ضرورت اجرای الگوی کشت با در نظر گرفتن الزامات

صدا و سیما دوشنبه 16 مرداد 1402 - 16:08
­معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برای اجرای الگوی کشت ضروری است الزامات آن از جمله تامین منابع مالی را در نظر بگیریم.
 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای شاپور علایی مقدم با حضور در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با اشاره اینکه، برای اجرای الگوی کشت باید الزامات آنرا در نظر بگیریم گفت: یکی از الزامات تامین منابع مالی است.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از طرفی دیگر از ظرفیت قانونی استفاده کنیم یعنی اینکه کشاورز را ملزم کنیم الگوی کشت را بپذیرد و بر اساس حقوق مالکانه‌ای که در کشور وجود دارد حق حاکمیت بر ملک، حق حاکمیت بر فعالیت کشاورزی که بر عهده کشاورزان است را اجرای الگوی کشت رعایت کند و همچنین برای اجرای الگوی کشت وزارتخانه‌های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را ملزم به پایند بودن طرح کرده که آن‌ها نیر برای اجرای طرح پای کار بیایند.
 
مقدمه مجری: این سومین روز متوالی است که در میز اقتصاد به موضوع محصولات بدون مشتری کشاورزان می‌پردازیم. سه محصول گوجه فرنگی، پیاز و لیموترش که این روز‌ها روی دست کشاورزان مانده و بازار مناسبی ندارد تاکنون شهرداری‌های ۳۰ شهر مختلف برای همیاری با کشاورزان و به فروش رفتن محصولات شان دست فروشی این سه محصول را آزاد اعلام کردند، اما تا کی داستان مواجه شدن با کمبود و بیشبود محصولات کشاورزی در بازار ادامه خواهد داشت. موضوعی که امروز در میز اقتصاد به آن می‌پردازیم.
 
مهمانان اين برنامه :
آقای شاهپوراعلایی مقدم - معاون اقتصادی و برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی 
اقای محمد بازرگان -کارشناس اقتصادی 
آقای مصطفی دارایی نژاد -رئیس اتحادیه بارفروشان 
 
 
 
دارایی نژاد: بله همین طوری که فرمودید اتحادیه بارفروشان ورود پیدا کرد و با تمام وانتی‌های سطح شهر صحبت کردیم که بتوانیم ما گوجه را و پیاز را به خصوص، حالا لیموترش با کارخانه‌ها صحبت شده، لیموترش از امروز یک دو هزار تا سه هزار تومان قیمتش بالاتر رفت بخاطر این که با کارخانه‌ها صحبت کردیم که بتوانیم آب لیمو بگیریم، لیمو را به آن‌ها بدهیم و آب لیمو تحویل بگیریم، از این طرف هم با وانتی‌ها صحبت شد که در سطح شهر پیاز و گوجه فرنگی را بیایند ببرند، چون قیمتش واقعا متضرر می‌شوند کشاورزان عزیز ما، در قبالشان سرویس‌هایی به ایشان دادیم و از ایشان خواهش کردیم که بیایند این کار‌ها را بکنند در قبال آن مثلا اگر دو تا کامیون از ما پیاز را ببرند ما یک کامیون در قبال آن هندوانه یا خربزه یا ملون به قیمت مناسب در اختیار همان وانتی‌ها قرار بدهیم که اگر پیاز را ارزان می‌فروشند یا گوجه را ارزان می‌فروشند در کنار آن یک پولی راجع به هندوانه یا خربزه گیرشان بیاید. این کار را اتحادیه انجام داده یک فراخوانی انجام دادیم لیموترش دیگر از امروز به نظر من به مشکل نخواهد خورد، چون ما از امروز لیموترش توری را از ده هزار تومان تا سیزده هزار تومان فروختیم در میدان عمده فروشان، قیمت آن سه تا چهار تومان بالاتر رفت، لیموترش سوا کرده یک دست هم تا ۲۰ هزار تومان امروز در میدان تره بار به فروش رسید. 
 
