حسین محمدی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان چادگان در گفتوگو با خبرنگار فارس در چادگان اظهارداشت: در سال زراعی جاری ۲۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان چادگان زیر کشت سیب زمینی رفت و ۶۵ هزار تن سیب زمینی برداشت شد.
وی افزود: بیشترین کشت سیب زمینی در این مزارع به انواع اگریا، جیلی و ماردونا اختصاص دارد که دربخش مرکزی و چناررود کشت شده است.
محمدی عنوان کرد: کشت سیب زمینی در این شهرستان به روش بارانی و تیپ آبیاری است که صرفهجویی خوبی در مصرف آب به همراه داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چادگان گفت: سیب زمینی در این شهرستان به قیمت هر کیلوگرم ۳ الی ۴ هزار تومان به فروش میرسد که با توجه به هزینههای زیاد کشاورزی باعث متزلزل شدن کشاورزان شده است.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از خسارت کشاورزان لازم است دولت تمهیداتی بیندیشد تا سیبزمینی به خارج از کشور صادر شود.
محمدی گفت: کشت سیب زمینی امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته و الان ۵۲ هزار تن انواع سیب زمینی در این شهرستان انبار شده است.
یکی از کشاورزان شهر رزوه به خبرنگار فارس در چادگان گفت: ما از دولت و مسؤولین شهرستان در خواست داریم تدابیری بیندیشند تا نسبت به صدور سیب زمینی اقدام شود چون ما وام دریافت کردهایم و در پرداخت وام با مشکل روبرو شدهایم.
یکی از کشاورزان روستای گشنیزجان بخش مرکزی نیز گفت: از دولتمردان انتظار داریم فکری به حال کشاورزان بکنند تا باعث رنجش بعضی از کشاورزان نشود چون با خرید سیب زمینی کیلویی ۳ الی ۴ هزار تومان کشاورز شکست سختی خواهد خورد.
یکی از سیبزمینیکاران بخش چناررود چادگان نیز اظهار داشت: من با اجاره کردن زمین و خرید بذر گرانقیمت زمین کشاورزی را به کشت سیب زمینی اختصاص دادم که متاسفانه با رکود قیمت سیب زمینی مواجه شدم و کلی بدهی بانکی دارم که باعث نابودی زندگی من می شود.
این سیبزمینیکار افزود: سال گذشته محصول سیب زمینی فروش خوبی داشت، ولی امسال با این قیمت بازار و هزینههایی که کردم جوابگو نیست و اگر محصول ما به فروش نرود بدهی سنگینی را باید متحمل شوم.
شهرستان چادگان در ۱۲۰ کیلومتری غرب استان اصفهان واقع است و شغل بیشتر اهالی این منطقه دامداری و کشاورزی است.
پایان پیام/۳۸۱۳