به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، درحالی یکسال از آغاز همهگیری کرونا در کشورمان میگذرد که مسئولان بهداشت و درمان نسبت به احتمال آغاز موج چهارم همهگیری هشدار داده و از هموطنان خواستهاند با درنظر گرفتن افزایش تردد در سطح شهرها و البته جادهها به دلیل نزدیک شدن تعطیلات نوروز بیشتر به رعایت پروتکلهای بهداشتی توجه داشته باشند.
نکته نگران کنندهتر اینجاست که دقیقاً در همین دوره شاهد کاهش معنادار همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی بودهایم و همین موضوع با توجه به افزایش جمعیت در مراکز خرید و البته وسایل حمل و نقل عمومی میتواند به ایجاد بحران دامن بزند و کادر درمان کشورمان را با چالشی جدی روبرو کند.
محدودیتهای کرونایی "خمین" تشدید میشود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت استان در زمینه شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: از شنبه دوم اسفندماه، شهرستان خمین در وضعیت نارنجی و شهرستانهای اراک، ساوه، کمیجان، خنداب، شازند، محلات، دلیجان و فراهان در وضعیت زرد و شهرستانهای زرندیه، تفرش، آشتیان در وضعیت آبی قرار میگیرند.
سیدمحمد جمالیان، افزود: نارنجی شدن وضعیت شهرستان خمین یک خطر جدی برای استان است، تا هفتههای گذشته تنها به سفید شدن وضعیت استان فکر میکردیم اما عادیانگاری مردم و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، ما را به شدت نگران کرده است و امروز رنگ نارنجی وارد استان شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: تنها نگرانی ما عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی اصناف مختلف و مردم است، از آنجا که قدرت سرایت و انتقال ویروس جهشیافته کرونا انگلیسی بیشتر از کرونای کلاسیک است باید پروتکلهای بهداشتی بهتر و با دقت بیشتر رعایت شود تا بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم.
جمالیان بیان کرد: اگر مردم پروتکلهای بهداشتی را به نحو مطلوب رعایت کنند میتوانیم شرایط را کنترل کنیم.
وی با اشاره به اینکه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان افت قابل توجهی داشته است گفت: تجربه یک ساله ثابت کرده است که باید زندگی کردن با کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی را جدی بگیریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: با توجه به اینکه در پایان سال 99 قرار داریم و طبق رسوم مردم در این روزها باید در تب و تاب خریدهای نوروزی باشند و این یعنی ازدحام و تجمع، نگران انتشار شدید ویروس کرونا هستیم.
جمالیان عنوان کرد: بنابراین از مردم درخواست داریم این روزها را در خانه بمانند و تنها برای خریدهای ضروری از منزل خارج شوند، چراکه وقت برای خرید کردن همیشه هست ولی گاهی با یک بیاحتیاطی سبب از دست دادن عزیزی خواهیم شد که دیگر جایی برای پشیمانی نخواهد گذاشت.
ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به خمین و محدودیت تردد شبانه
براساس محدودیتهایی که در وضعیت نارنجی اعمال میشوند ورود خودروهای غیربومی به خمین از دوم اسفندماه ممنوع اعلام شده است.
همچنین تردد شبانه از ساعت 21 تا 3 بامداد در شهرستان خمین ممنوع است، علاوه بر این ورود خودروهای با پلاک بومی از شهرهای نارنجی به سایر شهرها هم ممنوع است و خودروهای بومی شهرستان خمین در وضعیت کنونی مجوز ورود به شهرهای دیگر را ندارند.
مشاغل گروههای 3، 4 و آموزش حضوری در خمین تعطیل است
همین طور با توجه به تعطیلی مشاغل گروه های 3 و 4 در وضعیت نارنجی، تمامی مدارس، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، حوزههای علمیه و آموزشگاهها در خمین تعطیل هستند.
مراسمهای مذهبی و آیینی لغو شده و حضور کارکنان در دستگاهها و ادارات دولتی هم تا یک سوم کاهش مییابد.
همچنین طبق اطلاعیه آموزش و پرورش با توجه به وضعیت نارنجی انتشار ویروس کرونا در سطح شهرستان، تا اطلاع ثانوی آموزش در تمامی کلاسهای شهری و روستایی در 3 دوره تحصیلی به صورت مجازی است.
براساس این اطلاعیه هرگونه تغییر در روند اجرایی بلافاصله از طریق سامانه اتوماسیون اداری به اطلاع میرسد و حضور عوامل اجرایی در مدارس هم همانند سایر نیروهای اداری در شرایط نارنجی است.
ویروس انگلیسی در کشور پخش شده است
معاون دانشگاه علوم پزشکی گیلان شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در یک سالی که از شیوع کرونا در گیلان میگذرد حدود هزار نفر از هم استانیهای خود را از دست دادهایم.
آبتین حیدرزاده گفت: در حال حاضر 4 شهرستان سیاهکل، تالش، ماسال و املش در وضعیت آبی قرار دارند که از کادر درمان و مردم این 4 شهرستان کمال تقدیر و تشکر ویژه را داریم.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: البته این بدین معنا نیست که نباید دستوالعملها را رعایت کنند بلکه باید از این به بعد اهتمام بیشتری نسبت به رعایت نکات بهداشتی داشته باشند.
وی از آخرین آمار کرونا در گیلان خبر داد و گفت: در حال حاضر 350 بیمار کرونایی در بیمارستانهای گیلان بستری هستند که 50 نفر در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شدند؛ 60 نفر از بیماران کرونایی به دلیل وخامت حالشان در بخش ICU بستری هستند.
حیدرزاده افزود: اگرچه هنوز هیچ آماری از مبتلایان به ویروس کرونای جهش یافته در گیلان وجود نداشته و 350 نفر از بستری شدگان هیچ کدام به این ویروس مبتلا نیستند، اما طبق اعلام وزیر بهداشت قطعاً این ویروس در کشور پخش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: خواهش ما این است که مردم توجه بیشتری به رعایت پروتکلهای درمانی داشته و برای خرید نیز حداکثر توجه را به خرج دهند و به مغازههای شلوغ وارد نشوند.
حیدرزاده عنوان داشت: شهرستانهای رشت، رودسر، صومعهسرا، آستانه اشرفیه، لاهیجان و رودبار هنوز در وضعیت نارنجی قرار داشته و بقیه شهرستانهای استان گیلان در وضعیت زرد قرار دارند.
شاخص: در طرح جدید شاخص تعداد بستریها، رنگبندی شهرها را مشخص میکند، به این ترتیب که بستریهای چهار نفر در 100 هزار نفر شهرهای زرد ، شش نفر در 100 هزار نفر شهرهای نارنجی و 10 نفر در 100 هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین میکند.
انتهای پیام/ی