بعد هم با کل شهرستان‌ها، ۳۰ تا استان ما صحبت کردیم از روسای اتحادیه هایشان تقاضا کردیم همه بیایند پای کار، چون الان شهرداران محترم کل کشور دارند می‌آیند، دست فروش‌ها را اجازه دارند می‌دهند، چون ما دو برابر سال قبل ما کشت گوجه و پیازمان است الان گوجه فرنگی ما از قزوین، شیراز، فارس آباد مغان، خرم آباد، گنبد، نهاوند و الی ماشاالله دست آمده این‌ها همه داخل هم خورده، آن الگوی کشتی که اول برنامه تان فرمودید البته جهاد کشاورزی الحق و الانصاف یک سال و اندی است که این را پیگیری می‌کند، ولی تا سه تا وزیر قبل تا الان این الگوی کشت صحبتش هست، یک کارگروهی هم تشکیل شده برای الگوی کشت، من تقاضایم این است اجازه‌ای که الان به کشاورزان داده می‌شود دو برابر سال قبل برای فروش آن می‌خواهند چه برنامه ریزی بکنید؟ ببینید الان عراق گوجه اش درآمده، ترکمنستان درآمده، قزاقستان درآمده، کشور‌های دیگر، ما برای صادرات آن مشکل داریم، الان برای هند می‌توانیم این را برنامه ریزی کنیم و من اگر وقت باشد بقیه را توضیح خواهم داد. 
 
 
ذاکری: ما در شهرستان رودان استان هرمزگان هستیم ما امروز بازدید میدانی را از مراکز خرید و فروش لیموترش در این شهرستان داشتیم، بازدیدی را از مرکز تعاونی روستایی داشتیم که محصول لیموترش را خریداری می‌کردند در این مرکز، صحبتی را با رئیس اداره بازرگانی مرکز تعاون روستایی هرمزگان داشتیم جناب آقای ماندگاری صحبت کردند که تا پیش از ظهر امروز ۵۰ تن محصول لیموترش در استان هرمزگان در مراکز تعاون روستایی خریداری شده و پیش بینی شده که تا پاین وقت امروز بیش از ۱۰۰ تن محصول در این مراکز خریداری می‌شود ما صحبت‌هایی را هم با باغداران عزیز داشتیم باغداران صحبتی داشتند و گلایه‌ای داشتند و دغدغه‌ای داشتند که ما محصولاتمان را به تعاونی روستایی عرضه می‌کنیم، چون تقریبا الان سه روز است که به صورت رسمی دارد محصول خریداری می‌شود و طی این مدت باغداران صحبت شان این است که طی این سه روز و صحبتی که قبلا شده و هزینه و قیمت تمام شده این محصول به باغداران طی چند روز پرداخت می‌کنند و یک اعتماد کاملی را نداشتند و می‌گفتند در سال‌های قبل، چون این محصول در استان هرمزگان خریداری شد و بعضا بیش از ۴ ماه پول این باغداران پرداخت شد انتظار داشتند که در همان سه روز یا یک هفته‌ای که عنوان شده بتوانند بهای این قیمت لیموترش را پرداخت بکنند.
 
 
الگوی کشت یک آمال و آرزوست چرا؟ چون حریفی است که وزارت جهاد کشاورزی نمی‌تواند خم این حریف را بگیرد، دلیل آن هم این است که ۸۵ درصد از کشاورزی کشور ما به صورت خرده مالک هست اصلا نمی‌شود برایش تصمیم گرفت پس خواهش ما از همه وزرا در آینده هم، چون این مباحث را خواهیم داشت این است که اصلا بحث الگوی کشت را نکنند، چرا؟ چون الگوی کشت مبتنی باید باشد بر طرح آمایش سرزمین و در این طرح هیچ وقت همبسته یا پیوستگی اجتماعی و فرهنگی دیده نشده یعنی کشاورز نمی‌داند اگر که امروز قرار است محصول جالیزی را کشت نکند چه چیزی را کشت بکند. 
 
