هایده شیرزادی در همایش بیست و پنجمین سالگرد تاسیس شرکت بازیافت مواد و تولید کود آلی کرمانشاه که امروز(هفتم آبان) در محل سایت بازیافت برگزار شد، با اشاره به بازگشت خود به ایران در ۳۱ سال پیش گفت: برای تحصیل در حوزه کشاورزی به آلمان رفتم و تمام تلاشم این بود که با دستاوردی مهم به کشورم برگردم، اما در آنجا با بازیافت پسماند آشنا شدم و این کار را ارزشمندتر یافتم و پس از تحصیل به ایران برگشته و کار در این زمینه را آغاز کردم.
شیرزادی گفت: شروع کار بسیار دشوار بود و دوندگی های بسیاری انجام دادم و وقتی از حمایت مسئولین ناامید شدم به آلمان برگشتم، اما به یک هفته نکشید که از طرف مهندس میرزایی شهردار وقت کرمانشاه تماس گرفتند که برای انجام پروژه به دفترشان بروم و من هم سریع از آلمان برگشته و پیگیر اجرای پروژه شدم.
وی افزود: ایشان به من گفتند کار اعتبار سنگینی نیاز دارد و باید یک شرکت تاسیس کنیم و این کار را انجام داده و نهایتا توانستیم اولین سایت بازیافت پسماند کشور را در کرمانشاه راه اندازی کنیم.
وی افزود: طی ۲۵ سالی که از راه اندازی این پروژه می گذرد، ۲۸ شهردار و سرپرست در کرمانشاه عوض شد و برخی حمایت کردند و برخی هم کاری از پیش نبردند و دراین میان از حمایت های مرحوم بهروز همتی شهردار وقت بی نهایت قدردانم.
وی تصریح کرد: همچنین طی این مدت ۱۲ تا ۱۳ استاندار عوض شدند که در میان آنها تنها مهندس مقیمی که کلنگ این پروژه را بر زمین زد و نیز مهندس ترک نژاد و مهندس سید دادوش هاشمی حمایت های ویژه از پروژه داشتند که قدردان زحمات این سه نفر هستم.
شیرزادی گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر، سالهای بسیاری سختی را پشت سرگذاشتیم و کوچکترین حمایتی صورت نگرفت و آرام آرام ما را به سمتی سوق دادند که کار را جمع کرده و از ایران برویم، اما خوشبختانه طی دو سال اخیر دوباره حمایت ها از سرگرفته شده و با آمدن شهردار جدید(نوروزی) هم وضعیت پروژه بهتر شده است.
۶۰۰ هزار تن "کمپوست" انباشت شده داریم
به گزارش ایسنا، شیرزادی در خصوص اهمیت این پروژه و دستاوردهای آن گفت: در حال حاضر در محل سایت، روزانه ۷۵۰ تن زباله بازیافت می شود که نه تنها کرمانشاه را از دست زباله ها نجات می دهد، بلکه منافع بسیاری برای نظافت شهر و سلامت محیط زیست دارد.
شیرزادی گفت: هر تن زباله ۵۰۰ لیتر شیرابه و ۴۰۰ متر مکعب گاز گلخانه ای تولید می کند که با بازیافت آنها این دو وارد طبیعت نمی شوند.
مدیرعامل شرکت بازیافت کرمانشاه گفت: در حال حاضر نه تنها شهر کرمانشاه بلکه زباله ۴۰۰ روستا و حتی شهرهای بیستون و ماهیدشت هم اینجا آمده و بازیافت می شود و ما با همین وضع موجود می توانیم روزانه ۱۰۰ تن زباله دیگر را هم بازیافت کنیم.
شیرزادی گفت: در مجموع طی ۲۵ سال فعالیت این سایت، ۵.۵ میلیون تن زباله را بازیافت کرده ایم که اقدام ارزشمندی برای شهر کرمانشاه و حفظ محیط زیست است.
وی با بیان اینکه این پسماندها به کمپوست تبدیل می شود، گفت: در حال حاضر سالانه ۵۰ هزار تن کمپوست تولید می کنیم.
شیرزادی با اشاره به انباشت این کمپوست ها گفت: هم اکنون حدود ۶۰۰ هزار تن کمپوست انباشته شده داریم که اخیرا با دستور وزیر جهادکشاورزی قرار است کار فروش آنها را انجام داده و به بخش کشاورزی بدهیم.
وی در پایان از برنامه توسعه این طرح در شهرهای دیگر ایران گفت و اظهار کرد: طی سالهای اخیر برنامه آموزش راه اندازی این طرح در شهرهای دیگر کشور را داشته ایم و تاکنون به راه اندازی ۱۵ سایت در کشور کمک کرده ایم.
انتهای پیام