به گزارش ایرنا، مدیر آستان امامزاده صالح (ع) در این مراسم اظهار داشت: آیت العظمی جوادیآملی تعبیر ویژهای دارند که اگر قرار بود پیامبری بعد از پیغمبر(ص) حاضر شود، اعجاز او رسانه بود، باید مسئله رسانه را جدی بگیریم، امامزاده صالح(ع) قطب فرهنگی است که ظرفیتهای فراوانی داشته و برکات آن نه فقط شامل شمال تهران و ایران، بلکه در حوزه جهانی نیز جاری و ساری است.
حجت الاسلام احسان بی آزار تهرانی افزود: ما انتظار داریم که این جشنواره فتح بابی برای حضور رسانهها و اهل هنر در این مکان به عنوان فضای مقدس و قطب فرهنگی معنوی شمال شهر تهران باشد.
وی ادامه داد: این جشنواره که فرصتی است برای به تصویر کشیدن برکات، توسلات و عبادات در اماکن مقدسه، با حضور هنرمندانی وابسته به دین و با دغدغههای دینی همچون مبلغان حوزه، دبیران پرورشی و اساتید دانشگاهها اداره خواهد شد.
تولیت آستان حضرت امامزاده صالح(ع) بیان کرد: این جشنواره یک شروع خوب و فرصتی مغتنم برای گرد هم آمدن و همفکری اهالی هنر و مومنین دغدغهدار است که امیدواریم با افتتاح و تشکیل دبیرخانه و اختصاص مکانی برای حضور هنرمندان، این عزیزان با هنرنمایی و خردورزی و حضور خود به بهبود برنامههای فرهنگی این مکان مقدس کمک کنند، چرا که معتقدیم چشمان تیز اهالی رسانه و زبان ناصح آنها میتواند باعث رفع مشکلات و نواقص فعالیتهای ما در این آستان مقدس باشد.
وی ادامه داد: به قدرت عظیم رسانه ایمان داریم و امیدواریم که این قدرت و امکان بزرگ با دست در دست هم قرار دادن اهالی هنر و اهل دین تبدیل به مفتاحی برای گشایش مشکلات بزرگ فرهنگی و اجتماعی شود.
بیآزار تهرانی بیان کرد: اگر شخصیت امامزاده صالح(ع) امروز حی و زنده بودند، قطعاً به خدمترسانی به مردم و گرهگشایی از مشکلات ایشان میپرداختند و امروز نیز رویکرد جدید سازمان اوقاف برطرف کردن مشکلات مردم است.
در ادامه این همایش اصغر همت، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان اینکه خوشحال هستم که هنر با برگزاری چنین جشنوارههای بسط و توسعه پیدا میکند، گفت: آیتالله جوادی آملی در پیام خود نکته بسیار مهمی را بیان کردند که همانا آگاهی، خیال و حس باید در حیطه هنر باشد. هنر همراه با علم و استفاده بهینه از خیال و حس عصاره بازیگری در عرصههای مختلف همچون عرصه سینما است.
وی افزود: بنده به تکثرگرایی در دین معتقد هستم که هنر را محدود نمیکند و آن را در چهارچوب دین یا مذهبی خاص ارائه نمیدهد، هنر، عامل سوق دادن انسان به سوی کمال، رستگاری، راستی، صداقت و هر چیز خوبی که خداوند متعال آفریده، است.
این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه هنر، عامل انسان بهتری شدن است، گفت: خاستگاه تئاتر، دین است و ریشه اصلی هنر تئاتر و دیگر هنرها جدای از دین نیست، ادیان مختلف تفاوتی با هم ندارند و مهم انسان بودن، اخلاقمداری و صداقت است.
