بهناز مقدس در گفت و گوی اختصاصی با ایسنا با بیان اینکه ۳ کتاب با عنوانهای نقش رسانههای جمعی در ارتقای اقتصاد مقاومتی، سواد رسانهای و حضرت زینب (س) الگوی تمدن نوین اسلامی را به چاپ رساندهام، گفت: کتاب "حضرت زینب (س)، الگوی تمدن نوین اسلامی" کتابی است که آنچه دختران امروز باید بدانند را بازگو میکند.
وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط جامعه و تغییر الگوهای بسیاری که نوجوانان به ویژه نوجوانان دختر داشتند و تقلید الگو از سر ناآگاهی دارند، نوشتن این کتاب را مدنظر قرار دادم، افزود: زمانی تصمیم به نوشتن این کتاب گرفتم که ماهها سوالی در ذهنم به وجود میآمد که چگونه ممکن است انسانی که ۱۴۰۰ سال پیش زندگی میکرد میتواند الگوی یک انسان دیگر در عصرحاضر باشد؟
مقدس با اذعان به اینکه یک جمله و آیه پرتکراری که از حضرت زینب (س) میشنیدم که میگفتند «ما رأیت الا جمیلاً» که جز زیبایی چیزی ندیدم، تصریح کرد: با این جمله و با توجه به همان سوالی که در ذهنم بود، تصمیم به نوشتن این کتاب گرفتم.
وی خاطرنشان کرد: هدف من از تحریر این کتاب ترویج رسالت حضرت زینب (س) و چگونگی الگو قراردادن ایشان در جامعه امروز و پذیرفتن این الگو توسط نوجوانان بود.
نویسنده کتاب "حضرت زینب (س)، الگوی تمدن نوین اسلامی" با عنوان اینکه نوجوان امروز برای انتخاب الگو از شاخهای به شاخهی دیگر میپرد، اظهار کرد: الگوپذیری تنها عامل خوشبختی نیست، بلکه استعداد و توانایی فردی است که میتواند وسیله رسیدن به اهداف یا همان "شدن" باشد.
وی با بیان اینکه این کتاب را به دختران سرزمینم تقدیم کردم تا الگوی زینبی را الگوی زندگی خود قرار دهند، یادآور شد: اگر امروز ما برای جوانان الگوی مناسبی انتخاب نکنیم از الگوهای وارداتی استقبال میکنند و متاسفانه در کشور برنامه مدونی از سوی سازمانها برای نوجوانان نداریم.
بهناز مقدس با تاکید بر اینکه مسئله مهم این است که رسانههای ما چقدر به بحران دوران نوجوانی در عصر جهانی رسانه و ارتباطات اهمیت میدهند، ذکر کرد: طی دهههای اخیر از واژه دهکده جهانی به سمت خانواده جهانی سوق پیدا کردیم و در گذشته، خانواده یک هویت جمعی داشته است اما امروز به واسطه پیشرفته شدن تکنولوژی و تنوع زیاد رسانهها، خانواده به سمت هویت فردی سوق پیدا کرد.
مقدس چشم را دریچه ذهن انسان دانست و تاکید کرد: امروزه فرزندان ما عمل ما را در جامعه الگوی خود قرار میدهند و این موضوع بسیار مهمی است که یک خانواده باید بداند؛ رفتاری که انجام می دهد بر رفتار فرزندش تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه برای زنان و دختران ما عفت و پاکدامنی همچون بانوی گرانقدر ما حضرت زینب (س) که یکی از راهبران بصیر نهضت عاشورایی بودند نیاز است، گفت: ما باید بیشتر این موضوع را در جامعه فرهنگ سازی کنیم.
نویسنده کتاب "حضرت زینب (س)، الگوی تمدن نوین اسلامی" با عنوان اینکه باید به چگونگی موضع گیری دختران امروز ما در سطح اشاعه در پیروی از عاشورا و حضرت زینب (س) توجه شود، ذکر کرد: این موضوع باید به یک برنامه الگو ساز تبدیل شود و اگر ما این موضوع را برای نوجوانان و دختران امروزمان تعریف کنیم درصدد همین مسائل قرار میگیرند.
مقدس نقش خانواده را در هدایت و نظارت فرزندان با اهمیت برشمرد و افزود: باید الگوپذیری در خانوادهها قرار گرفته و نشان دادن یک الگوی درست از وظایف خانوادهها است.
او ادامه داد: نوع یادگیری الگو گرفتن نوجوانان را بیشتر در این کتاب به تحریر در آوردم و تقویت الگوپذیری و تاثیرگذاری بر نوجوان در این کتاب مطرح شده است.
بهناز مقدس تصریح کرد: در بخشی از کتاب در رابطه با اسلام، الگوپذیری براساس تاریخ، بصیرت، مسئولیت دفاع از دین و امر به معروف و نهی از منکر آمده است.
وی با بیان اینکه نتیجه گیری موضوع این کتاب، عدم شناخت صحیح شخصیت واقعی حضرت زینب (س) به دلیل ضعفهای برخی از نهادهای آموزش در کشور بوده، یادآور شد: این ضعف باعث شد که ما نتوانیم به درستی جایگاه حضرت زینب (س) را در جامعه امروز ترویج دهیم.
این نویسنده محمودآبادی بیان کرد: یک مادر میتواند در الگوپذیری یک دختر در راستای شخصیت حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب (س) نقش بسزایی داشته باشد.
مقدس گفت: در چاپ این کتاب از هیچ ارگان و نهادی کمکی دریافت نکردم و نزدیک به دوسال زمان برد تا نوشتن این کتاب به اتمام برسد و ویراستاری این کتاب را خودم انجام دادم.
وی افزود: از رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان محمودآباد سپاسگزارم که توجه بسیار زیادی به کتاب و کتابخوانی دارند و آئین رونمایی از این کتاب را پس از چاپ یک ساله که مورد بی مهری برخی از اهالی و مسئولین فرهنگ و هنر قرار گرفت ، تدارک دیدند.
مقدس خاطرنشان کرد: حضور مسئولین شهری در اینگونه مراسمها باعث قوت قلب ما نویسندگان خواهد بود که متاسفانه از این مورد هم محروم ماندیم.
انتهای پیام