علایی مقدم: بخش بحث الگوی کشت یک بحث مهم و علمی و تخصصی است که از سال‌های بسیار دور در بخش کشاورزی ایران هم مطرح بوده است شاید از ۵۰ سال گذشته که وقتی تاریخ بخش کشاورزی را بررسی می‌کنید، می‌بینید که همه‌ی وزرا می‌آیند بر اساس اقلیم، بر اساس استعداد‌های ذاتی هر منطقه، بر اساس نیاز داخل مزیت‌های صادراتی بیایند یک نقشه راهی را برای کشاورزی ایران داشته باشند، اما چرا الگوی کشت اجرا نمی‌شود؟ بر اساس بند ب تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مکلف کرد مجلس که وزارت جهاد کشاورزی الگوی کشت را عملیاتی بکند، وزارتخانه آمد بر اساس آن یافته‌های تحقیقاتی، بر اساس اطلاعات اقلیمی و پهنه‌های مختلف کشاورزی، پتانسیل آب، اطلس خاک‌های کشور برای ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بهره بردار کشور نقشه و آن مجموعه و بسته الگوی کشت را تدوین کرد که در مهرماه سال ۱۴۰۱ رونمایی شد، ولی برای این که ما بتوانیم الگوی کشت را درکشورمان اجرایی بکنیم نیاز به الزامات دارد مهم‌ترین الزاماتش چیست؟ ظرفیت قانونی این که ما بتوانیم کشاورز را الزام کنیم که بیاید الگوی کشت را بپذیرد بر اساس حقوق مالکانه‌ای که در کشور ما وجود دارد حق حاکمیت بر ملک حق حاکمیت بر فعالیت کشاورزی به عهده خود کشاورزان است، تنها راه برای اجرای الگوی کشت این است که اولا وزارتخانه‌های مختلفی باید پای کار بیایند، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، وزارت نیرو، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
 
 
اعلایی مقدم: تا الان بایستی چتر حمایتی بر روی کشاورزان ما باشد که تا ما بتوانیم با ایجاد جذابیت و مطلوبیت و مشوق‌هایی که برای کشاورزان مان ایجاد بکنیم الگوی کشت را عملیاتی بکنیم. الگوی کشت اجباری در پهنه‌های جغرافیایی 
 
 
سوال: بله الزاماتش این است که منابع مالی باید تامین بشود، همین الگوی کشتی که ما برای ۱۲ و نیم میلیون هکتار در سال ۱۴۰۱ رونمایی شد که اجرا بشود با حضور معاون
اول رئیس جمهور، این بود که ما بیاییم محصولات پر آب بر را از پهنه‌ها و از محیط‌های باز انتقال بدهیم به گلخانه‌ها مثل خیار و گوجه و محصولات آب بر را و در محصولات فضای باز بیاییم محصولات اساسی راهبردی را که نیاز کشور است و خروج ارز از کشور را دارد آن‌ها را بیاییم در پهنه‌ها و فضای باز ایجاد کنیم برای همین ۱۳۰ همت نیاز به اعتبار بود یعنی ۷۰ همت تسهیلات کم بهره که بتوانیم به کشاورزان مان بدهیم، حدود ۶۰ همت هم برای تامین مالی. 
 
اعلایی مقدم: بله، اجرای الگوی کشت با دستور اصلا امکانپذیر نیست 
اعلایی مقدم: ما برای کشاورز باید جذابیت و مطلوبیت ایجاد کنیم. 
اعلایی مقدم: باید چتر حمایتی روی کشاورزان مان باشد. 
 
