سیدرضا سلیم بهرامی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه گروه جهادی سلمان در راستای سخنان رهبری مبنی بر اینکه همه هستههای علمی در سراسر کشور آتش به اختیار عمل کنند، افزود: ما از کلید واژه «آتش به اختیار» رهبری استفاده کردیم و هفت نفر از جوانان منطقه ساری با رشتههای تحصیلی و حرفههای مختلف (اعم از پزشکی، داندانپزشکی، روانپزشکی و …) گرد هم آمدیم و گروه جهادی سلمان را تشکیل دادیم.
وی در رابطه با حوزه عمل این گروه جهادی گفت: ما از میان مسائلی که مردم درگیر آن بودند، اولویتسنجی کردیم و بحث درمان را در حوزه کار خود قرار دادیم و علاوه بر آن در حوزه فرهنگی و آموزشی نیز فعال هستیم.
این جهادگر عرصه درمان با بیان اینکه گروه جهادی سلمان فعالیت خود را از سال ۱۳۹۶ شروع کرده است، افزود: تاکنون در ۲۰ برنامه در مناطق محروم و آسیبپذیر استان مازندران ارائه خدمت کردهایم؛ به بیان دیگر، به استثنای ایام کرونا، هر سال حدود ۴ الی ۵ برنامه انجام دادهایم.
وی با بیان اینکه ما بر مبنای بانک اطلاعاتی سازمانهایی مانند سپاه، بهزیستی و.. ورود پیدا کرده و پس از شناسایی اولیه خودمان، وارد منطقه میشویم، افزود: ابتدا با مسؤول پایگاه بسیج آن منطقه ارتباط میگیریم و بعد از آن جلساتی با ریش سفیدان منطقه میگذاریم و سپس برنامه را برگزار میکنیم.
سلیم بهرامی با بیان اینکه برای یک برنامه خدمترسانی، ابتدا منطقه آسیبپذیر یا محروم را شناسایی و پس از آن یک روز (از صبح تا غروب) را برای اردوی جهادی اختصاص میدهیم، در رابطه با خدمات ارائه شده گفت: در حوزه درمان خدمات پزشکی، دندانپزشکی، پی را پزشکی، پایش سلامت، مامایی، روانشناسی، پایش دارویی و داروی رایگان ارائه میکنیم و در کنار بخش خدمات درمانی، بخش فرهنگی و آموزشی نیز داریم.
وی با اشاره به اینکه برای ساعات انتظاری که مردم در صف دریافت خدمات پزشکی و درمانی هستند نیز برنامه فرهنگی و آموزشی تدارک دیدهایم، توضیح داد: برای افراد بزرگسالی که در صف انتظار هستند، آموزش قرائت قرآن و … و آموزش هنرهای دستی ارائه میکنیم و در کنار آن، برای رده سنی کودک و نوجوان نیز طلبه حوزه علمیه، پس از ارتباطگیری، فضای بازی ایجاد میکند و جوایزی اهدا میشود.
آموزش بهداشت دهان و دندان
این جهادگر عرصه درمان از دیگر اقدامات ارائه شده در این برنامه یک روزه به آموزش بهداشت دهان و دندان اشاره کرد و افزود: در این بخش، دانشجوی دندانپزشکی حضور پیدا کرده و به آموزش بهداشت دهان و دندان میپردازد و در انتها نیز مسواک و خمیر دندان اهدا میشود.
مسؤول قرارگاه جهادی سلمان با بیان اینکه بستههای معیشتی نیز به جامعه هدف اهدا میشود، گفت: ما بستههای معیشتی را بهعنوان یک هدیه برای افراد درنظر میگیریم و از این رو، سعی ما بر این است تا به شکل زیبایی کادوپیچ شوند.
وی گستره فعالیت این گروه جهادی را نه فقط شهرستان ساری بلکه سراسر استان مازندران عنوان کرد و افزود: اعضای ما نیز از سراسر استان و حتی خارج از استان هستند که در برنامهها حضور پیدا کرده و ارائه خدمت میکنند.
سلیم بهرامی با بیان اینکه در حال حاضر گروه جهادی سلمان دارای بیش از صد عضو است که به رایگان در حال فعالیت هستند، توضیح داد: بخشی از اعضا دانشجویان حوزه علوم پزشکی هستند یا با دانشکدههای علوم پزشکی در ارتباط هستند اما بخش اعظم گروه ما، متشکل از افرادی است که در مراکز درمانی مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه نگاه ما از روز اول بر این بوده که تنها به خدا توکل کنیم و نگاه ما به دست هیچ سازمان و مجموعهای نباشد، گفت: تنها خدا را در نظر گرفتیم و کار را پیش بردیم و با توجه به هزینههای زیاد حوزه پزشکی و دندانپزشکی و دارویی، خود بچهها همیشه مبلغی را وسط گذاشته و کار را پیش میبرند و در کنارش نیز کمک خیرین است.
مسؤول قرارگاه جهادی سلمان با اذعان بر اینکه این لبخند و نگاه مهربان مردم هر منطقه است که ما را برای انجام برنامه بعدی راسختر میکند، افزود: اکنون علاوه بر شناسایی خودمان، درخواستهایی نیز از سوی مردم برای ارائه خدمات داریم که بیانگر آن است که کارمان مورد توجه مردم واقع شده است و البته مجموعه سپاه هم به ما کمک کردهاند.
وی با بیان اینکه نگاه ما بر این است که هر فردی در هر زمینهای که تخصص دارد، در کار جهادی ورود پیدا کند و گرهای مهم از گرههای مردم را بگشاید، اضافه کرد: اما خواست ما این است که گروههای جهادی به سمت جهادی شدن در حوزه علمی و فناوری بروند و اگر این مهم محقق شود، تحقق همان نگاه رهبری مبنی بر شکلگیری هستههای علمی و فکری و فرهنگی توسط جوانان است؛ به بیان دیگر، گروههای جهادی به جای اقدامات محرومیتزدایی که وظیفه برخی سازمانهاست، به سمت دانشبنیان شدن پیش بروند، همچون مجموعه دانشبنیان رویان که خدمات ارزندهای در سطح کشور و جهان ارائه میدهد.