابیانه

مراسم جغجغه زنی، یکی از رسوم قدیمی و زیبای ایران است که قدمتی بیش از 400 سال دارد.

جغجغه، شیء کوچکی است که از چوب ساخته می‌شود.

در اول مراسم با اعلام نوحه خوان، جغجغه‌ها در اختیار حاضرین قرار گرفت و هر شخص دو جغجغه برداشته پس از تشکیل صف‌هایی، با به هم کوبیدن جغجغه ها به یکدیگر، عزاداری آغاز شد.

صدای جغجغه ها، با آمیخته شدن با صدای طبل، سنج و نوحه مداح، صدایی گوش نواز و فضایی خاص و زیبا را ایجاد کرد.

در سال ۱۳۹۲ هجری شمسی، مراسم سنتی جغجغه زنی ابیانه به عنوان یک اثر معنوی در ایران به ثبت رسید.

 

شهرضا

صبح امروز هیأت‌های مذهبی شهرضا با حضور در امامزاده شاهرضا (ع) به عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) پرداختند.

از رسوم شهرضا این است که در روز تاسوعا و عاشورای حسینی هیأت‌های مذهبی ابتدا در امامزاده شاهرضا تجمع و عزاداری می‌کنند سپس برای عزاداری به سمت شهر حرکت می‌کنند.

هیأت‌های مذهبی شهرضا امروز پس از سینه‌زنی و زنجیرزنی در جوار امامزاده شاهرضا (ع) و گلزار شهدا به سمت مرکز شهر حرکت و در منازلی که روضه امام حسین (ع) برگزار می‌شود عزاداری و مداحی کردند.

 

 

پایان پیام/۶۳۱۳۵/ش

منبع خبر "خبرگزاری فارس" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.