در جریان برگزاری یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز، گزارش کامل و تفصیلی آمار عملکرد منابع و مصارف شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ شهرداری تبریز در قالب ۵۰۰ صفحه مجلد پس از ارائه مدیر کل برنامه و بودجه به تایید و تصویب اعضای پارلمان شهری تبریز رسید.
جزییات آمار عملکرد منابع و مصارف شش ماه نخست سال ۱۴۰۲ شهرداری تبریز در این جلسه مورد تحلیل قرار گرفت و نقاط قوت و ضعف آن بررسی شد.
مطابق با ماده ۷۱ قانون شهرداریها و اجرای سیاست شفافیت در عملکرد شهرداری شیشهای، آمار عملکرد منابع و مصارف ششماهه اول و دوم هر سال شهرداری تبریز پس از تصویب شورای اسلامی شهر در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
بر اساس گزارش درآمد و هزینه ششماهه نخست سال ۱۴۰۲، شهرداری تبریز با تحقق ۸۵ درصدی، موفق به حصول درآمد بالغ بر ۹۰ هزار میلیارد ریال شده است و همچنین درآمد سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری تبریز در ششماهه نخست سال، سه هزار و ۱۰۹ میلیارد است و ۶۴ درصد تحقق داشته دارد.
بر همین اساس این میزان از تحقق درآمد نشان از عزم جدی و همافزایی مضاعف مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر و مجموعه شهرداری تبریز دارد.
اهدای بن خرید به دانشآموزان و مشارکت در برگزاری نمایشگاه کتاب توسط شهرداری تبریز
لایحه شهرداری تبریز مبنی بر مشارکت این مجموعه در برگزاری نمایشگاه کتاب و اهدای بن خرید به دانش آموزان به تصویب اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.
اعضای شورای اسلامی شهر تبریز در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه خود به بررسی لایحه شهرداری مبنی بر مشارکت شهرداری در برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز و اهدای بن کتاب به دانش آموزان پرداختند.
دو فوریت لایحه شهرداری مبنی بر مشارکت مجموعه در برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز و اهدای بن کتاب به دانشآموزان توسط شورای اسلامی شهر اعلام وصول شد.
شهردار تبریز در خصوص همکاری شهرداری با مدارس تبریز و دستگاه تعلیم و تربیت اظهار کرد: در سالجاری برای ۱۰۰ مدرسه از مدارس دولتی خدمات محلهای ارائه شده و برای سال آتی نیز روند همکاری و مساعدت ادامه خواهد داشت.
یعقوب هوشیار در تشریح این لایحه تشریح کرد: پیشنهاد شهرداری مساعدت ۱۰ میلیارد ریالی در خصوص برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز و اختصاص ۳۰ میلیارد ریال برای اهدای بن کتاب با اولویت مدارس خاص(استثنایی) و دانشآموزان تحت تکلف کمیته امداد و بهزیستی انجام میگیرد.
وی شرط اجرای این لایحه شهرداری مبنی بر عدم اخذ هزینه از رسانهها جهت حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز عنوان کرد و گفت: پس از تامین بن مدارس استثنایی و دیگر مدارس با شرایط خاص، مابقی بن های کتاب در اختیار مدیران مدارس دولتی جهت تجهیز کتابخانه ها قرار میگیرد.
در نهایت لایحه شهرداری مبنی بر مشارکت در برگزاری نمایشگاه کتاب تبریز و اهدای بن کتاب به دانشآموزان سرجمع با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال در جلسه امروز شورا مورد تصویب اکثریت اعضا قرار گرفت.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی شمال غرب کشور از ۱۷ تا ۲۱ آبان در محل نمایشگاه بینالمللی تبریز از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۱ برگزار می شود.
بهبود کنترل هوشمند ترافیک با توسعه شبکه فیبر نوری
شهردار تبریز از بهبود کنترل هوشمند ترافیک شهر به کمک توسعه شبکه فیبرنوری، نصب دوربینهای ترافیکی و بهرهبرداری از ساختمان مرکز کنترل ترافیک خبر داد.
یعقوب هوشیار در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر با تشریح برنامههای ترافیکی و حمل نقلی تبریز اظهار کرد: برای نیل و تحقق شهر هوشمند و کنترل هوشمند ترافیک شهری نیازمند بسترسازی و فراهم کردن زیرساختها هستیم.
