نقش طوایف بر مشارکت در آذربایجان غربی/ بازار داغ نظرسنجی ها

خبرگزاری مهر چهارشنبه 10 آبان 1402 - 11:16
ارومیه - کمتر از ۵ ماه به آغاز دوازدهمین دوره انتخابات مجلس در اسفند ماه باقی مانده اما با اتمام ثبت نام قطعی کاندیداها و فراهم شدن زیرساخت ها استان آماده برگزاری انتخابات باشکوه است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- سکینه اسمی: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه برگزار می‌شود.

آذربایجان غربی ۱۲ کرسی در مجلس دوازدهم خواهد داشت که شامل سه کرسی برای ارومیه، یک کرسی برای هر یک از شهرستان‌های سلماس، مهاباد و بوکان، یک کرسی برای سردشت و پیرانشهر، یک کرسی برای نقده و اشنویه، یک کرسی برای میاندوآب، باروق و چهار برج، یک کرسی برای تکاب و شاهین دژ، یک کرسی برای خوی و چایپاره و یک کرسی برای ماکو، شوط، پلدشت و چالدران است.

امسال با یکی از مهم‌ترین انتخابات‌ها یعنی انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین انتخابات خبرگان رهبری مواجه هستیم. با توجه به جایگاه مهم و اساسی این دو نهاد در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران، به همین نسبت این امر مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است.

مشارکت بالای عموم مردم و طیف‌های مختلف سیاسی بدون شک سبب تقویت وحدت و انسجام ملی می‌شود و این مهم می‌تواند به عنوان مهم‌ترین دستاورد برگزاری انتخابات مجلس در دوم اسفند تلقی شود.

دشمن به دنبال عدم مشارکت و مردم در پی نا امیدی دشمنان

گرچه همواره دشمنان نظام جمهوری اسلامی سعی در ناامید کردن مردم برای حضور کمرنگ در انتخابات‌ها گوناگون داشته‌اند اما مردم در تمام این دوران به صورت گسترده پای صندوق‌های رأی حاضر شده‌اند.

نکته قابل توجه در این دوره از انتخابات با توجه به شرایط موجود کشور به خصوص در عرصه بین الملل افزایش مشارکت اجتماعی مردم در تعیین سرنوشت سیاسی کشور است که موجب تأمین منافع آنها می‌شود و نتایج خوبی را در عرصه بین المللی و ارائه خدمات داخلی به ارمغان می‌آورد.

عدم مشارکت مردم موجب انتخاب فرد ناکارآمد فاقد دارای شاخصه‌های کاندید مطلوب خواهد شد و می‌تواند وضعیت کشور را نسبت به گذشته بدتر کند.

امروز تبلیغات دشمنان سوگندخورده‏ی این ملت متوجه این است که این انتخابات را کمرنگ و بی‌رونق کند، در این راستا هم وظیفه عوامل اجرایی انتخابات و هم افرادی که به عنوان نامزد این دوره از انتخابات پای در عرصه گذاشته‌اند و از سوی دیگر وظیفه مردم در کنار برگزاری یک انتخابات باشکوه خنثی کردن این تهدیدات و فتنه‌ها است.

امروز تبلیغات دشمنان سوگندخورده‏ی این ملت متوجه این است که این انتخابات را کمرنگ و بی‌رونق کند اصل حضور مردم در صحنه انتخابات مهم است؛ زیرا مشارکت عمومی نشان دهنده همبستگی ملی است و همبستگی ملی می‌تواند در مقابل توطئه‌های دشمنان به کشور مصونیت ببخشد. دشمن از اختلافات سود می‌برد و از تشتت آرا مردم سو استفاده می‌کند.

انتخابات، فقط یک پدیده سیاسی نیست. انتخابات، مظهر حضور مردم، مظهر احقاق حق و مظهر توانایی و اقتدار ملی برای یک کشور است… هم حق و هم تکلیف مردم است که بیایند و سرنوشت کشورشان را به دست خودشان معیّن کنند؛ زیرا که کشور متعلق به مردم است.