وی با بیان اینکه اگر ایمان ظاهری مبنای امور قرار گیرد به کژراهه میرویم اظهار کرد: اگر عمق دین را درک نکنیم، راهکارها و چارههای که ارائه میدهیم دچار اشکال میشود، ایمان ظاهری برخواسته از عرف جامعه است و متأسفانه در ارائه آثار دینی خود بیشتر به ظواهر و رواج خرافات پرداخته است که نه تنها نفعی برای جامعه نداشته، بلکه دین را با خطر مواجه کرده است.
همت به بازیگرانی که قصد ورود به حوزه سینما و دین را دارند بیان کرد: بازیگری که میخواهد به این عرصه ورود پیدا کند باید به عمق دین برسد که این مسئله به مفهوم دین بازگشته و احتیاج به دانش و دانایی تکنیکی دارد.
وی با بیان اینکه هیچکس نمیتواند صرفا با استعداد یا علاقه شخصی به تمامی این عرصهها اشراف پیدا کند گفت: مسلح شدن به دانش و آگاهی در حوزههای تئوری و تکنیکی اهمیت بسیار بالایی دارد. بازیگری که به حواس پنجگانه خود مسلط نیست، عواطف را به خوبی نمیشناسد و بر بدن خود مسلط نیست و تنفس صحیح ندارد و به دستور زبان فارسی وارد نیست، چگونه میتواند مدعی بازیگری صحیح باشد؟
این بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون با بیان اینکه صداقت و راستی در بازیگری حرف اول را میزند تصریح کرد: این مسئله در دینداری هم حرف اول را میزند. علاقهمندان برای ورود به هر هنری باید ریاضت کشیده و چم و خم آن را بداند.
همچنین معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در سخنانی گفت: حاصل این جشنواره معرفی بیشتر شخصیت بزرگوار امامزاده صالح(ع)، که گنجینهای برای ایران و عرصه بینالمللی است، خواهد بود. هدف از برگزاری این جشنواره معرفی ظرفیتهای عظیم بقاع متبرکه به ویژه امامزاده صالح(ع) در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و عقیدتی از پرتو دین است.
حجت الاسلام غلامرضا عادل با بیان اینکه امیدواریم با برگزاری این جشنواره چنین جریانی با استفاده از ابزار هنر و رسانه راه بیفتد گفت: جامعه هنری و جامعه دینی باید با استفاده از ابزار هنر برای ترویج معارف ناب و اهداف کاربردی و کارکردی این بقاع متبرکه اقدام کنند. سازمان اوقاف برای ترویج فرهنگ وقف و نیز ظرفیتهای بقاع متبرکه برنامههای زیادی دارد که یکی از این برنامهها برگزاری همایشها و کنگرههای مختلف است.
وی خاطرنشان کرد: برای مثال در حوزه وقف، اقدام به برگزاری جشنواره «وقف، چشمه همیشه جاری» در ۹ عنوان کردهایم. همچنین با توجه به شرایط خاص کشور و شیوع بیماری کرونا برنامههای فراوانی برای نشان دادن ظرفیتهای تأثیرگذار حوزه وقف مد نظر است. امروز بالای هزار و صد موقوفه بهداشتی و درمانی در کشور وجود دارد که باید از این ظرفیت به خوبی بهره برد. در این راستا اقدام به برگزاری همایش بینالمللی با عنوان «وقف، امور خیریه و سلامت» کردهایم که در پنج محور برگزار میشود.
عادل با اشاره به برگزاری همایش «وقف و تمدن نوین اسلامی» طی ماههای گذشته خاطرنشان کرد: امیدواریم در حوزه بقاع متبرکه با اجرای برنامههای مختلف و جشنوارههای همچون جشنواره صالح، نسبت به ارائه آثار فاخر و جریانساز در محورهای مربوطه اقدام کنیم.
به گزارش ایرنا، مراسم افتتاحیه جشنواره صالح امروز دوشنبه، همزمان با میلاد امام جواد(ع) با حضور حجتالاسلام والمسلمین بیآزار تهرانی، تولیت آستان امامزاده صالح(ع)، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و اصغر همت، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون در جوار حرم امامزاده صالح(ع) تهران برگزار شد.