اعلایی مقدم: این مستلزم این است که ما از ظرفیت‌های قانونی، اهرمی که در قانون بودجه هست، در برنامه هفتم هست یک رویکرد جدیدی را برای اجرای الگوی کشت داشته باشیم، برویم سوابق کشور‌های پیشرفته را بررسی کنیم ببینیم که برای اجرای الگوی کشت چه الزاماتی را داشتند، آیا در کشور ما بر اساس قانون که بایستی وزارت نیرو آب را به صورت حجمی در اراضی پایاب سد‌ها، در اراضی پایاب ایستگاه‌های پمپاژ تحویل بخش کشاورزی بدهد آیا داده است؟ آیا تسهیلات کم بهره‌ای که باید بیاید در خدمت بخش کشاورزی چقدر سهمش بوده است؟ آن وقت ما باید در طول یک برنامه ۵ ساله، الان که الحمدالله دارد لایحه برنامه هفتم در مجلس تدوین می‌شود من عاجزانه هم از مجلس، هم از دست اندرکاران برنامه هفتم خواهش می‌کنم که بیاییم الگوی کشت را به صورت ویژه در برنامه هفتم ببینیم. 
بازرگان: همین الان مورد انتقاد کشاورزان است برنامه هفتم، چون بخش کشاورزی اصلا در آن مغفول است 
 
اعلایی مقدم: من دو سه تا نکته را هم بگویم، ۹۸ درصد کشاورزی ایران در بخش خصوصی است، اراضی خرد، سطح سواد، دانش و مهارت کشاورزان، خرده مالک بودن .. 
سوال: این‌ها را که دیگر همه می‌دانیم یعنی الان این الگوی کشت که طرح امروز و دیروز و پارسال و ... نیست یک قدمت ۵۰ ساله دارد، این‌ها تا الان حل نشده این مسائل و ورود شد به رونمایی و این‌ها؟ 
 
اعلایی مقدم: برای یک کار بزرگ، یک کار ملی، یک کار فنی و تخصصی نیاز به الزامات هست این بدون تعارف من عرض می‌کنم. 
 
 
اعلایی مقدم: ورودش این است که بایستی همه عناصر و ارکان نظام باید پای کار بیایند از پشتیبانی مالی گرفته، پشتیبانی یارانه‌ای گرفته، معافیت‌ها گرفته، مشوق‌ها گرفته که بیاییم در راستای اهداف بخش کشاورزی کار بکنیم، الان شما گزارش پخش می‌کنید، شما بروید میکروفن را بگیرید جلوی دهن تولید کننده، ناراضی، بیایید همین میکروفن را بگیرید رو در روی مصرف کننده، این فاصله قیمت چقدر زیاد است باید برویم آسیب شناسی سر مزرعه تا سر سفره مردم را بررسی بکنیم. 
 
اعلایی مقدم: ببینیم که در این فاصله چه عوامی وجود دارد آیا گوجه فرنگی در میدان عرضه تره باری که در محلات تهران هست ۳۸۰۰ تومان است؟ آیا لیمویی که شما الان گزارش تهیه کردید ده هزار تومان است در. 
 
 
اعلایی مقدم: وزارت جهاد کشاورزی بعنوان یک سیاستگذار تولید است عوامل مختلفی در حین تولید هست.
 
 
اعلایی مقدم: الان دوستمان می‌فرمایند که سطح زیر کشت دو برابر شده است این‌ها آمار را از کجا می‌گویند اگر متولی کشت ما هستیم سطح کشت سیب زمینی و پیاز و گوجه جلوی چشم ما است یعنی ما قبل از این که فصل کشت شروع بشود ابلاغ می‌شود به تفکیک استان ها، ولی این جا حلقه مفقوده چیست؟ آن الزام آور بودن کشاورز به این که این را رعایت کند، حقوق مالکانه دست خودشان است.
 
