کتابخانه مرکزی شهرکرد به زودی احداث می‌شود

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 12 آذر 1402 - 08:47
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی چهارمحال‌و بختیاری گفت: مقرر شد در یکی از ضلع‌های مصلی بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد ساختمانی که از همان ابتدا در طراحی اولیه به عنوان کتابخانه پیش‌بینی شده بود، در صورت تکمیل و تجهیز، به نهاد کتابخانه‌ها برای راه‌اندازی کتابخانه‌ مرکزی شهرکرد سپرده شود.

احمد فرهادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: احداث کتابخانه‌های مرکزی از دو دهه گذشته در سطح کشور مطرح شد به طوری که برای اولین بار در سال ۸۷ در سفر هیئت دولت به چهارمحال‌و بختیاری یکی از مصوبات آن‌ها ساخت کتابخانه مرکز شهر شهرکرد بود که در همان زمان پیگیری‌ها انجام شد اما اولین اقدامات عملی در سال ۹۵با توجه به مصوبه انجمن استان مقرر شد زمینی برای کتابخانه مرکزی استان خریداری شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گفت: مکان زمین کتابخانه مرکزی شهرکرد در سال ۸۸ مشخص شد، اما تملک آن مشخص نبود که  در سال ۹۵ با توجه به مصوبه انجمن کتابخانه‌های استان قیمت کارشناسی برای زمین مشخص شد و زمین از راه و شهرسازی خریداری شد و در تملک اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.

وی ادامه داد: سپس برای ساخت آن برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شد و با تلاش و پیگیری انجام شده در سال ۹۶ و ۹۷ به عنوان یک پروژه در سطح وزارتخانه ارشاد تعریف شد و موافقت‌نامه آن در سال ۹۷ برای پروژه کتابخانه مرکزی شهر شهرکرد مبادله و برای آن بودجه مصوب هم در نظر گرفته شد اما آن سال‌ها وزارتخانه هیچ اعتباری برای این پروژه تخصیص نداد.

وی عنوان کرد: در دو سال گذشته استاندار چهارمحال‌وبختیاری به عنوان رئیس انجمن کتابخانه‌های استان پیگیری‌های متعددی در سطح وزارتخانه و همچنین نامه نگاری‌هایی را به وزیر ارشاد وقت در راستای ساخت کتابخانه مرکزی انجام داد اما باتوجه به اینکه با وجود پروژه‌های نیمه تمام، پروژه جدیدی تعریف نمی‌شود، انجام این کار به نحوی به تعویق افتاد و هیچ ردیف بودجه‌ای تاکنون برای کتابخانه شهرکرد در نظر گرفته نشده است.  

فرهای تصریح کرد: در سفر رئیس دبیرخانه کتابخانه‌های عمومی کشور در مهرماه سال‌جاری و دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، مقرر شد در یکی از ضلع‌های مصلی بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد ساختمانی که از همان ابتدا در طراحی اولیه به عنوان کتابخانه پیش‌بینی شده بود، در صورت تکمیل و تجهیز، به نهاد کتابخانه‌ها سپرده شود.

وی در ادامه افزود: در جریان سفر دوم رئیس جمهور به استان و بازدید وزیر ارشاد از مصلی شهرکرد، مقرر شد در پروژه‌های وزارتخانه فرهنگ و ارشاد بودجه مناسبی برای تکمیل اسکلت کتابخانه تخصیص داده شود.

فرهادی با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی شهرکرد در مصلی شهرکرد در سه طبقه نزدیک به ۳۰۰۰ متر مربع احداث خواهد شد، گفت: کتابخانه مرکزی شهرکرد تاکنون ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش‌بینی می‌شود حدود ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز آن مورد نیاز  باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در ادامه در خصوص کتابخانه مرکزی استان، عنوان کرد: ساخت کتابخانه مرکزی استان حداقل به زیر بنایی نزدیک به ۱۰ هزار متر مربع نیاز دارد و برای ساخت آن زمینی در جوار فرهنگسرای شهرکرد در نظر گرفته شده است که زمین آن خریداری و به نام کتابخانه مرکزی استان تملک شده که نزدیک به ۷۰۰۰ متر مربع است و قرار است ۱۰ هزار متر مربع زیربنا داشته باشد.

فرهادی با اشاره به خدمات کتابخانه مرکزی استان که در آینده احداث خواهد شد، تصریح کرد: کتابخانه مرکزی استان‌ها که معمولاً فضایی بیش از ۸۰۰۰ متر مربع  برای آن در نظر گرفته می‌شود در این استان پیش بینی شده ۱۰ هزار متر مربع به آن اختصاص پیدا کند که نزدیک به  ۴۰ الی ۵۰ خدمت متفاوت در آن در نظر گرفته خواهد شد، که به جز خدمات امانت کتاب، جستجوی کتاب و سالن مطالعه که در کتابخانه‌های استان وجود دارد بخش‌های تخصصی برای کودک و نوجوانان همچون اتاق‌هایی با تجهیزات خاص،  اتاق کارورزی مخصوص دختران و پسران، اتاق‌های کلاس‌های آموزشی و گالری‌های هنری، دسترسی به مقالات و نشریات علمی دنیا و کتابخانه‌های الکترونیکی و در بخش سالن مطالعه چندین سالن خاص در نظر گرفته شده است.  

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به سرانه فضای مطالعه در استان، تصریح کرد: سرانه استاندارد در کشور به ازای هر نفر، سه متر است. در حال حاضر زیربنای کتابخانه‌ها در سراسر استان ۲۷۱ هزار متر مربع است که این سرانه نسبت به میانگین کشوری تقریباً برابر است و آنچه در برنامه ششم توسعه مصوب شده به ازای هر ۱۰۰ نفر شش متر مربع فضای کتابخانه‌ای باید وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: در راستای بالا بردن سرانه فضای کتابخانه در استان در حال ساخت کتابخانه رودکی با زیر بنای نزدیک به ۷۰۰ متر مربع،  کتابخانه شهرک منظریه با متراژی نزدیک به ۲۰۰۰ متر مربع و همچنین در شهرهای فاقد کتابخانه از جمله طاقانک، دستنا، هوره، سودجان، سردشت، ارمند و شهرستان آلونی در حال ساخت کتابخانه هستیم تا سرانه فضای کتابخانه‌ها را در استان افزایش دهیم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.