به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، روز گذشته ویدویی از مالچپاشی در دریاچه ارومیه به منظور مقابله با توفانهای نمکی پخش شد.اگرچه در این گزارش تأکید شد که این مالچ از نوع دوستدار محیط زیست بوده و تنها به منظور تحقیقات انجام میشود اما کاربران فضای مجازی معتقدند که اصلاً همین موضوع که پذیرفتهایم باید در دریاچه ارومیه مالچ بپاشیم یعنی اینکه از رسیدن آب به دریاچه ارومیه ناامید شده و دیگر تلاشی برای احیا صورت نخواهد گرفت!
ممانعت از مالچ پاشی بدون انجام هماهنگی
شهنام اشتری مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به انتشار خبر شروع عملیات مالچ پاشی در بستر دریاچه ارومیه در برخی رسانه های استان، اظهار کرد: طبق بررسی های انجام شده، این اقدام بدون انجام هماهنگی و اخذ مجوزهای لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد احیاء دریاچه ارومیه انجام شده است.
وی اظهار کرد: به محض آگاهی از اصل موضوع، همکاران اداره محیط زیست شهرستان عجب شیر با حضور در محل نسبت به ممانعت و توقف عملیات اقدام کرده است.
اشتری، ادامه داد: بر اساس مصوبات ستاد احیاء دریاچه ارومیه، انجام هرگونه عملیات اجرایی و تحقیقاتی مرتبط با فعالیت های احیاء و کنترل پیامدهای بحران دریاچه ارومیه باید با هماهنگی ستاد مذکور و کسب مجوزهای لازم انجام شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: بررسی این موضوع آغاز شده تا منافع یا آسیب های مالچ پاشی مشخص سپس اقدامات لازم انجام شود، در صورت اثبات منافع زیست محیطی، مجوز آن صادر می شود.
خبر آغاز طرح تحقیقاتی مالچ پاشی برای جلوگیری از طوفان های نمکی در عجب شیر در صدا و سیمای آذربایجان شرقی
"مالچپاشی" به معنای مرگ دریاچه ارومیه نیست
مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست نیز از برخی رسانهها بابت انتشار اخبار منفی و جهت دار برای ناامیدی مردم از احیای دریاچه ارومیه به بهانه مالچپاشی انتقاد کرد.
در رابطه با این موضوع میثم سعیدی؛ مدیرکل روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست در صفحه خود در ویراستی نوشت: «خاکپوش یا مالچ غیرنفتی تنها در مساحت ۶۰ مترمربع از دریاچه ارومیه و به منظور تحقیات انجام شده است. لذا تیتر و توییتهایی مبنی بر اینکه "مالچپاشی در دریاچه ارومیه آغاز شد"، جنگ روانی است برای فشار بر افکار عمومی؛ فریب سربازان رسانههای چرک دشمن را نخورید.»
گفتنی است، مالچ مادهای است از مشتقات نفتی و یا از مواد غیرنفتی و دوستدار محیط زیست که یکی از کاربردهای آن جلوگیری از برخاستن گرد و غبار از اراضی خشک است.
سئوالی که اینجا مطرح است مگر می شود طرحی به این بزرگی و تحقیقاتی بدون هماهنگی انجام گرفته باشد. چرا محیط زیست این روزها تنها به اعلام مرگ فلان تالاب یا دریاچه ارومیه یا مازوت سوزی رسمی نیروگاه تبریز بسنده میکند اصلا وظیفه محیط زیست چیست؟ و کار عملی برای حفظ محیط زیست انجام نمی دهد؟
پایان پیام/