وی با بیان اینکه احداث فیبرنوری از اساسی ترین زیر ساخت برای هوشمندسازی تبریز است، ادامه داد: شهرداری اقدامات ویژه برای احداث و توسعه فیبرنوری انجام میدهد به طوری که هفته گذشته ترمینال مرکزی تبریز پس از سالها به شبکه فیبرنوری متصل شد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته برخی از سازمانها و مراکز حساس شهر به شبکه فیبرنوری وصل شده است، بیان کرد: با همراهی اعضای شورای اسلامی شهر فاز اول احداث فیبرنوری به طول ۴۰۰ کیلومتر توسط همکاران مجموعه و پیمانکار در حال اجرا بوده و در فاز دوم نیز احداث ۴۵۰ کیلومتر فیبرنوری پس از بسترسازیهای لازم، استارت خواهد خورد.
شهردار تبریز اولویت نخست شهرداری در پروژه فیبر نوری را تمرکز روی مسیرهای ترافیکی شهر عنوان کرد.
وی ضمن تشریح اقدامات ترافیکی شهرداری از آغاز نصب هزار دوربین ترافیکی با هزینه کرد ۲۰۰ میلیارد تومان تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: تصمیم شهرداری کنترل هوشمند ترافیک تبریز با ارتباط دادن دوربینها با شبکه فیبرنوری است چرا که راهاندازی و توسعه شبکه فیبرنوری از پیش نیازهای کنترل هوشمند ترافیک شهر هوشمند است.
وی اولویت نخست شهرداری را در حوزه هوشمندسازی را تامین و فراهمسازی زیرساختها دانست و اذعان کرد: راهاندازی و تکمیل شبکه فیبرنوری در سطح شهر به همراه نصب دوربینهای ترافیکی تا پایان سالجاری اتمام مییابد و همچنین پروژه ساختمان مرکز کنترل ترافیک هوشمند و مدیریت بحران تبریز شامل پنج طبقه تا سوم خرداد سال آینده به بهرهبرداری میرسد تا با تکمیل تک به تک پازلهای هوشمندسازی شاهد تحول بنیادین در حوزه ترافیک شهری باشیم.
هوشیار در پایان با اشاره به تمرکز شهرداری و تخصیص ۳۰ درصد بودجه شهرداری برای احداث و تکمیل ایستگاههای مترو تبریز خاطرنشان کرد: پروژه خط ۲ مترو تبریز بیوقفه تداوم داشته و شهرداری برای احداث هر ایستگاه مترو سه هزار و ۲۰۵ میلیارد تومان هزینه کرده است.
وی یادآوری کرد: همچنین دستگاه حفاری تی بی ام غربی نیز ۲۰ آذر ماه با موفقیت از خط خارج خواهد شد.
فعالسازی دیپلماسی شهری در شهرداری تبریز
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای تبریز از جمله در حوزه اقتصاد شهری، مدیریت شهری باید برای فعالسازی دیپلماسی شهری تلاش کند.
سیدکاظم زعفرانچیلر صبح امروز در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز با ارائه گزارش سفر شهردار و اعضای این کمیسیون به ترکیه، عنوان کرد: بین کشورهای همسایه، کشور ترکیه به نسبت دیگر کشورها حائز اهمیت است چرا که امنیت و رشد اقتصادی به نسبت دیگر کشورهای همسایه در آنجا ملموستر است.
وی با اشاره به اشتراکات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی بین تبریز با شهرهای ترکیه، خاطرنشان کرد: حضور بیش از ۲۷ هزار دانشجو و و هزاران نخبه ایرانی در ترکیه باعث افزایش توجه ما به این کشور شده است.
به گفته وی شتاب بیشتر سرمایهگذاری و شناسایی سرمایهگذاران داخلی و خارجی، طبقهبندی فرصتهای سرمایهگذاری شهر و معرفی این فرصتها، جذب سرمایهگذاران ایرانی ساکن در خارج از کشور و بازگشت سرمایه آنها به ایران از جمله اهداف این سفر بود.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به دعوت از سرمایهگذاران کشور ترکیه برای حضور در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایه گذاری تبریز، بیان کرد: موافقتهای نسبی با سرمایهگذاران انجام یافته است و امیدوارم در خلال این رفت و آمدها، ارتباطات بیشتری شکل بگیرد.