بازرگان: نکته بنده این است که فرمایشات اقای دکتر بخشی از آن را کامل با او موافقم آن اطلاعات آماری را که دادند، ولی الزامات، الزام به چه؟ در این مملکت چه زمانی اقتصاد دستوری جواب داده است؟ یکی بیاید اعلام کند بگوید اقتصاد دستوری جواب می‌دهد، کی قیمت دستوری جواب داده است یکی بیاید بگوید در بخش کشاورزی قیمت دستوری، امروز با مخفی نگهداشتن قیمت واقعی محصولات کشاورزی با سرکوب قیمت کشاورزی قیمت محصولات کشاورزی که نمی‌شود بگوییم ما داریم مدیریت می‌کنیم، کدام الزام آقای دکتر؟ الزام این است که ملت را دخیل بکنیم، مگر پایه و اساس این نظام و این کشور بر اساس مشارکت مردم نیست؟ 
 
 
بازرگان: نه خیر، این در آن دیده نشده است، ببینید می‌گویند الزام یعنی یک چیزی باید دستور باشد، ولی این الزام و دستور جوابگو نیست ملت باید به عنوان ذینفع در این پروژه شرکت بکنند یعنی این که شما بدانید یک کشاورز اگر کشاورزی نکند چه چیزی به نفع او است که انجام دهد در روستا. 
سوال: این خیلی طبیعی است که به کشاورز اعلام شود که چه چیزی را چقدر و در کجا بکارد، این خیلی مشخص است و اگر رعایت نکند به او گفته می‌شود که تسهیلات به او داده نمی‌شود. 
بازرگان:، ولی الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی نکاشت است نه کشت برادر من. شما دارید می‌گویید بگویند، باشد، چی بگوید؟ به کشاورز گفتند حق نداری برنج کشت بکنی، چی کشت بکند؟ به کشاروز گفتیم سمت محصولات زراعی نرو برو سمت محصولات باغی، الان در دشت مغان سال‌ها آنجا تبلیغ کردید که آب نیست کشاورزان آمدند پنبه کشت کردند، همین الان سازمان تعاون روستایی بیاید جواب بدهد، چرا ۶ هزار تن محنوج در انبارهایش در دستش مانده است؟ ما در ابتدای مهر ۶۰ هزار تن پنبه خواهیم داشت. یعنی ۸ هزار هکتار از اراضی دشت مغان زیر کشت پنبه رفته است، همین داستانی که امروز برای گوجه و برای لیمو هست فردا برای خرما است و پس فردا برای پنبه است، نمی‌شود بگوییم، دوستان می‌گویند بیایند بخرند، ملت سبد غذایی شان مگر چقدر جا دارد؟ گوجه مگر چه جایگاهی در سبد غذایی من دارد؟ من یک جعبه گوجه بخرم؟ یک تن گوجه بخرم ببرم خانه؟
 
 
بازرگان: این‌ها شعار است آن چیزی که واقعیت دارد این است که هیچ وقت کشاروز را بعنوان یک کسی که فعالیت اقتصادی می‌کند در این کشور دیده نشده امروز هم همین است فردا هم همین خواهد بود تا زمانی که کشاورز را بعنوان ذینفع در پای میز تصمیم گیری نیاوریم تا زمانی که کشاورز را به او اهمیت ندهیم و حمایت نکنیم، کدام حمایت؟ همین الان ۶۹۰ میلیارد بودجه گذاشتید، این می‌شود گوجه یک شهرستان را با آن خرید چطور می‌خواهید کل گوجه کشور را پوشش بدهید؟ 
 
 
معتمد: من جا دارد که اول تشکر کنم از صدا و سیمای جمهوری اسلامی که واقعا به این مسئله به موقع ورود کردند و خدمت شما عرض کنم که هشدار‌های لازم را دادند و یک فرصتی شد که ما هم بیاییم این جا و آن نقطه نظرات فنی را بگوییم. 
 