نگاهی به جغرافیای سیاسی آذربایجان غربی

نگاهی گذرا به گذشته سیاسی استان و انتخابات‌های برگزار شده نشان می‌دهد به دلیل موقعیت جغرافیایی، مرزی و ویژه این استان حضور اقلیت متعدد احزاب و گروه‌های سیاسی در هیچ دوره‌ای اقبال چندانی نداشته و سرنوشت و نتایج انتخابات‌ها یا به دست تعصبات قومی و طایفه‌ای یا به دست افراد مستقل رقم خورده است.

هر چند همانند سایر استان‌های کشور جناح و احزاب سیاسی به خصوص دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب سهمی در سرنوشت سیاسی استان داشته‌اند اما این سهم چندان تعیین کننده نبوده است.

 نقش طوایف بر مشارکت در آذربایجان غربی/ بازار داغ نظرسنجی ها

نظرسنجی‌ها بیانگر مشارکت بالای مردم در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی است

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی در آذربایجان غربی گفت: بر اساس نظر سنجی هایی که انجام داده‌ایم نشان از اقبال عمومی و مشارکت بالای مردم در این دوره از انتخابات است.

فخرعلی نیکبخت با اشاره به لزوم توجه به مطالبات مردم به عنوان پیش‌زمینه مهم برای افزایش مشارکت در انتخابات، اظهار کرد: یکی از راه‌های افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو توجه به مطالبات و مشکلات معیشتی مردم است که این موضوع را باید نامزدهای انتخابات مدنظر قرار دهند.

یکی از راه‌های افزایش مشارکت مردم در انتخابات پیش رو توجه به مطالبات و مشکلات معیشتی مردم است که این موضوع را باید نامزدهای انتخابات مدنظر قرار دهند وی با بیان اینکه روز چهارشنبه اتمام مهلت ثبت نام قطعی نامزدهای انتخابات است، عنوان کرد: تا مشخص شدن لیست نهایی کاندیداهای انتخابات اظهار نظر قطعی در خصوص روند و فضای سیاسی این دوره در استان کمی سخت است اما با توجه به ثبت نام چهره‌های جدید می‌توان گفت فضای رقابتی خوبی را شاهد خواهیم بود.

نیکبخت با عنوان اینکه ضمن توجه ارگان‌های نظارتی و اطلاعاتی استان به ایجاد فضای سالم رقابتی اضافه کرد: افرادی که این دوره داوطلب حضور در انتخابات هستند نیز باید به دور فضای تخریب و بداخلاقی باید با بیان برنامه‌ها و فعالیت‌های خود انتخابات را به سمت یک انتخاب اصلح و سالم پیش ببرند.

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان آذربایجان غربی افزود: با نگاهی به انتخابات سال‌های گذشته اکثر فضای انتخاباتی قومی و قبیله‌ای بود اما ارزیابی تاکنون نشان می‌دهد این دوره از انتخابات رنگ مسائل قومیتی کمتر رنگ تر باشد هر چند این موضوع شاید بتواند مشارکت را افزایش دهد اما نمی‌تواند زیاد منجر به انتخاب فرد اصلح باشد و در آینده به نفع استان نیست.

نیکبخت با اشاره به بروز چهره‌های جدید در این دوره از انتخابات توصیه کرد: احزاب و گروه‌های سیاسی استان باید به این چهره‌های جدید فضا داده و از آنها حمایت کنند و با توجه به مطالبات مردم و نیازهای توسعه استان مردم را به سمت انتخاب فرد اصلح راهنمایی کنند.

وی با اشاره به لزوم توجه به مطالبات مردم به عنوان پیش‌زمینه مهم برای افزایش مشارکت در انتخابات، اظهار کرد: قطعاً قابل انکار نیست که برآورده ساختن خواسته‌ها و مطالبات به حق و قانونی و مشروع مردم و آن چیزی که در قانون اساسی به عنوان حقوق مردم پیش‌بینی شده، در افزایش مشارکت بی تأثیر نخواهد بود.

