خبرگزاری مهر - گروه استانها: با اعلام هشدار سطح قرمز هواشناسی برای آسمان لرستان و ورود سامانه بارشی نسبتاً قوی به لرستان، شاهد بارش باران، رعدوبرق، رگبار برف در شهرهای سردسیر، بارش برف در ارتفاعات و گردنهها و… بودیم.
این بارش شدید باران موجب لغزندگی سطح جادهها، جاریشدن رواناب و آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، تخریب پلهای موقت بهجامانده از سیلاب سال ۹۸ و… شد.
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی و اجرایی
احمدرضا دالوند معاون استاندار لرستان با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی کشور مبنی بر وضعیت قرمز در استانهای غربی کشور از جمله لرستان و با تأکید بر آمادهباش تمامی دستگاههای خدماترسان، اظهار داشت: مسئولیت مدیریت بحران در شهرستانها با فرمانداران است، فرصت کم و باتوجهبه میزان بارشی که بهصورت نقطهای از طرف سازمان هواشناسی اعلام شده، فرمانداران باید تمهیدات لازم را فراهم کنند.
وی، تصریح کرد: باتوجهبه اعلام هواشناسی بارشها از صبح امروز دوشنبه آغاز و شهرستانهای خرمآباد و پلدختر و… با بارشهای نقطهای مواجه شد.
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه در مواقع بحران حد و مرزی بین دستگاهها وجود ندارد، عنوان کرد: دستگاهها تجهیزات و ماشینآلات خود را باید در اختیار فرمانداران قرار دهند و با هر دستگاهی که در این زمینه کوتاهی کند، قطعاً برخورد میشود.
دالوند، ادامه داد: هر جا گزارشی مبنی بر کمکاری دستگاهی داشته باشیم، برخورد خواهیم کرد.
وی، بیان کرد: بعضی از پلهای ما با مشکل مواجه هستند که نیاز است، فرمانداران آنها را شناسایی و به معاونت عمرانی استانداری اعلام کنند.
راه ارتباطی ۴۰ روستا تخریب شد
مهدی پازوکی مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره وقوع بارش شدید باران در لرستان، اظهار داشت: در حال حاضر شاهد بارندگی خوب، پربار و شدیدی در استان هستیم.
وی عنوان کرد: شهرستانهای پلدختر و معمولان بیشترین بارندگیها را داشتهاند.
وی با اشاره به طغیانی شدن رودخانهها، آبگرفتگی معابر و لغزنده شدن سطح جادهها در این دو شهرستان، افزود: مدارس نوبت عصر ابتدایی در شهرستان پلدختر نیز تعطیل شدند.
پازوکی، ادامه داد: دو دستگاه پل در منطقه «چول هول» و «بن لار» شهرستان معمولان که به شکل موقت از سال ۹۸ ایجاد شده بودند در جریان این بارشها دوباره تخریب شدند و راه ارتباطی تقریباً ۴۰ روستا در شهرستان معمولان قطع شد.
وی با بیان اینکه هفت ماشین در راه مانده بودند که عملیات امداد و نجات برای آنها توسط هلالاحمر انجام شد، تصریح کرد: در سایر نقاط استان فعلاً مشکل خاصی نداریم.
تلاش راهداران برای بازگشایی دو محور روستایی «معمولان»
شیروانی مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در پی بارشهای اخیر، تمامی محورهای اصلی استان باز و تردد بهصورت عادی برقرار است.
وی ادامه داد: در شهرستان معمولان در دو محور روستایی «بن لار» و «چول هول» باتوجهبه بالا آمدن سطح آب به طور موقت مسدود شدهاند، در حال حاضر راهداران در منطقه مستقر هستند تا در صورت فروکشکردن آب، عملیات بازگشایی محورها انجام شود.
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای لرستان، بیان کرد: در حال حاضر ۳۶۰ دستگاه انواع ماشینآلات سبک، سنگین و نیمهسنگین، ۳۸ پایگاه راهداری، ۴۰۰ نفر نیروی راهدار در قالب ۳۸ تیم، بهمنظور مقابله با بحرانهای احتمالی و انجام راهداری زمستانی در تمامی محورهای استان مستقر هستند.
شیروانی، تأکید کرد: هم استانیها میتوانند قبل از سفر از طریق برقراری تماس با سامانه ۱۴۱ از آخرین وضعیت راههای استان و کشور مطلع شوند.
۲۴.۷ میلیمتر باران در لرستان بارید
بهروز مرادپور مدیرکل هواشناسی لرستان نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به میزان بارندگیهای لرستان در قالب سامانه بارشی اخیر تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه امروز دوشنبه، اظهار داشت: میزان این بارشها در خرمآباد ۱۹.۸ میلیمتر، بروجرد ۲۰.۸ میلیمتر، کوهدشت ۱۶.۴ میلیمتر، الیگودرز ۱۶.۳ میلیمتر، دورود ۱۶.۹ میلیمتر، نورآباد ۲۶.۹ میلیمتر، الشتر ۲۴.۶ میلیمتر و ازنا ۶.۵ میلیمتر بوده است.
وی همچنین میزان بارشها در پلدختر را ۵۷.۳ میلیمتر، رومشکان ۱۹ میلیمتر، سپیددشت ۲۷.۱ میلیمتر، چگنی ۴۵ میلیمتر، «شول آباد» ۴۵.۴ میلیمتر، «ایمان آباد» ۱۸ میلیمتر، «ریمله» ۲۹.۳ میلیمتر و «سیلاخور» ۵.۷ میلیمتر اعلام کرد.
مدیرکل هواشناسی لرستان متوسط بارندگیها در این سامانه بارشی را تا کنون ۲۴.۷ میلیمتر عنوان کرد.