بهره برداری از ۹۶ پروژه آب و برق تا پایان سال

صدا و سیما چهارشنبه 19 آذر 1399 - 02:26
وزیر نیرو گفت: در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، از سال ۹۹ تاکنون ۱۵۴ پروژه بهره برداری شده که تا پایان سال با بهره برداری از ۹۶ پروژه دیگر، تعداد پروژه‌های آبی و برقی افتتاح شده به ۲۵۰ می‌رسد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛آقای رضا اردکانیان در مراسم بهره برداری از طرح‌های آب و برق وزارت نیرو که در قالب هفته سی و یکم پویش #هرهفته_الف_ب_ایران برگزار شد، افزود: برای ۱۵۴ پروژه در قالب این طرح که تا کنون به بهره برداری رسیده، رقمی بیش از ۵۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.

وی گفت: دستاورد مهم این است که توانسته ایم به تنوع بخشی در تجهیز منابع دست پیدا کنیم و درصد بالایی از این رقم، سرمایه گذاری غیر دولتی است.

وزیر نیرو افزود: موفق شده ایم تاکنون ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از منابع غیر دولتی شامل سرمایه گذاری بخش خصوصی را به سمت اجرای طرح‌های آب و برق جذب کنیم.

آقای اردکانیان با اشاره به بهره برداری از پروژه‌های آب و برق در سه استان گلستان، تهران و ایلام که امروز صورت پذیرفت، گفت: برای این پروژه ها، رقمی بیش از ۵۷۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که در قالب آن، آبرسانی به ۹۰ روستا با جمعیتی بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این سه استان به انجام رسیده است.

وی افزود: از ابتدای سال تاکنون ۵۳۸ روستا به منابع آب پایدار دسترسی پیدا کردند که تا پایان سال، هزار و ۱۰۰ روستای دیگر نیز به این مدار وارد می‌شوند.

وزیر نیرو گفت: بهره برداری از یک نیروگاه ۲۵ مگاواتی که با سرمایه گذاری بخش خصوصی صورت گرفته، از مهمترین پروژه‌هایی است که امروز در استان گلستان به بهره برداری رسیده است.

آقای اردکانیان افزود: همچنین یک نیروگاه ۲ و نیم مگاواتی نیز در استان ایلام افتتاح شد که این پروژه از اهمیت زیادی برای استان برخوردار است.

وی با اشاره به افتتاح سامانه یکپارچه حفاظت و بهره برداری منابع آب و امور مشترکان (ساماب) گفت: این سامانه پایگاه جامع داده و اطلاعات منابع آبی است و صدور پروانه‌ها و مجوز‌های بهره برداری برای کشاورزان و سایر مشترکان از این پس از طریق این سامانه صورت می‌پذیرد.

وزیر نیرو ادامه داد: این سامانه بستر پایه تولید و ارائه خدمات الکترونیک مهمی به متقاضیان است و همچنین بستری برای اشتراک گذاری اطلاعات و انجام استعلامات بین دستگاهی صنعت آب کشور است.

آقای اردکانیان گفت: استاندارد سازی، یکپارچه سازی، اصلاح و بهبود فرآیند خدمات و بخش ها، انسجام به نحوه پاسخگویی استعلامات، شفافیت و ارتقاء سلامت اداری، جلب مشارکت و نظارت مردم در اقدامات حوزه آب، مقررات زدایی در پاسخگویی به مردم و ایجاد بانک یکپارچه اطلاعات مدیریت داده ها، از دستاورد‌های این سامانه است.

وی افزود: ساماب و هر ساز و کار دیگری که نهایتاً موجب تسهیل در صدور مجوز شود و باعث گردد که از سرمایه خدادادی عمر و وقت بجا و مناسب استفاده کنیم، اقدام بسیار ارزشمندی است.

وزیر نیرو گفت: ساخت نیروگاه و تصفیه آب و فاضلاب، بسیار تأثیرگذار است، اما نباید فراموش کنیم که توسعه‌ای حاصل نمی‌شود مگر زمانی که منابع انسانی توسعه یابد که این مهم نیز در صرفه جویی در وقت مردم و سهولت در صدور مجوز‌ها حاصل می‌شود.

آقای اردکانیان افزود: بزرگترین چالش کشور چالش سیستم حکمرانی در ادارات است که ما باید آن را اصلاح کنیم و بتوانیم به شکل بهتری با کاهش هزینه‌ها خدمات را به مردم ارائه دهیم که در این راستا فضای مجازی یک فرصت و نعمت است برای رسیدن به این هدف و باید از فضای مجازی برای دسترسی راحت‌تر مردم به خدمات استفاده کرد.

وی همچنین در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبه طرح برق امید که اوایل شهریور ماه ابلاغ شده است، گفت: دو ماه فرصت برای فراهم کردن مقدمات اجرای این طرح داده شد که در نهایت این طرح از آبان ماه اجرایی شد که براساس گزارش‌های رسیده، در همین ۴۰ روز اجرای طرح, ۱۲ درصد از مشترکان پرمصرف به زمره مشترکان خوش مصرف پیوستند و همچنین ۱۰ درصد از مشترکان خوش مصرف نیز به جمع مشترکان کم مصرف اضافه شد.

