علی دهقانزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه بردسکن با داشتن ۲۱ معدن فعال در حوزه مس و طلا یکی از شهرستانهای پیشرو در این حوزه است، از تولید سالیانه ۴۵ هزار تن کنسانتره مس در این منطقه خبر داد و افزود: بردسکن در شرق کشور دارای بیشترین معادن فعال است.
وی با اشاره به اینکه ۲۱ معدن فعال شهرستان با تولید و برداشت ۴۵ هزار تن در سال بیشترین کنسانتره مس را برداشت میکنند، عنوان کرد: معادن توانستند کمک بسیاری را طی چند سال اخیر به شهرستان که با خشکسالیهای پی در پی مواجه است، داشته باشند.
فرماندار بردسکن بیان کرد: حسب منویات رهبر معظم انقلاب، معادن را یک سرمایه بزرگ میدانیم که در کنار تولید چرخه اقتصادی و ارزآوری را هم به وجود آورده است.
دهقانزاده با بیان اینکه پس از خشکسالیهای مستمر فرصتهای شغلی بسیار زیادی توسط معادن در شهرستان ایجاد شد، افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ نفر از اهالی بومی منطقه در معادن مشغول بکار هستند.
وی از ایجاد زنجیرههای تولید کانی فلزات خبر داد و گفت: زنجیره تولید در صنعت معادن میتواند بار زیادی از مشکلات اقتصادی را مرتفع کند.
فرماندار بردسکن ایجاد زنجیرههای کانی فلزات در بردسکن را ضروری دانست و افزود: شهرستان بردسکن در حوزه معادن سرآمد استان است و به خوبی توانسته منشأ عمران و آبادانی باشد.
وی با بیان اینکه بردسکن قطب تولید مس شرق کشور است، عنوان کرد: بردسکن با داشتن ذخایر خدادادی مس یکی از مناطق مهم کشور برای سرمایهگذاری در این حوزه است .
دهقانزاده اذعان کرد: مس شهرستان بردسکن عیار ویژهای دارد و همین موضوع نیز باعث شده است که سرمایهگذاران زیادی جذب این منطقه شوند، با توجه به اینکه منطقه هنوز منطقه بکری است امیدوار هستیم که سرمایهگذاران بیشتری به منطقه وارد شوند.
وی تأکید کرد: معادن ما باید زنجیره تولید باشند و از صفر تا صد فعالیت اقتصادی خود را در کنار معدن داشته باشند، البته رگههایی از معدن آهن هم در این منطقه شناسایی شده که در مراحل تکمیلی شناسایی است و محصولاتی از این منطقه به خارج از کشور نیز صادر میشود.
فرماندار بردسکن با بیان این که بردسکن دومین قطب معدنی خراسان رضوی است ایجاد نمایندگی نظام مهندسی معدن را در این شهرستان ضروری دانست و گفت: بردسکن کلکسیونی از معادن مختلف در استان و کشور است.
وی خاطرنشان کرد: چهار جواز تأسیس برای واحدهای فرآوری جدید نیز صادر شده که تا پایان سال آینده این واحدهای فرآوری به بهرهبرداری میرسد که یکی مربوط به آهن و بقیه فرآوری مس است.
دهقانزاده فعالیت و کار در معادن شهرستان را فصلی دانست و گفت: دستکم ۵۰۰۰ نفر در شهرستان ۸۵ هزار نفری در بخش معادن مشغول به کارند که در فصل پرکار و برداشت معادن این رقم به ۶۰۰۰ نفر میرسد.
شهرستان بردسکن با ۸۵ هزار نفر جمعیت و سه شهر بردسکن، شهرآباد و انابد و ۷۳ روستای بالای ۲۰ خانوار در فاصله ۲۸۰ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.
انتهای پیام