تبیین مهمترین سرفصل های زیست محیطی کشور

صدا و سیما سه شنبه 07 شهریور 1402 - 20:27
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشست خبری به مناسبت هفته دولت، در مورد سیاست گذاری‌ها و اقدامات انجام شده پیرامون ۱۰ موضوع مهم زیست محیطی کشور، توضیحات مبسوطی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو باتبیین مهمترین سرفصل های زیست محیطی کشور خبرنگاران درباره تراز آب دریای خزر، پتروشیمی میانکاله، سد خرسان ۳ و طرح انتقال آب به فلات مرکزی، پیشنهاد تغییر نام شورای عالی محیط زیست، موافقت کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با قرار گرفتن فصل محیط زیست در برنامه هفتم توسعه، دریاچه ارومیه، تأثیر سدسازی‌های ترکیه بر اقلیم ایران، تالاب هامون و حق‌آبه آن، آلودگی های نفتی خلیج فارس و توسعه سواحل مکران، توضیحاتی ارائه داد.

دکتر سلاجقه با اشاره به کاهش سطح آب دریای خزر گفت: هر پنج کشور حاشیه خزر در مدیریت این دریا مشارکت دارند و در قالب کنوانسیون تهران (در خصوص دریاچه خزر)، با تشکیل کارگروه‌های علمی و برگزاری نشست‌هایی، درباره میزان آب دریای خزر و آلاینده‌های آن تصمیم گیری می شود.

وی در مورد پتروشیمی میانکاله نیز با تأکید بر مردود بودن این طرح تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست تنها به وظایف خود عمل می‌کند و تحت فشار قرار نمی گیرد.

معاون رئیس جمهور درباره سد خرسان ۳ و طرح انتقال آب به فلات مرکزی نیز اظهار داشت: مجوز محیط زیستی سد خرسان ۳ در دولت قبل صادر شده و طرح انتقال آب از این سد به فلات مرکزی در دستور کار قرار دارد. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: مسیر طرح‌ها باید مورد بررسی و تأیید کامل قرار گیرد و اگر قرار باشد طرحی مورد بازبینی‌ قرار گیرد، حتماً این کار انجام می‌شود.

دکتر سلاجقه همچنین از پیشنهاد تغییر نام شورای عالی محیط زیست کشور به شورای عالی محیط زیست و تغییر اقلیم خبر داد و گفت: تغییر اقلیم تمام ارکان و حیات ما را به شدت تحت تأثیر قرار داده و باید برای کنترل آن سازوکاری ایجاد کنیم و برنامه‌های مدون داشته باشیم. وی افزود: با وجود تغییر اقلیم باید سبک زندگی، مصرف آب، مصرف انرژی، تولید پسماند و پساب و ... تغییر کند و چنانچه در این زمینه طرح‌هایی مصوب شوند، تضمین اجرایی خواهند داشت.

معاون رئیس جمهور در ادامه به تصویب قرار گرفتن فصل محیط زیست در برنامه هفتم توسعه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اشاره و اظهار امیدواری کرد این موضوع در صحن مجلس نیز به تصویب رسد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه به بازدید دو هفته قبل از این دریاچه اشاره و وضعیت تالاب‌های ادواری آن را مناسب ارزیابی کرد. دکتر سلاجقه با بیان اینکه هم‌اکنون دریاچه ارومیه ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب دارد یادآور شد: برنامه‌ریزی شده که تا آخر شهریور از چند سد آب رهاسازی شود و خبری از مرگ دریاچه نیست.
به گفته وی، ۱۰ کیلومتر از مسیر انتقال آب تصفیه‌خانه تبریز به دریاچه باقی مانده که در صورت تکمیل آن، حدود ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب وارد دریاچه خواهد شد و وزارت نیرو در آینده این مسیر را تکمیل خواهد کرد.
معاون رئیس جمهور با تأکید بر اینکه خبرهای خوشی در مورد دریاچه ارومیه خواهیم شنید، اضافه کرد: همه اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری انجام شده و وزارت‌خانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی در زمینه حذف چاه‌های غیرمجاز، تغییر کاربری‌ها و الگوی کشت مناسب، تصمیمات خوبی اتخاذ کرده اند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تأثیر سدسازی‌های ترکیه در تشدید آثار تغییرات اقلیمی گفت: از لحاظ توپوگرافی، ایران در پایین دست رودخانه‌ها قرار دارد و رویکردها نسبت به رهاسازی آب مناسب است. دکتر سلاجقه ضمن تأکید بر این نکته که در مجموع رویکردها نسبت به گذشته همگراتر شده، بیان کرد: نشست‌هایی خوبی با عراق و سوریه داشتیم و پس از نشست‌ بین المللی گرد و غبار، به این دو کشور سفر خواهیم کرد.

ایشان در مورد تالاب هامون نیز توضیح داد: شرایط هامون بسیار بد است و هم‌وطنان ما در شرایط سختی هستند. اما دولت در کنار مردم است و رئیس جمهور نیز در سفر به سیستان، مطالبه مردم را در ابعاد بین‌المللی مطرح کردند. معاون رئیس جمهور به چراغ سبز هیئت حاکمه افغانستان برای رهاسازی حق‌آبه هامون اشاره و اظهار داشت: وضعیت آب در خود افغانستان هم مطلوب نیست اما هیئت حاکمه افغانستان پذیرفته که اگر شرایط بارندگی خوب باشد، حق‌آبه ایران را رهاسازی کند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه آلودگی نفتی خلیج فارس و علت آن توضیح داد: لوله‌های نفتی آنجا بیش از ۵۰ سال عمر دارند و فرسوده هستند. دکتر سلاجقه خاطرنشان کرد: وزارت نفت باید از ظرفیت‌های داخلی و بین‌المللی برای تعویض این لوله‌ها استفاده کند و همکاران من در معاونت دریایی نیز پیگیر این موضوع هستند.
ایشان در پایان موضوع توسعه سواحل مکران را مطرح و بیان کرد: نقشه مکان‌یابی آب شیرین‌کن‌های مکران تهیه و در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفته است. البته در زمینه مکان‌یابی ها، برخی طرح ها شرایط مناسبی نداشتند و از نظر ضوابط استقرار، تهدید کننده تالاب‌های منطقه بودند و مقرر شد که جابه جا شوند.

 

 

 

 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.