وزیر نیرو ادامه داد: منتظر اواخر آذر ماه هستیم تا بتوانیم گزارش دقیق تری در خصوص نتایج این طرح ارائه کنیم و امیدواریم که این طرح به آب و گاز نیز تسری پیدا کند.

آقای اردکانیان گفت: درآمد اصلی وزارت نیرو در قالب این طرح، مصرف صحیح و بهینه انرژی است که جلوی سرمایه گذاری‌های سنگین برای پشت سر گذاشتن اوج بار در فصول پر مصرف را می‌گیرد.

وی ادامه داد: تخفیف به مشترکان کم مصرف در قالب این طرح، به معنای کاهش درآمد وزارت نیرو نیست و در دراز مدت صنعت برق عایدی زیادی از این صرفه جویی خواهد داشت.

وزیر نیرو با اشاره به این که تغییرات اقلیمی نباید برای کشور ایجاد چالش کنند، گفت: باید بپذیریم که شرایط اقلیمی تغییر پیدا کرده است و از حالت اعتدال خارج شده و برنامه ریزی‌ها باید بر این اساس صورت پذیرد.

آقای اردکانیان افزود: خشکسالی و بارش‌های ناگهانی اتفاق خواهد افتاد و این‌ها نباید جز حوادث غیر مترقبه تلقی شود البته بارندگی زیاد باید به عنوان یک فرصت دیده شود.

وی گفت: در اهواز و خوزستان بدون داشتن سیستم جمع آوری سطحی، نمی‌توان حجم بارش‌ها را مدیریت کرد و سیل اخیر که در این استان اتفاق افتاده، ناشی از همین عوامل است.

وزیر نیرو افزود: ایجاد و توسعه سیستم جمع آوری آب‌های شهری از وظایف شهرداری هاست که البته همه سازمان‌ها برای کمک به شهرداری در راه تحقق این موضوع باید یاری رسانند.

آقای اردکانیان گفت: توسعه فضای سبز و امکانات شهری برای شهر‌ها بسیار مهم است، اما باید توجه کرد که در شرایط اقلیمی فعلی توسعه سیستم جمع آوری آب‌های سطحی نیز باید از اولویت شهرداری‌ها باشد.

وی اضافه کرد: برای انجام این موضوع وزارت نیرو هر امکاناتی که در اختیار داشته باشد حاضر است در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد و در این مورد کوتاهی نمی‌شود.

وزیر نیرو همچنین در خصوص سدسازی با هدف کنترل سیلاب گفت: برنامه ریزی‌ها در این راستا در حال انجام است و تغییر اقلیم اهمیت سدسازی برای کنترل سیلاب را افزایش داده، البته این سد‌ها باید با کار مطالعاتی و بدون آسیب رسانی به محیط زیست صورت پذیرد.

گفتنی است؛ امروز در قالب سی و یکمین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در سه استان تهران، ایلام و گلستان از طرح هایی، چون هوشمند سازی خدمات تخصصی بخش آب، تسهیل سرمایه گذاری در احداث بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، سامانه تأمین کنندگان وزارت نیرو، سامانه یکپارچه بیمه صنعت آب و برق، آبرسانی به ۹۰ روستا با جمعیت حدود صد هزار نفر و افتتاح نیروگاه‌های مقیاس کوچک و ۱۱ پروژه شبکه انتقال، افزایش ظرفیت پست‌های فوق توزیع و شبکه توزیع، بهره برداری شد.

جذب ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از منابع بخش خصوصی در طرح‌های آب و برق

وزیر نیرو از جذب ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو منابع ارزی و ۵۹ هزار میلیارد تومان از منابع بخش خصوصی برای اجرای طرح‌های آب و برق خبر داد.

آقای رضا اردکانیان در مراسم افتتاح طرح‌های آبرسانی به روستا‌ها در سه استان تهران، گلستان و ایلام گفت: امروز توانسته ایم در تجهیزات منابع مالی تنوع ایجاد کنیم و با افتخار اعلام می‌کنیم درصد بالایی از سرمایه گذاری‌های طرح‌های وزارت نیرو از منابع غیر دولتی نظیر فاینانس خارجی، وام داخلی، مشارکت فعال بخش خصوصی، منابع صندوق توسعه ملی و منابع داخلی از محل پرداخت قبوض آب و برق توسط مصرف کنندگان تأمین شده است.

وی با بیان این که ما موفق شدیم علاوه بر منابع دولتی مبلغ قابل توجهی از منابع بخش خصوصی را به سمت اجرای طرح‌های آب و برق جذب کنیم، افزود: تاکنون ۱۵۴ طرح اجرایی شده، که امروز شاهد بهره برداری از طرح آبرسانی در استان‌های گلستان، تهران و ایلام با سرمایه گذاری ۵۷۰ میلیارد تومانی هستیم.

وزیر نیرو با بیان این که در این طرح‌ها به ۹۰ روستا آبرسانی می‌شود، گفت: جمعیتی بیش از یکصد هزار نفر از روستائیان ما در این سه استان از دسترسی به آب سالم و پایدار برای مصارف شرب و بهداشت برخوردار خواهند شد.

آقای اردکانیان با بیان این که تاکنون ۵۳۸ روستا به آب سالم وصل شده اند، افزود: در آینده هزار و ۱۰۰ روستای دیگر به شبکه آب سالم و پایدار متصل خواهند شد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.