حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر آقابابایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت رشتههای تخصصی دایر در حوزه علمیه استان و با اشاره به اینکه این استان جزو شش استان کشور دارای مرکز تخصصی است، اظهار کرد: توسعه رشتههای تخصصی در شهرستانهای استان از اهداف و برنامههای مهم معاونت آموزش حوزه علمیه استان در راستای ارتقای سطح علمی این نهاد است که این رویکرد از سال ۱۳۹۳ با راهاندازی رشته سطح دو و سه کلام اسلامی آغاز شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ نیز با اضافه شدن رشته سطح دو و سه تفسیر و علوم قرآن این برنامهریزی ادامه یافت و از سال ۱۳۹۶ به بعد شاهد پیشرفت، شکوفایی و توسعه هدفمند رشتههای تخصصی در حوزه علمیه استان هستیم و نقطه عطف آن تأسیس مرکز تخصصی شیخ مفید(ره) تحت اشراف نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شهرکرد بود.
آقابابایی با تأکید بر اینکه چهارمحال و بختیاری در زمره ۶ استان کشور بهشمار میرود که مرکز تخصصی رسمی در آن تأسیس شده است، گفت: این موضوع نشانگر ظرفیت بالای حوزه علمیه استان است که تا پیش از این، ۶ رشته تخصصی فعال در حوزه علمیه استان دایر بود اما در یک ارتقای بسیار خوب و با پیگیریهای لازم و همکاری معاونت آموزش ستاد حوزههای علمیه کشور، ۵ رشته دیگر در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ به مجموعه مرکز تخصصی شیخ مفید(ره) استان اضافه شده است.
معاون آموزش حوزه علمیه استان در خصوص عناوین رشتههای تخصصی جدید که در مرکز شیخ مفید دایر شده است، تصریح کرد: رشتههای جدید عبارتند از سطح سه مدرسی فقه و اصول، سطح سه مدرسی علوم عقلی، سطح سه مدیریت اسلامی، سطح سه تبلیغ با گرایش امامت جمعه و جماعت که با توجه به نیاز حوزه علمیه استان به تربیت اساتید مبرز، در دو رشته تربیت مدرس فقه و اصول و علوم عقلی با رویکرد کاملاً تخصصی راهاندازی میشود.
آقابابایی ادامه داد: به دانشآموختگان این دو رشته قبل از ارائه پایاننامه، حکم تدریس سطح یک حوزه علمیه (لمعه، اصول مظفر و علوم عقلی) اعطاء میشود؛ همچنین رشته مدیریت اسلامی با هدف تربیت مدیران در تراز اسلامی فعالیت خواهد داشت.
این مدرس حوزه علمیه استان بیان کرد: در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت امر مهم تبلیغ، در کنار دو رشته سطح سه تبلیغ با گرایش کودک و نوجوان بلندمدت و سفیران هدایت که در دو مدرسه علمیه سطح عالی ثقلین کیان و صاحب الزمان(عج) هفشجان ارائه میشود، به تازگی رشته سطح سه تبلیغ با گرایش تربیت امامت جماعت و جمعه در مدرسه علمیه سطح عالی حضرت مهدی(عج) بروجن راهاندازی شده است.
آقابابایی با تصریح اینکه پرونده اجرای دوره تخصصی سطح چهار رشته تاریخ و سیره پیامبر اعظم(ص) در شورای گسترش حوزههای علمیه کشور در جریان است، افزود: بعد از اخذ مجوز، این رشته برای نخستین بار در حوزه علمیه استان اجرا خواهد شد که در کنار سطح چهار فقه و اصول (درس خارج) که در حال برگزاری است، گامی در جهت ارتقای علمی حوزه علمیه استان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه پیش از این رشتههای کلام اسلامی در سطح دو و سه فعال بوده است، اضافه کرد: هماکنون حوزه علمیه استان در رشتههای سطح سه مشاوره اسلامی، سطح سه تبلیغ با گرایش کودک و نوجوان، سطح سه تفسیر و علوم قرآن و سطح دو حقوق و قضای اسلامی نیز در حال تربیت طلبه است.
آقابابایی تأکید کرد: یکی از سیاستهای معاونت آموزش حوزه علمیه استان توسعه رشتههای تخصصی در مدارس علمیه شهرستانها است که گامی در جهت ارتقای سطح علمی مدارس علمیه و مهیا کردن امکان ارتقای سطح علمی روحانیون استان اعم از اساتید، کارمندان، مبلغان و طلاب در سراسر استان است که در همین راستا پیش از این رشتههای تفسیر و علوم قرآن در شهرستان بروجن، رشته تبلیغ در دو شهر هفشجان و کیان و در حال حاضر رشتههای تفسیر در شهرستان لردگان، تبلیغ با گرایش تربیت امامت جمعه و جماعت در شهرستان بروجن برگزار میشود و توسعه این رشتهها در سایر شهرستانها از اهداف بعدی ما خواهد بود.
معاون آموزش حوزه علمیه استان در پایان گفت: مهلت ثبتنام رشتههای جدید برای راهاندازی در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ تا تاریخ ۱۴ دیماه است که علاقهمندان با مراجعه به سایت معاونت آموزش حوزه علمیه کشور به نشانی paziresh.ismc.ir میتوانند نامنویسی کنند.
انتهای پیام