خبرگزاری مهر-گروه استانها: دهه فجر امسال ۷ طرح گازرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری بهره برداری میشود و ۸۸ واحد صنعتی جدید هم از نعمت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد که با این طرحها پوشش گازرسانی در استان به بالای ۹۷ درصد میرسد.
طرحهای گازرسانی به روستاهای کهن دژ و گاوتوت در شهرستان کیار شیخ علی خان در شهرستان کوهرنگ و گزستان، میاندوهان، خیارکاران و اته در بخش بازفت چهارمحال و بختیاری دهه فجر امسال افتتاح میشود و بیش از هزار خانوار از نعمت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد.
گازرسانی به ۸۸ واحد تولیدی و کشاورزی در استان چهارمحال و بختیاری هم افتتاح میشود که در جمع برای اجرای طرحهای گازرسانی به روستاها و صنایع بیش از ۱,۳۲۰ میلیارد ریال اعتبار تأمین شده است.
اجرای مرحله نخست گازرسانی به ۱۷ روستای دشوار گذر شهرستان فلارد
مسؤول طرح گازرسانی به بخش امامزاده حسن شهرستان فلارد در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: مسیر ۲۸ کیلومتری قلعه سوخته تا امامزاده حسن شهرستان فلارد ۱۷ روستا را شامل میشود که با اجرای طرح گازرسانی تمام این روستاها از نعمت گاز طبیعی بهرهمند خواهد شد.
مهدی هیبتان افزود: این روستاها در مسیر بسیار سخت گذری واقع هستند که گازرسانی به روستاییان را با مشکلات زیادی از جمله عبور از جادههای کوهستانی و پرپیچ و خم گذر از مسیرهای فصلی و سازههای آبی مثل مزارع پرورش ماهی مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: با وجود سرما و بارندگیها و همچنین موانع پیش رو طرح گازرسانی پیش میرود و طبق برنامه زمانبندی مرحله نخست آن اواخر سال ۱۴۰۳ پایان مییابد.
هیبتان گفت: عرض کم مسیر برای حفاری و لوله گذاری خطوط گاز و نیاز به ترانشه برداری زمان اجرای طرحها را کمی طولانیتر میکند اما با رعایت تمام مسائل ایمنی گازرسانی به ۱۷ روستای دشوار گذر شهرستان فلارد با جدیت ادامه خواهد یافت.
به کارگیری تمام تجهیزات و امکانات فنی برای گاز رسانی به روستاهای دشوار گذر فلارد
ناظر طرح گازرسانی به روستاهای بخش امامزاده حسن نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر، از نظارتهای دقیق بر خط دهی و جوشکاری لولههای گاز به ۱۷ روستای این بخش خبر داد گفت: در مسیر حفاری شده ۲۰ کیلومتر لوله ۸ اینچ و ۷ کیلومتر لولههای فلزی و پلی اتیلن همزمان کارگذاری میشود و خطوط اصلی تغذیه گاز با رعایت نکات ایمنی و فنی اجرا خواهد شد.
امید درخشان اذعان داشت: فنی کاران پس از حفاری مرحله به مرحله جاده روزانه ۱۰ سر لوله اصلی گاز ۸ اینچ را به هم جوش میدهند و طرح با سرعت مناسبی در حال پیشروی است.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون طرح با ۴ دستگاه بیل مکانیکی و دیگر ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین با به کارگیری ۴۰ نیروی فنی و متخصص در حال اجراست و تا پایان سال آینده در این ۱۷ روستا گازرسانی به اتمام میرسد.
جشن پایان گازرسانی به شهرستان فلارد در سال آینده
فرماندار شهرستان فلارد در گفت وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت طرح گازرسانی به ۱۷ روستای بخش امامزاده حسن از توابع دهستان پرورز در این شهرستان گفت: برای مرحله نخست این طرح ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار تأمین شده و در مرحله بعد هم ۱,۲۵۰ میلیارد ریال اختصاص خواهد یافت.
کوروش فتحی افزود: این یک طرح ملی است که با عزم متخصصان و فنی کاران استان چهارمحال و بختیاری در حال پیشروی است و باعث تأمین آسایش و رفاه روستاییان جلوگیری از قطع درختان جنگلی و قاچاق چوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: از ۶۸ روستای شهرستان فلارد ۳۲ روستا در بخش امامزاده حسن است که از این تعداد ۱۷ روستا باقی مانده بود که تا پایان سال ۱۴۰۳ گازرسانی خواهند شد و شبکه داخلی خانوادهها هم در مرحله دوم اجرا و در این زمان جشن پایان گازرسانی به تمام روستاها و شهرهای فلارد برگزار میشود.
گاز رسانی به ۴۰ روستای سخت گذر چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است
مدیر اجرایی شرکت گاز چهارمحال و بختیاری نیز به خبرنگار مهر گفت: علاوه بر ۱۷ روستای بخش امامزاده حسن فلارد هم اکنون گازرسانی به روستاهای دودرای سردشت پشت کوه میلاس لردگان بخش بازفت شهرستان کوهرنگ در حال اجراست.
شاهرخی با بیان اینکه هم اکنون درصد پوشش گازرسانی در شهرها ۹۹ و نیم درصد و روستاها ۹۲.۳ درصد است گفت: با اجرای این طرحهای گازرسانی میانگین بهرهمندی مردم چهارمحال و بختی از نعمت گاز طبیعی به بالای ۹۷ درصد خواهد رسید.
تاکنون به ۵۵۰ روستای استان چهارمحال و بختیاری گاز رسانی شده است
مدیر اجرایی شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری همچنین افزود: تاکنون به ۵۵۰ روستای استان چهارمحال و بختیاری گازرسانی شده و ۴۰ روستا هم در حال اجراست مطالعات گازرسانی به ۵۰ روستای دیگر استان هم شروع شده است.
شاهرخی گفت: فقط ۱۵۰ روستا در چهارمحال و بختیاری از نعمت گاز طبیعی بیبهره هستند که آن هم به علت نبود امکان دسترسی به روستاها و کمی جمعیت است که باید تمهیداتی همچون تأمین کپسول برای اهالی اندیشیده شود.
به گزارش خبرنگار مهر، چهارمحال و بختیاری با یک درصد مساحت کشور و دارا بودن روستاهای دشوار گذر با پراکندگی زیاد از استانهایی است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه تأمین گاز طبیعی به مناطق دوردست توجه زیادی به آن شده به طوری که با پوشش ۹۷ درصدی تقریباً تمام ساکنان این استان از نعمت گاز طبیعی بهرهمندند و تا حدود زیادی هم از قطع درختان جنگلی جلوگیری شده و خواهد شد.