حسینعلی مقصودی اول شهریورماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در راستای طرح نهضت ملی مسکن در استان بیش از ۷۵ درصد اراضی تامین شده است، اظهار کرد: به جز چند شهر، در بیشتر شهرهای استان تامین زمین انجام شده است، به طوریکه بیش از ۳۰۰۰ واحد در منطقه ۳۴ شهر شهرکرد در مرحله اسکلت، نازک کاری و تاسیسات هستند، همچنین در محله ۴۰ با ظرفیت ۳۴۰۰ واحد، عملیات آن نیز در مراحل ابتدایی ساخت هستند.
وی در خصوص منطقه منظریه شهرکرد، افزود: در سفر هیات دولت مقرر شد ۲۰۰ هزار میلیون تومان اعتبار یا زمین در اختیار شهرداری قرار گیرد که تفاهمنامه منعقد و اراضی مشخص شدند،که در نهایت کاربری زمینها تجاری داده شد واکنون بیش از ۹۰۰۰ متر زمین تجاری و ۲۷۰۰ متر زمین اداری کارشناسی شده وجود دارد که مقرر شد با توجه به بزرگ بودن اراضی، آنها به قطعات کوچک تبدیل و در اختیار شهرداری قرار گیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرح نهضت ملی مسکن در شهر لردگان، فلارد و شهرستان خانمیرزا، تصریح کرد: از جمله شهرهایی که یک متر زمین ملی در محدوده مصوب شهری وجود نداشت مربوط به این شهرها و شهرستان بود، البته در شهرستان خانمیرزا برای حدود ۱۸۶ هکتار زمین ملی خارج ازحریم، اقدامات لازم برای احداث شهرک در حال انجام است، همچنین در بخش فلارد نیز حدود ۳۶ هکتار اراضی که از حریم به محدوده الحاق شده که به محض اخذ مصوبه شورای شهرسازی، ابلاغ صورت میگیرد.
وی ادامه داد: در شهر لردگان چندین قطعه زمین از جمله ۲۸ هکتاری، هشت هکتاری و ۱۰ هکتاری در حال پیگیری است.
به گفته وی، شهرک الهیه بروجن همانند شهر شهرکرد نیز اراضی مشخص و تفاهمنامه منعقد شده است که اختلاف نظر میان شورا و شهرداری در خصوص نوع کاربری وجود دارد.
مقصودی گفت: به مناسبت عید غدیر حدود ۱۱۰ واحد مسکونی برای اراضی مربوط به سه فرزندی قرعهکشی وکارهای مربوط به واگذاری در حال انجام است، البته اقدامات مربوط به شهر شهرکرد برای زمینی با متراژ ۶۰ هکتار در شمال منظریه نیز در حال انجام بوده که امید است تاپایان فصل تابستان کارهای اداری آن انجام شود.
وی با اشاره به حوزه راه و مسکن در استان، تصریح کرد: در مصوبه سفر هیات دولت به استان مقرر شد بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از محل تملک دارایی و سرمایهای تخصیص یابد که ۳۸ درصد اعتبارات در حوزه راه و راهآهن است، البته برای راهآهن ۱۰۰۰ میلیارد تومان مقرر شده که طی سه سال تخصیص داده شود و ۳۴۰۰ میلیارد تومان برای حوزه راه بوده که حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته محقق شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: نتیجه این اقدامات، منجر به افتتاح بخشهایی از محورهای استان از جمله بیش از چهار کیلومتر از محور شهرکرد به شلمزار، چهار کیلومتر از محور طاقانک، هفت کیلومتر محدوده خراجی و حدود چهار کیلومتر در اراضی شمسآباد بوده است، البته اقدامات مربوط به حدود ۲.۵ کیلومتر در محدوده خراجی تا شمسآباد در حال انجام است تا بتوان ۲۶ کیلومتر طول محور را به بهرهبرداری رساند.
وی از بهرهبرداری بخشهایی از چهار خطه شهرکرد_ بروجن، تقاطع غیر همسطح هفشجان و بخشی از محور بن_ لاران را از دیگر پروژههای قابل افتتاح طی روزهای آینده برشمرد و گفت: در حال حاضر در استان ۳۴ طرح بزرگ راهسازی شامل ۵۵ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر بزرگراه، ۱۰ دستگاه تونل به طول حدودا ۲.۵ کیلومتر و سه تقاطع غیر همسطح در استان در حال انجام است، البته اقدامات در خصوص ۳۴ پروژه با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان مربوط به بافت فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی و ۴۰ پروژه دولتی که شامل فرمانداری، فرهنگسرا و ... است در هفته دولت سال جاری از سوی این ادارهکل افتتاح خواهد شد.
