سلطان کلاه برداری بانکی ایران را بشناسید

افکار نیوز سه شنبه 17 بهمن 1402 - 00:22
اشرف پهلوی فرزند رضاشاه و تاج‌الملوک آیرملو و خواهر دوقلوی محمدرضا بود. او به سلطان موادمخدر در ایران شهره بود و تمام معاملات موادمخدر زیرنظر او انجام می‌شد.

اشرف یکی از مهمترینزنان دربار پهلوی بود که نقش عجیبی در سرنوشت برادرش و البته حفظ سلطنت او ایجاد کرد. رسانه‌های خارجی به او لقب پلنگ سیاه داده بودند.

نام: اشرف پهلوی

متولد: ۴ آبان۱۲۹۸

نسبت: خواهر دوقلوی محمد رضا شاه پهلوی

هزینه‌های خوشگذرانی

اشرف در تحمیل هزینه سفر به دولت، گوی سبقت را از همگان ربوده بود. طبق اسناد منتشر شده برخی از هزینه‌های اشرف در مسافرت‌های به خارج از ایران شامل این موارد بوده است:

- هزاردلار: هزینه سفر به آمریکا در سال ۱۳۴۹

- ۵۰۰ هزاردلار: هزینه سفر به آمریکا در سال ۱۳۵۶

- ۲ میلیون دلار: هزینه سفر به سوئیس در سال ۱۳۵۶

- ۳۰۰ هزارفرانک فرانسه: هزینه سفر به فرانسه در سال ۱۳۵۶

۳۰۰ هزاردلار: هزینه سفر به تایلند در سال ۱۳۵۶

اشرف پهلوی

سهامداری از جیب ملت

برخی از سهام‌هایی که اشرف پهلوی در دنیای اقتصاد ایران از آن ارتزاق می‌کرد به این شرح است:

- ۱۰ درصد سهام شرکت‌های سیمان خوزستان و فارس

- ۱۰ درصد سهام کارخانجات در مقابل اخذ مجوز فعالیت

-حق انحصاری فروش بلیت‌های بخت آزمایی

- سهامداری عمده کارخانه کاغذ پارس

- تمام سهام شرکت مهستان

-تمام سهام شرکت گسترش شمال شهیاد

-تمام سهام شرکت سازانکو

- تمام سهام شرکت گله، ایجاد واحد‌های کشت و صنعت

- تمام سهام شرکت خدمات بیمه‌ای خاورمیانه

ثروت‌اندوزی در ایران

اشرف علاقه سیری‌ناپذیری به جمع‌آوری ثروت داشت و تا جایی که توانست ثروتش را در زمان فرار از ایران به خارج از کشور منتقل کرد.

- ۷۰۰ میلیون دلار ثروت هنگام ترک ایران

- ۵.۶ میلیون دلار پول نقد در بانک زمان مرگ

-ده‌ها میلیون دلار جواهرات

- ۶۵ هکتار زمین در بورلی هیلز

- املاک متعدد در فرانسه، کالیفرنیا، کلرادو، نیویورک و کارائیب

- ۴۹ میلیون دلار، ارزش خانه‌ای که اشرف در آن زندگی می‌کرد.

فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی که داشت

- نایب‌رئیس کمیته مبارزه با بی‌سوادی

- ریاست بنیاد خدمات اجتماعی

- رئیس کمیته حقوق بشر

- رئیس هیأت نمایندگی سیاسی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد

- ریاست عالیه سازمان زنان ایران

- شورای‌عالی جمعیت زنان ایران

چه سرانجامی داشت؟

اشرف پهلوی در ۱۷دی۱۳۹۴ در منطقه مونت‌کارلو (فرانسه) به‌دلیل کهولت سن درگذشت، او ۳۷سال پایانی عمر خود را دور از ایران زندگی کرد و در چند سال پایان عمر به بیماری آلزایمر مبتلا بود.

اشرف از نگاه دیگران

فروش آثار باستانی

حسین فردوست در کتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوی: اشیای تاریخی تپه مارلیک توسط شخص اشرف به سرقت رفته و او عامل به حراج رفتن آن اشیا بود. به محض اینکه در تپه مارلیک اشیای طلایی بسیار گران‌قیمت کشف شد، اشرف آن محل را خریداری کرد و محتویات آن تپه از آن به بعد به‌دست معامله‌گران هنری تمام دنیا رسید.

دخالت در امور سیاسی

احمدعلی مسعود انصاری در کتاب من و خاندان پهلوی: اشرف تشنه قدرت بود. او با بسیاری از درباریان که آنان را رقیب خود می‌دانست اختلاف داشت. اشرف آدم‌های خودش را داشت و حتی در کابینه همیشه چند نفری بودند که به اعتبار نزدیکی با اشرف موقعیت خود را حفظ می‌کردند؛ به‌عنوان مثال برسر تعیین وزیر علوم و آموزش عالی مدت‌ها بین فرح و اشرف جنگ درگرفته بود. مجید رهنما با وجود اینکه با هویدا دوست نزدیک بود، با این‌همه به اعتبار نزدیکی‌اش با اشرف به این سمت انتخاب شده بود و زمانی هم که کنارش گذاشتند باز هم به این خاطر بود که به اشرف ضربه‌ای بزنند.

عزل فرمانده گارد

پرویز ثابتی در کتاب بررسی علل و عوامل فروپاشی حکومت شاهنشاهی: اشرف، موقعی که نصیری فرمانده گارد بود، در سال‌های دهه۳۰، با لئون پالانچیان ارتباط داشت و او به کاخ سعدآباد رفت‌وآمد داشت. شاه، به نصیری دستور داده بود که دیگر پالانچیان را به کاخ راه ندهند. پالانچیان آمده بود برود نزد اشرف، گارد هم راهش نداده بود. اشرف رفت نزد شاه و محکم ایستاد تا نصیری را بردارند و نصیری برداشته شد و شاه او را به ریاست شهربانی منصوب کرد.

عاشق بی‌رقیب

خسرو معتضددر کتاب اشرف از سرای سنگلج تا سریر سلطنت: اشرف دائم سخن از خیانت احمد شفیق، شوهر دومش را بازگو می‌کرد. در عین حال خودش معشوقه‌های متعددی داشت. یکی از آنها، رزم آرا بود که نامه‌هایش را کاوه بیات منتشر کرده بود. ۸-۷ نامه است که در آن‌ها به رزم‌آرا اظهار علاقه می‌کند. اما این عشق و علاقه، رویه دیگری هم داشت. رزم‌آرا، به وابسته سفارت انگلیس در تهران گفته بود که این خانم، یعنی اشرف پهلوی، خیلی مزاحم من می‌شود. او در اصفهان و خانلق مزارع گسترده خشخاش دارد و می‌خواهد که من دستور دهم تریاک حاصل از آن را با کامیون‌های ارتش به تهران بیاورند.

مافیای موادمخدر

کتاب موادمخدر به روایت اسناد ساواک: یکی از بازپرسان دادسرای تهران، خصوصی به یکی از دوستان خود اظهار داشته بود، والا حضرت اشرف پهلوی، بزرگ‌ترین باند قاچاقچیان تریاک و موادمخدر ایران را سرپرستی می‌کنند و دکتر جهانشاه صالح، وزیر سابق بهداری، نیز با مشارالیه همکاری و معاونت دارند و به همین جهت، دستگاه‌های قضایی و انتظامی قادر به تعقیب شدید قاچاقچیان و دستگیری مؤثرترین آن‌ها نیستند.

 

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.