معتمد: بله به نمایندگی از وزارتخانه، بهرحال این فرصت ایجاد شد که ما توضیح بدهیم خدمت شما، در پهنه ایران حدود بالغ بر ۱۲۰ میلیون تن محصولات توسط وزارت جهاد کشاورزی دارد تولید می‌شود مدیریت می‌شود در فضای خرده مالکیتی که دوستان فرمودند حدود ۸۵ درصد اراضی ما خرده مالک است، بسیار بسیار کاری است که انرژی می‌برد و احتیاج به هوشمندی و مدیریت بالایی دارد.
 
یکسری محصولات اساسی ما داریم که بعد از غلات و دانه‌های روغنی بسیار مهم هستند همین محصولات جالیزی هستند، سبزی صیفی هستند که شاخص شان همین سیب زمینی و گوجه و پیاز است و رابطه مستقیمی با امنیت غذایی دارند در سبد مصرفی خانوار‌ها همیشه هستند، ما یک نیازی را داریم که این نیاز را باید حتما وزارت جهاد کشاورزی با برنامه ریزی که دارد انجام می‌شود در الگوی کشتی که دارد می‌دهد یا برنامه کشتی که دارد می‌دهد با در نظر گرفتن ضریب خطا یا حوادث قهری احتمالی دارد تولید را انجام می‌دهد و الحمدالله به فراوانی و به ارزانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. 
 
معتمد: در مورد لیمو قیمت لیمو طی یکی دو ماه گذشته نه تنها متعادل بود بلکه برای مصرف کننده تند بود قیمت‌های حدود ۵۰ هزار تومان سر مزرعه ما لیمو را داشتیم به طور طبیعی قیمت لیمو در این فصل که اوج برداشت لیمو است دچار افت شده و در یک ترازی قرار گرفته که خود وزارت جهاد کشاورزی به موقع ورود پیدا کرد و با بررسی که انجام شد وزیر محترم ابلاغیه خرید لیمو را صادر کردند و همین جور که در گزارش خبری هم آمد سازمان تعاون روستایی به نمایندگی از دولت الان در حال خرید لیمو از کشاورزان است و این را متعادل کرد. 
 
 
بازرگان: جناب اقای معتمد تعاون روستایی در کدام محصول ورود کرده و توانسته موفق باشد؟ 
معتمد: در تمام محصولات مازادی که روی دست کشاورزان ممکن است بماند، البته اقای آذری بقا اجازه ندادند من در حد یکی دو دقیقه یک بحث ... 
 
 
بازرگان: جناب آقای معتمد شما در زعفران ورود کردید که پرونده اش مشخص است، در نهاده دامی ورود کردید که پرونده اش مشخص است، در خرید ۴۵۰۰ تن پیاز ورود کردید پرونده اش مشخص است، الان ۶ هزار تن پنبه روی دستتان است، یک گزینه پرونده موفق در ورود شما بدهید، دولت برای چه باید به خرید ورود کند؟ اگر می‌خواهید حمایت کنید، چرا به کشاورز در ابتدا یارانه نقدی به او نمی‌دهید و محصولش را به هر شکلی که می‌خواهد بفروشد. 
معتمد: شما فرمودید دیروز که رب گوجه کیلویی ۱۵۰ هزار تومان دارد فروش می‌شود من نمی‌دانم این عدد را از کجا آوردید. 
بازرگان: من اسم برند‌ها را نمی‌آورم، یک ۵۰۰ گرمی رب گوجه برند‌های معروف در تهران همین الان ۶۰ تا ۷۸ هزار تومان است. 
 
 
معتمد: اعتمادی که در رسانه ملی داریم به مردم می‌دهیم خدایی نکرده اگر منطبق بر واقعیت‌ها نباشد به خطا می‌رود و دچار تشویش عمومی می‌شویم. 
 