مقصودی در خصوص کمربندی سامان و محور سامان به پل زمانخان، اضافه کرد: موضوع اساسی در این مناطق آزادسازی اراضی است که متاسفانه طی چندین سال گذشته بخشی از زمینهای مردم توسط منابع طبیعی اعمال قانون و به عنوان اراضی ملی اعلام شده است، گرچه زمینها در اختیار مردم قرار دارد اما امکان خرید و فروش آنهاوجود ندارد که در حال پیگیری این مساله برای حل مشکل هستیم.
وی در خصوص محور شهرکرد به شلمزار، بیان کرد: بخشهایی از این محور که زیر بار ترافیک رفته تابلوی علائم نداردکه طی ۲۰ روز گذشته حدود ۸.۵ کیلومتر آن افتتاح شد و اکنون دو خطه است، البته طی بازدیدی، صورت جلسهای در خصوص تائید تابلوهای علائم از سوی ادارهکل راهداری و پلیس راه استان تهیه شد.
مقصودی با بیان اینکه راهآهن از پیشرفت حدود ۷۰ درصدی در بخش زیرسازی برخوردار است، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش قیمتها، پیشنهاد شد که ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب اعتبارات سفر به این موضوع اختصاص یابد.
مقصودی با بیان اینکه راهآهن از پیشرفت حدود ۷۰ درصدی در بخش زیرسازی برخوردار است، خاطرنشان کرد: باتوجه به افزایش قیمتها، پیشنهاد شد که ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار در قالب اعتبارات سفر به ای این موضوع اختصاص یابد.
در ادامه روحالله غلامی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این نهاد اقداماتی را در همکاری با آموزش و پرورش داشته است، اظهار کرد: در این راستا، آسفالت محوطه برخی مدارس و نیز نصب سرعتگاهها و تابلوهای کاهش سرعت در مدارس حاشیه راهها انجام شده است که آمار و اطلاعات دقیق آن موجود است. در سال گذشته ۴۰۰ متر مربع رنگآمیزی سرعتگاههای مدارس حاشیه راهها و در شش مدرسه نیز تابلوهای سرعت نصب شدند.
وی ادامه داد: در حوزه آموزشی و نرمافزاری، حدود ۱۰ هزار دانشآموز در آموزش و پرورش در حوزه مباحث ترافیکی، عبور و مرور و تردد در جادهها تحت آموزش قرارگرفتند؛ همچنین سال گذشته اقلامی نظیر یکهزار کیف و دو هزار جلد دفتر با محتوای ترافیکی به صورت رایگان در بین دانشآموزان توزیع شد.
غلامی افزایش تصادفات جادهای در کشور و استان را نگرانکننده دانست و گفت: سه مقوله اصلی یعنی وسیله نقلیه، جاده و انسان در بروز تصادفات نقش دارند و گزارشها حاکی از آن است که بیش از ۹۳ درصد تصادفات استان به علت خطای انسانی و عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی بوده است.
وی تصریح کرد: هدف اصلی از تمامی اقدامات ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای ارتقای ایمنی جادههاست که مطمئناً برنامههای خوب و مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است.
غلامی در خصوص عملکرد راهداری در ارتقای ایمنی جادهها، توضیح داد: در کمیسیون ایمنی راهها و شورای ترافیک استان مصوبات خوبی داشتیم و دغدغههای خوبی هم ایجاد و منجر به افزایش مطلوب اعتبارات شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در زمینه آسفالت و روکش راههای اصلی در سال ۱۴۰۰، ۳۴ کیلومتر آسفالت در سطح استان انجام شد که این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۴ کیلومتر افزایش و رشد ۱۱۵ درصدی داشت. امسال نیز این روند سرعت خوبی داشته و با تزریق اعتبارات شدت خوبی خواهد داشت.
غلامی افزود: در زمینه لکهگیری و روکش آسفالت حفاظتی، از ۶۵ کیلومتر در سال ۱۴۰۰ به ۶۸ کیلومتر در سال ۱۴۰۱ رسیدیم و این رقم از ابتدای سال جاری تا کنون به ۱۴۸.۵ کیلومتر در سطح راههای استان افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: امسال در حوزه تعمیرات ابنیه فنی، حذف نقاط حادثهخیز، خطکشی محورها، نصب حفاظهای بتنی و فلزی در سطح راهها، نصب علایم، نجهیزات، خرید ماشینآلات و ... نیز رشد را شاهد هستیم. فرسودگی ماشینآلات آزاردهنده است و در برخی شهرستانها در زمان بحران ما را دچار مشکل کرد.
غلامی تأکید کرد: در ۱۲ ماه گذشته، سه دستگاه گریدر، سه دستگاه لودر، شش دستگاه شن و نمکپاش مکانیزه و یک دستگاه فلاسک لکهگیر و در مجموع، ۱۳ دستگاه با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان به ناوگان ماشینآلات راهداری استان افزوده شده که این اعداد کمنظیر هستند.
انتهای پیام