به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مرتضی بداغ آبادی دانشجوی دکتری رشته مهندسی عمران -محیط زیست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل موفق به ثبت اختراع دستگاه پیرولیز لاستیکهای فرسوده با استفاده از سیستم گرمایش القایی در راستای تولید سوختهای جامد، مایع و گازی شد.
مرتضی بداغ آبادی مخترع این دستگاه گفت: این اختراع به تولید سوختهای جامد، مایع و گازی از پسماندهایی مانند لاستیکهای فرسوده کمک میکند که در تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ثبت رسیده است.
وی گفت: سوخت مایع تولید شده در این سیستم پس از یک مرحله پردازش، قابلیت استفاده به عنوان گازوئیل را داشته و به لحاظ کاربردی قابلیت استفاده در تمام صنایع نیازمند سوخت را دارد و حاوی هیدرو کربنهای ارزشمندی که مواد اولیه بسیاری از فرایندهای شیمیایی است.
سوخت جامد تولید شده ارزش حرارتی نزدیک به کُک (coke) مورد استفاده در صنایع ذوب آهن بوده و همچنین قابلیت تبدیل شدن به کربن فعال را دارد که جاذب پر کاربردی در صنایع تصفیه است.
بداغ آبادی اظهار کرد: سوخت گازی تولیدشده نیز دارای ارزش حرارتی Mj/kg 30 بوده که قابلیت تأمین انرژی سیستم و یا استفاده در فرایندهای حرارتی را دارا است.
وی گفت: در پیرولیز با استفاده از گرمایش القایی بسیاری از مشکلات موجود در سیستمهای قدیمی برطرف میشود؛ این سیستم زمان فرایند را کاهش داده و تلفات حرارتی را به حداقل میرساند.
دانشجوی دکتری رشته مهندسی عمران-محیط زیست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل گفت: در این سیستم اندازه ذرات ورودی بی اثر شده و نیازی به خارج کردن سیمهای درون لاستیکها و خرد کردن لاستیکها که قبلا مشکلی برای فرایند بوده به عنوان عاملی برای بهبود فرایند استفاده میکند.
این سیستم در حال حاضر در ابعاد آزمایشگاهی ساخته شده و مورد آزمایش قرار گرفته است.
ساخت این دستگاه در دوره کارشناسی ارشد به اتمام رسانده و در دوران دکتری ثبت اختراع کرده است.
پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ/ض