 نقش طوایف بر مشارکت در آذربایجان غربی/ بازار داغ نظرسنجی ها

فضا دادن به تمام احزاب و گروه‌ها منجر به افزایش مشارکت می‌شود

علیرضا ملامحمدی زاده یکی از فعالان سیاسی استان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از راه‌های افزایش مشارکت مردم فضا دادن به تمام احزاب و گروه‌ها است یعنی در تأیید یا رد صلاحیت‌ها باید مسئولان به سلایق متعدد سیاسی توجه کنند.

وی با بیان اینکه اظهار نظر در خصوص فضای انتخاباتی استان با توجه به نهایی نشدن نامزدهای انتخاباتی کمی سخت است، گفت: با توجه به استقبال در تعداد ثبت نام کنندگان پیش بینی می‌شود شاهد افزایش مشارکت مردم در انتخابات باشیم اما به شرطی اینکه به سلایق مختلف فضا داده شود.

افرادی که داوطلب این دوره از انتخابات هستند باید معیشت و نیازهای توسعه‌ای مردم و استان را مدنظر قرار داده و برنامه‌های خود را به مردم اعلام کنند

ملامحمدی زاده با اشاره به مسائل و مشکلات متعدد به خصوص اقتصادی در جامعه عنوان کرد: افرادی که داوطلب این دوره از انتخابات هستند باید معیشت و نیازهای توسعه‌ای مردم و استان را مدنظر قرار داده و برنامه‌های خود را به مردم اعلام کنند.

این فعال سیاسی بیان واقعیت و ورود با برنامه از سوی نامزدهای انتخاباتی را یکی دیگر از راه‌های افزایش مشارکت مردم در انتخابات دانست و افزود: اگر با صداقت واقعیت‌ها به مردم بیان شود و به دور از بداخلاقی و تخریب رقبا نامزدها برنامه‌های خود را برای رفاه و رفع مشکلات مختلف استان و مردم بیان کنند بی شک شاهد انتخاباتی پرشور و انتخاب اصلح خواهیم بود.

وی با بیان اینکه مردم در طول انقلاب اسلامی تاکنون همواره پشتیبان نظام بوده و در تمامی برهه‌های حساس سیاسی توطئه‌های دشمنان را خنثی کرده و در انتخابات حضور پرشوری داشتند، گفت: در این دوره با توجه به فضای حاکم در کشور و نیز رخدادهای بین المللی مطالبات و نیازهای مردم باید مورد توجه مسئولان و نیز افرادی که داوطلب در این دوره از انتخابات هستند مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به نقش مهم رسانه و فضای مجازی در برگزاری انتخابات عنوان کرد: رسانه‌های استانی باید تلاش‌ها و فعالیت‌هایی که از ابتدای انقلاب شده و خدماتی که نظام داشته و در برخی از زمینه‌ها مغفول باقی مانده را آگاهی‌بخشی کنند و به اطلاع مردم برسانند و زمینه را برای حضور هرچه بیشتر مردم در انتخابات به وجود آورند. امیدوارم با امیدبخشی به مردم، بتوانیم انتخابات پرشوری را دنبال کنیم.

ملامحمدی زاده اضافه کرد: مردم با توجه به وفاداری و همراهی که با نظام داشته‌اند، انتظارات و توقعاتی نیز دارند. این توقعات در قالب قانون و شرع و آن چیزی که قانون اساسی برای مردم به عنوان حقوق آن‌ها پیش‌بینی کرده، باید برآورده و تلاش شود که زمینه مشارکت عمومی مردم فراهم آید.

 نقش طوایف بر مشارکت در آذربایجان غربی/ بازار داغ نظرسنجی ها

هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخاباتی در آذربایجان غربی تشکیل شده است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی و رئیس ستاد انتخابات آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: در راستای برگزاری هرچه بهتر و مطابق زمان بندی انجام شده، هیأت‌های اجرایی ۴۹ حوزه اصلی و فرعی انتخاباتی استان تشکیل شده است.

