افزون‌بر چهار هزار هکتار از اراضی فنوج با قنات آبیاری می‌شوند

ایرنا پنج شنبه 30 بهمن 1399 - 08:50
زاهدان- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی فنوج در جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت حفظ آبدهی قنوات در توسعه بخش کشاورزی گفت: سالیانه افزون‌بر چهار هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی این شهرستان با آب قنات آبیاری می‌شوند.
افزون‌بر چهار هزار هکتار از اراضی فنوج با قنات آبیاری می‌شوند

عیسی قاضی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در سالجاری مرمت و بازسازی ۱۷رشته قنات با اعتبار ۱۲میلیارد ریال از محل ماده ۱۰ و۴۳ رشته قنات از محل اعتبارات ملی با اعتباری بیش‌از۵۰ میلیارد ریال در برنامه کاری این مدیریت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون مرمت و بازسازی ۱۸رشته قنات به اتمام رسیده و ۴۲ رشته قنات نیز با پیشرفت فیزیکی ۳۰ تا ۸۵ درصدی در حال اجراست افزود: قنات‌های مسکوتان (برشیبقلندار)و کوشک از مهمترین و پر آب‌ترین قنوات فنوج هستند.

مدیر جهاد کشاورزی فنوج با اشاره به اینکه قنات این شهر پس از ۲۰ سال متروک ماندن در سالجاری احیا و مورد استفاده کشاورزان منطقه قرار گرفت تصریح کرد: این منطقه دارای ۲۲۰رشته قنات است.

به گزارش ایرنا قنات یا کاریز راه‌آب یا کانالی است که در زیر زمین حفر شده تا آب را از مناطق پر آب برای رسیدن به سطح زمین به جریان اندازد، این جوی یا کانال در عمق زمین با ارتباط رشته‌چاه‌هایی است که از مادر چاه سرچشمه می‌گیرد به سمت مظهر قنات جایی که آب از زیرزمین به سطح هدایت می‌شود کشیده شده است.

فنوج با گستره هفت هزار و ۷۳۲ کیلومتر و جمعیت ۵۲ هزار نفری که ۷۸ درصد آن را روستاییان تشکیل می دهند در ۴۵۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.