وی اظهار امیدواری کرد این دیدارها در خصوص انعقاد قرارداد سرمایهگذاری مفید واقع شود.
شهردار تبریز نیز در این زمینه عنوان کرد: طی شش روز حضور در کشور ترکیه ۱۸ جلسه رسمی و تعدادی جلسات غیررسمی برگزار شد و در همین راستا جلساتی در حوزه داروسازی، مترو، فضای سبز و... با سرمایهگذاران ترکیه ای برگزار شد.
یعقوب هوشیار یادآوری کرد: دیدار با سرکنسول ایران در استانبول، دیدار با سرمایهگذاران استانبول، دیدار با شهردار سابق بورسا و تیم اقتصادی وی، دیدار با اتاق بازرگانی استانبول در حوزه مدیریت شهری، بازدید از پروژههای مختلف از جمله برنامه های این سفر بود.
وی با اشاره به دیدار با شهردار انکارا، سفیر ایران در آنکارا، اعضای اتاق بازرگانی انکارا و... بیان کرد: پس از انجماد و رکود چند ساله در دیپلماسی شهری، این دیدارها اتفاق خوبی در معرفی ظرفیتهای تبریز در انکارا و استانبول بود.
۱۲ نامگذاری جدید در معابر و اماکن عمومی شهر تبریز
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز از نامگذاری ۱۲ معبر شهری در کمیته نامگذاری اماکن و معابر عمومی شهر خبر داد.
غلامرضا احمدی صبح امروز در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص نامگذاری معابر و اماکن عمومی شهر تبریز اظهار کرد: بر این اساس خیابان جدیدالاحداث ۲۰ متری واقع در خیابان ولیعصر کریمخان بالاتر از پل کابلی به نام « شهید وحید نومی گلزار » به تصویب رسید.
وی افزود: درخواست نامگذاری ورودی شهرک خاوران تا ابتدای بیمارستان به نام «حاج کریم مردانی آذری» مطرح شده بود که این نامگذاری به تصویب رسید.
وی ادامه داد: نامگذاری کوچهای بینام واقع در جاده باسمنج روبروی باغیعقوب پشت کارخانه آذرآویز به نام کوچه « شهید عبدالرسول عباسنژاد » تصویب شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: درخواست تغییر نام کوچه غفاری، واقع در خیابان مفتح سه راه توکلی، خیابان شهید فاتح به نام «شهید جاویدالاثر اللهوردی دارانداشی» و درخواست تغییر نام کوچه نجاران واقع در خیابان مفتح سه راه توکلی خیابان شهید فاتح به نام «شهید میرحسین مرتضوی» به تصویب رسید.
وی اضافه کرد: همچنین درخواست نامگذاری کوچه بینام واقع در چهاراه لاله۳ اشرفی لاله روبروی بهپخش ۱۰ متری لاهیجانی به نام «شهید والامقام مقصود رفعت سیس» و درخواست نامگذاری کوچه بینام واقع در خیابان ثقه الاسلام شمالی (منبع آب) پشت بهداشت استان کوی قمر بنی هاشم، کوچه اول به نام کوچه «شهید محمدرضا اسمعیلزاده» به تصویب رسید.
وی عنوان کرد: در این بین درخواست تغییر نام کوچه صفا واقع در ششگلان کوی توفیق به نام « شهید غلامعلی هنانیان» و درخواست نامگذاری کوچه بینام واقع در ۲۰ متری سهند ۱۸ متری نیاوران به نام «شهید رسول فاتح شاملو» به تصویب رسید.
به گفته احمدی، درخواست نامگذاری کوچه بنبست بینام واقع در خیابان ورزش، کوی شهید غیبی به نام بنبست «نیلوفر» تصویب شد.
وی یادآوری کرد: همچنین درخواست نامگذاری کوجه بینام واقع در آبرسان کوی فرهنگیان کوچه سوم غربی به نام کوچه «رضوان» و درخواست نامگذاری کوچه بینام واقع در خیابان اشکان کوی ۶ متری جنب تعاونی ابوذر به نام کوچه «گندم» به تصویب رسید.