معتمد: ما در تمام محصولات مازادی که لازم هست دولت برای تعادل بخشی به عرضه و تقاضا وارد بشود وارد شدیم، بخش مازاد را جمع آوری کردیم و مانع این شدیم که این بخش مازاد وارد بازار بشود، بازار را که نمی‌شود با دوره گردی و دست فروشی و این چیز‌ها تنظیم کرد. 
معتمد: این یک چیز طبیعی است و تمام دنیا با آن مواجه است 
 
معتمد: دولت تنظیم گری خودش را دارد به درستی انجام می‌دهد به ویژه در این ایام که دولت یک نگاه ویژه‌ای دارد 
 
بازرگان: همین الان در هرمزگان من پرونده امروز را به شما بگویم، جناب آقای معتمد همین الان در هرمزگانی که ۱۵۰ هزار تن تولید خرمایش هست ۳۰ هزار تن خرما در سردخانه هایش مانده کشاورزان را صدا زدند که شما بیایید دوباره قرارداد ببندید باید هزینه نگهداری اش را بدهید خرمایی را که هیچ کس نمی‌خرد ورود شما در خرما، یک قلم را توضیح بدهید. 
معتمد: آقای آذری بقا عدالت زمان را هم اشاره کنید. من یک نکته‌ای را اجازه بدهید در حد سی ثانیه مطرح کنم خیلی از این مسائل حل می‌شود مثلا در همین سیب زمینی و گوجه و پیازی که موضوع جلسه ما هست ما حدودا در سیب زمینی کشورمان به ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب زمینی در طول سال احتیاج دارد در گوجه فرنگی ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن، ... 
 
 
اعلایی مقدم: من لازم می‌دانم که یک تجربه موفقی را از شب عید برای تامین و تدارک میوه شب عید که اولین بار بود 
 
اعلایی مقدم: ما می‌خواهیم بگوییم یک تجربه موفقی ما داشتیم در میوه شب عید ما چه کار کردیم ما تمام تنظیم بازار را به تشکل‌ها واگذار کردیم ما ۶ هزار تشکل در کشور داریم در بحث خرید همین محصولاتی که شما بیان کردید ما الان در حال حاضر مقایسه‌ای که با سال گذشته انجام می‌دهیم هم سطح زیر کشت هم میزان تولید ما ماه به ماه نسبت به سال گذشته ما مازاد تولید نداریم، ما سال گذشته در مردادماه یک میلیون تن گوجه داشتیم که الان هم همان اندازه است که ما آماری که گرفتیم، در شهریور ماه یک و نیم میلیون تن، الان هم در ابتدای برداشت محصول هستیم، اما چه کار کردیم؟ در استان فارس مراکز خرید فعالیت خودشان را برای خرید گوجه شروع کردند ۱۰ مرکز خرید از امروز در استان فارس فعال شدند در بحث لیمو هر روز ۵۰ تن محصول از تولید کنندگان جمع آوری می‌شود، توسط تشکل‌ها ما اصلا بودجه دولتی استفاده نمی‌کنیم 
 
اعلایی مقدم: چرا نباشیم؟ من می‌گویم بایستی الزاماتش فراهم شود 
 
اعلایی مقدم: باید همه پای کار بیایند. 
 
 
اعلایی مقدم: سال گذشته هم ابتدای شهریور برای اینکه ما باید بدانیم که چقدر در دنیا میانگین قیمت جهانی به کجا می‌رسد 
 
اعلایی مقدم: من می‌خواهم عرض کنم در دولت یک کار خوبی شد که ما واگذار کردیم به تشکل‌ها، الان سیاست گذاری تنظیم بازار با تشکل هاست، ما حمایت‌های مالی را انجام می‌دهیم، تجربه موفقی هم در این زمینه هم در کیوی بوده، هم در زعفران بوده، هم در بحث پنبه بوده نمی‌گوییم بالاخره این‌ها برنامه‌هایی است که در وزارت جهاد کشاورزی هر روز دارد دنبال می‌شود.

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.