اپل، متا و تیک تاک از ورود سرویس‌های خود به فهرست DMA اتحادیه اروپا شکایت کردند

دیجیاتو شنبه 27 آبان 1402 - 12:31
اپل در واکنش به «دروازه‌دار» دانستن اپ استور و iMessage در لیست جدید ضدانحصار DMA، تصمیم اتحادیه اروپا را به چالش کشیده است. The post اپل، متا و تیک تاک از ورود سرویس‌های خود به فهرست DMA اتحادیه اروپا شکایت کردند appeared first on دیجیاتو.

اپل نیز مانند متا و ByteDance، مالک تیک تاک، اعتراض خود نسبت به نحوه تعریف پلتفرم‌هایش توسط قانون بازارهای دیجیتال (DMA) اتحادیه اروپا را اعلام کرد.

رویترز براساس پستی که توسط دیوان عدالت اتحادیه اروپا در ایکس منتشر شده، می‌گوید اپل در اعتراض به تصمیمات کمیسیون اروپا تحت عنوان قانون بازارهای دیجیتال یک پرونده حقوقی تشکیل داده است. هرچند جزئیات این شکایت عمومی نشده است، بلومبرگ هفته گذشته در گزارشی گفته بود که اپل برای قراردادن اپ استور و iMessage در لیست جدید ضدانحصار DMA، تصمیم اتحادیه اروپا را به چالش خواهد کشید.

اپل همچنین روز گذشته اعلام کرد که از سال 2024 استاندارد پیام‌رسانی RCS را در گوشی‌های آیفون به کار خواهد گرفت و با این تصمیم، به‌طور بالقوه یکی از چالش‌های خود با اتحادیه اروپا را برطرف کرده است.

قانون بازارهای دیجیتال (DMA) که در مجموع برای تقویت رقابت دوستانه و جلوگیری از تحمیل شرایط ناعادلانه به مشتریان توسط کسب‌و‌کارها تنظیم شده است، به رگولاتوری‌ها اجازه می‌دهد تا سرویس یا پلتفرم شرکت‌های مسلط بر بازار را به‌عنوان «دروازه‌دار» یا به‌اندازه کافی بزرگ و قدرتمند تعیین کنند که بین کسب‌و‌کارها و مشتریان به‌عنوان یک گلوگاه عمل می‌کنند. آن‌ها سپس می‌توانند برای رفتارهای نامناسب شرکت‌ها جریمه صادر کنند. در حال حاضر 22 سرویس از شش شرکت بزرگ فناوری، یعنی اپل، مایکروسافت، آلفابت، متا، آمازون و ByteDance به‌عنوان «دروازه‌دار» شناخته شده‌اند.

متا و ByteDance در کنار اپل به DMA اعتراض می‌کنند

مایکروسافت و گوگل ظاهراً «دروازه‌دار» بودن پلتفرم‌های خود را پذیرفته‌اند، اما متا و ByteDance به این تصمیم اعتراض کرده‌اند. متا به‌طور خاص دروازه‌دار تلقی‌شدن دو پلتفرم Messenger و Marketplace را زیر سوال برده و به دنبال توضیح مناسب برای آن‌ها است. (متا این تصمیم برای فیسبوک، اینستاگرام و واتس‌اپ را به چالش نکشیده است.)

استدلال غول شبکه‌های اجتماعی این است که Marketplace یک سرویس مشتری‌به‌مصرف‌کننده محسوب می‌شود و Messenger ویژگی چت درون فیسبوک است، نه یک واسطه آنلاین.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.