امنیت اجرایی از مهمترین فاکتورهای جذب سرمایهگذاری پایدار است
عضو کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز افزایش امنیت سرمایهگذاری را از مهم ترین فاکتورهای جذب سرمایهگذار به صورت پایدار دانست.
یاسین بجانی با اشاره به اهمیت جذب سرمایهگذار برای هرچه بهتر مسیر توسعه تبریز اظهار کرد: توجه به مقوله سرمایهگذاری در محور سیاستگذاریهای شورا و شهرداری قرار دارد چرا که این حوزه کاری در سالهای قبل مورد غفلت قرار گرفته بود.
وی با اشاره به برگزاری پیش نشست همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری تبریز در ترکیه افزود: شهرهای ترکیه همچون استانبول، قونیه، ازمیر در حوزه مدیریت شهری تجارب خوبی کسب کردند که انتقال تجارب می تواند باعث توسعه تعاملات و ارتقا علمی طرفین را فراهم کند.
وی با اشاره به برگزاری بخش علمی همایش فرصتهای سرمایهگذاری در دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: نگاه علمی به موضوعات شهری باعث گرهگشایی در حوزههای مختلف شده و راه را برای جذب سرمایهگذار هموارتر خواهد کرد.
عضو کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز شناسایی دقیق و نیازسنجی سرمایهگذاران را از موضوعات حائز اهمیتی در جذب حداکثری مشارکت مردمی دانست و اضافه کرد: افزایش امنیت سرمایهگذاری از مهمترین فاکتورهای جذب پایدار سرمایهگذار است چرا که افرادی که در تبریز دست به مشارکت اقتصادی زدهاند، مبلغان و مشاورهدهنده سرمایهگذاران دیگر خواهند بود.
بخش علمی همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری به عنوان بزرگترین رویداد سرمایهگذاری کشور با مشارکت دانشگاه تبریز ۱۵ آبانماه جاری در تالار وحدت این دانشگاه برگزار می شود.
تجلیل از استاد دانشگاه تبریز به عنوان یکی از دانشمندان ۲ درصد برتر جهان
شهردار و شورای اسلامی شهر از بختیار فیضی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز به جهت انتخاب این استاد به عنوان یکی از دانشمندان ۲ درصد برتر جهان، تجلیل به آمد.
اعضای شورای اسلامی شهر تبریز در یکصد و پنجاه و هشتمین جلسه شورا از بختیار فیضی زاده عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز و دانشیار دانشکده ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﯾﺰی و ﻋﻠﻮم محیطی به جهت انتخاب این استاد در جمع دانشمندان ۲ درصد برتر جهان تجلیل کردند.
بختیار فیضیزاده در این جلسه با اشاره به پروپوزال خود مبنی بر همکاری بین شهر تبریز و شهرداری برلین اظهار کرد: این پروپوزال مورد تائید واقع شده و بحثهایی در خصوص مخاطرات شهری تبریز، برنامهریزی برای آب شرب تبریز، توسعه اقتصادی شهر مطرح شده که در نشریات معتبر چاپ شده است.
وی افزود: در موضوع ترافیک و حمل و نقل در این پروپوزال الگوهای مرتبط با ترافیک شهری و سازههای حمل و نقل شهری و نقش آنها در ترافیک مناطق مورد بررسی قرار گرفته و تمامی مسیرهای شهری آنالیز و بررسی شده است.
وی با اشاره به زلزلهخیز بودن شهر تبریز خاطرنشان کرد: در این مطالعه آمادگی شهری و امکانات موجود همچون پناهگاه، زیرساختها و... مورد بررسی قرار گرفته و مخاطرات طبیعی شبیهسازی شده است که همچنین تمام ظرفیتها و آیتمهای اجتماعی و اقتصادی شهر مورد بررسی قرار گرفته و این بررسیها از سوی دانشگاههای برتر و معتبر جهان مورد تائید و حمایت قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، دانشگاه تبریز امسال با انتخاب ۳۰ نفر در لیست دانشمندان ۲ درصد برتر جهان پس از دانشگاههای تهران و صنعتی شریف در رتبه سوم دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت.
انتهای پیام