در راستای برگزاری هرچه بهتر و مطابق زمان بندی انجام شده، هیأت‌های اجرایی ۴۹ حوزه اصلی و فرعی انتخاباتی استان تشکیل شده است رضا ابراهیمی با تاکید بر اینکه تمامی تمهیدات لازم برای برگزاری انتخابات قانونمند با مشارکت حداکثری مردم در آذربایجان غربی اندیشیده شده است، افزود: صیانت از آرای مردم به عنوان یک امانت مهم، اصلی اساسی است و در برگزاری انتخابات باید بیش از هر چیز رضای خداوند متعال را در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: شعب اخذ رأی را با توجه به آمار و وضعیت شعب در دوره‌های گذشته به خوبی باید آسیب‌شناسی شوند و اطلاعات لازم را در سامانه جامع انتخابات بارگذاری کنند تا در زمان برگزاری انتخابات از بروز هر گونه مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان‌غربی با اشاره به اتمام ثبت‌نام نهایی از داوطلبان انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی در استان گفت: طی‌یک هفته، ۷۶۶ داوطلب مربوط به حوزه‌های دهگانه انتخابیه استان با مراجعه به سامانه وزارت کشور ثبت نام خود را قطعی کردند.

رضا ابراهیمی با بیان اینکه از این تعداد، ۶۸۵ نفر شامل ۸۹ درصد مرد و ۸۱ نفر شامل ۱۱ درصد کل ثبت نامی ها زن هستند، افزود: همچنین رده سنی ثبت نام کنندگان در این دوره تاکنون ۲۴۲ نفر در رده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال، ۲۸۰ نفر در رده ۴۰ تا ۵۰ سال، ۱۹۹ نفر در رده سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و ۴۵ نفر در رده سنی ۶۰ تا ۷۵ سال هستند.

وی درخصوص مدرک تحصیلی ثبت نام کنندگان طی پنج روز نخست مهلت ثبت نام قطعی در انتخابات مجلس شورای اسلامی در آذربایجان غربی اظهار کرد: از این تعداد، ۶۲۰ نفر کارشناسی ارشد، ۱۰۲ نفر دکترا، ۳۴ نفر کارشناسی و ۱۰ نفر تحصیلات حوزوی دارند.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان غربی ادامه داد: از کل ثبت نام شدگان، ۲۸۴ نفر معادل حدود ۳۷ درصد مربوط به ارومیه، ۸۷ نفر مربوط به حوزه انتخابیه خوی و چایپاره، ۷۱ نفر در حوزه انتخابیه میاندوآب – چهاربرج و باروق، ۶۶ نفر مربوط به حوزه انتخابیه ماکو- شوط - پلدشت و چالدران و ۶۰ نفر در حوزه انتخابیه شاهین‌دژ و تکاب ثبت نام خود را قطعی کرده‌اند.

وی افزود: همچنین ۵۴ نفر در سلماس، ۵۲ نفر در حوزه نقده - اشنویه، ۳۴ نفر در مهاباد، ۳۲ نفر در بوکان و ۲۴ نفر در حوزه انتخابیه سردشت – پیرانشهر و میرآباد ثبت نام کرده‌اند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: در دوره گذشته ۵۳۴ نفر در استان برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبت نام کرده بودند که امسال ۲۳۲ نفر معادل ۴۳ درصد افزایش یافته است.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه برگزار می‌شود.

پیش از این و در مرحله پیش‌ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، حدود ۴۹ هزار نفر در کشور و یک هزار و ۳۹۷ نفر در آذربایجان غربی ثبت نام کرده بودند.

در حال حاضر جمعیت آذربایجان غربی به بیش از سه میلیون و ۳۵۱ هزار نفر رسیده و تعداد واجدان شرایط نیز در انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی در استان از ۲ میلیون و ۲۹۹ هزار نفر به ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر افزایش یافته بود.

البته در ۱۰ دوره پیشین، آذربایجان‌غربی ۹ حوزه انتخابیه داشت که در دوره یازدهم با جدا شدن شاهین‌دژ و تکاب از میاندوآب، به ۱۰ حوزه افزایش یافت و این دوره نیز انتخابات در ۱۰ حوزه برگزار می‌شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.